Havre- og gulrotrundstykker

Hei!Det er søndag, kanskje noken skal bake idag?Da anbefaler eg desse havre- og gulrotrundstykkene som er supre til frukost og lunsj den kommande veka. Dei er også gode som tilbehør til salat og suppe, eller bruke som "hamburgerbrød".Veldig raske og enkle å lage, fulle av protein og fiber som gjer dei mekige og næringsrike. Smakfulle og skikkeli...

Superscones med chia og hamp

God fredag godtfolk!Eg er en person som aller helst vil lage alt fra bunnen av. Ikkje berre fordi det generelt er eit sunnare og bedre alternativ uten unødvendige mengder salt, sukker og tilsetningstoffer - men også fordi eg elsker å lage mat, eksprimentere og legge lidenskap og glede i det som blir servert. Det meste smaker også bedre heimelaga...

Scones med tranbær og valnøtter

Åh, desse var så gode!Grove, smakfulle, litt søte scones med tranbær og valnøtter som gir god crunch. Dei lages på 1-2-3 og kan nytes med salt eller søtt pålegg, til frukost, i lunsjboksen, kveldsmat eller som kos.Sconesene er ferdig på 30 minutter, så perfekt å lage ferske til helgefrukosten. Grove, fiberrike, mektige, saftige og uten tilsatt s...

Havreskiver på 1-2-3

Hei! Det er søndag og ei ny veke står for tur, så idag tenkte eg det passa greit å dele min variant av havrebrød / havreskiver som sikkert fleire av dere har laga før. Desse skivene er superraske, enkle med få ingedienser, og passer til frukost, lunsj eller matpakken, middagstilbehør, kveldsmat eller kva du måtte ønske. Glutenfri og kan fint la...

Smakfulle frøknekkebrød

Eg har laga mine egne knekkebrød i mange år no, og eksprimenterer stadig med nye vrier og oppskrifter. Det er svært få av dei som er havna ut på bloggen, så idag tenkte eg det var på tide å dele mitt siste heimelaga knekkebrød med dere! Denne gangen falt eg for lavkarbo frøknekkebrød - fylt med ulike frø og kjerner for masse god smak og konsist...

Søtpotet scones

God fredag!Endelig er det helg igjen, og helg betyr baketid for mange. Derfor tenkte eg det var på sin rette plass med repsiseoppskrift på søtpotet sconessom eg først posta i Oktober i fjor - som eg har fått SÅ mange gode tilbakemeldinger på. Desse er saftige, smakfulle, raske og enkle å lage. Scones er heilt supert å bake ferske på morgonkviste...

Raske og enkle havrerundstykker

God fredag alle sammen!Helga er like rundt hjørnet, så derfor vil eg dele oppskrift på nokre supre havrerundstykker som kan passe til helgefrukosten.Desse er heilt topp på fleire måter - du rører berre sammen deiga, slipper elting og heving, og på ca. 30 minutter kan du ha rykande ferske rundstykker på frukostbordet. Dei er glutenfri og kan fint...

Sukkerfri havrekjeks

Hei!Innimellom må eg fylle opp lagrene med gamle favoritter, og når eg stod å bake her ein kveld fikk eg enormt lyst på havrekjeks som man kan ha godt pålegg på. Derfor blir det idag repriseoppskrift på søte havrekjeks som er supre å ha ståande i kjøkkenskapet som eit alternativ til mellommåltid, kveldsmat, lett frukost, påfyll før/etter trening...

Heimelaga superbrød

God mandag alle sammen!Eg kan telle på en hånd kor mange ganger i året eg spiser brødmat - rett og slett fordi eg synes det er gørrkjedelig med tørre skiver uten konsistens og smak.Gir du meg derimot eit brød med sprø skorpe heile veien rundt, er supersaftig, har konsistens, tyggemotstand, masse smak og eit godt næringsinnhold som er snilt for b...

Noko å ha pålegget på - 10 oppskrifter!

God søndag!Treng du litt inspirasjon til kva du kan bytte ut den tørre brødskiva med? Her har eg samla 10 supre oppskrifter til "noko å ha pålegget på". Dette er tips og oppskrifter som på en eller anna måte passer til både frukost, lunsj, middag og kveldsmat.Alle oppskriftene er heimelaga og glutenfri - ♥ Tynne, sprø og knasande gode kne...

Søtpotet polarbrød

God torsdag!No er det ei stund sida forrige oppskrift med søtpotet som hovedingrediens, så no er det nesten på tide med ei ny. Søtpotet polatbrød som mikses sammen i en feil, trenger ingen elting eller heving, steikast fortløpande og er perfekt å fryse ned. Saftige, smakfulle, uten gluten og melk.Polarbrød passer til alle dagens måltider. Topp m...

Allergivennlige chiascones

Hallo i Mandagen!Er dere klare for ei ny veke? Eg starter som alltid med kjøttfri mattips, men det er ikkje alltid middager som blir delt. Idag er det på tide å dele oppskrift på chiascones som blei laga for fleire veker sidan og har våre en slager til både frukost, lunsj og kveldsmat.Desse chiasconesene er supre på mange måter. Dei er veldig al...

Oppskrift: søtpotet scones

Hallois i Mandagen!Søtpotet er fortsatt ei stor dille og eg må nesten berre dele resultatene med dere altså! Eg prøver å spre oppskriftene litt så det ikkje berre blir fokus på den fantastiske grønnsaken, da den er så allvennlig og kan brukes til så og sei alt. Idag tenkte eg det var på tide å dele ei oppskrift eg har laga på søtpotet-scones,som...

Grove superscones & dagstilbud

God Tirsdag, alle! Eg er på mi tredje ferieveke og nyter det virkelig. No er eg på vei til Bergen og Osterøy for noken dager å besøker mi gode venninne Christina, som eg blei kjent med og var med konstant under mine 4 måneder i Florida i høst. Men sjølv om eg er vekke og det blir minimalt med PC-tid så har eg oppskrifter som skal deles - så det...

Tynne, sprø og knasande gode knekkebrød!

God dag, godtfolk!Idag må eg berre dele oppskrift på noken fantastiske knekkebrød som dei siste 9-10 vekene har våre en stor del av kostholdet mitt. Eg er totalt hekta og spiser dei med alt av pålegg til alle slags måltider. Desse er glutenfri og veldig magevennlige for min del, for å ikkje snakke om rike og gode på smak, tynne og sprø. Knask!Eg...

Havre- og valnøttkjeks

Hei!Idag kommer eg med oppskrift på havre- og valnøttkjeks, med utgangspunkt iden tidligereoppskrifta på havre- og mandelkjeks. Desse er kjempegode både med og uten pålegg - som snacks, mellommåltid, dessert, lett kveldsmat, på ostefatet eller som tilbehør. Dei kan også lett varieres med å smaktilsette dei forskjellig fra gang til gang, eller br...

Sukkerfri, sprø havrekjeks

Påska nærmer seg slutten, og vi tar snart fatt på kvardagen igjen.Hytteliv, fjellturer, venner, uteliv, familie, kjæreste, trening, sol og norsk natur, påskegodt er noken ord som beskriver mi påske. Bloggen har komt litt i andre rekke, men den tar såpass stor del av kvardagen min ellers at noken fridager i slike høgtider tar eg med den beste sam...

Havre- og mandelkjeks, til både salt&søtt pålegg!

Heisann, og god Fredag :-)Det har vert noken stille dager her, rett og slett fordi eg har trengt litt tid på å lande og finne meg til rette på Norsk jord igjen. No begynner endeling brikkene å falle på plass, og det føles ganske så godt! Må også sei tusen takk til alle ord som er blitt lagt igjen på forrige innlegg, og alle tilbakemeldingene ell...

Heimelaga knekkebrød - oppskrift & påleggsvariasjoner

God Lørdag :-)Heimelaga knekkebrød er noke av det eg savner aller mest heimefra. Det er virkelig en favoritt, og det passer til alt slags pålegg - både som frukost, lunsj, middag, kvelds eller som ett enkelt mellommåltid. Det er veldig enkelt å lage, og det som tar mesteparten av tida er steikinga. Har hørt og lest at været heime (spesielt på ve...

Oppskrift; havre- og mandelkjeks

Heii igjen :-)Starta fredagen med en liten bakerunde, havre- og mandelkjeks som eg har laga mange ganger før. Eg pleier å spise dei som snacks, mellommåltid, liten kvelds eller ha dei på ostefatet - heimelaga knekkebrød går meir til dei større måltidene. Oppskrifta deler eg selfølgelig med dåkke - Havre- og mandelkjeks1 dl finhakkede mandler1 dl...
Besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO
Matprat
Design og koding av
Silje Lien Design
hits