Panøtt og vaniljeproteinbar

Hei!Ei av dei første oppskriftene eg lagde med den nye fibersirupen var proteinbar med smak av peanøtt og vanilje, med crunchy peanøtter inni og hakka sjokolade på toppen. Knallgod kombinasjon mellom det søte, salte, mjuke og crunchy!Fibersirup er en søt sirup av nyttige prebiotiske fiber som er laga av plantefiberet isomalto-oligosakkarid. Siru...

Den beste pestoen lager du sjølv!

Hei og god søndag!Å lage sin egen pesto er verken vanskelig, tidskrevande eller krever for mange ingredienser. Det er så raskt, enkelt og ikkje minst smaker det masse bedre enn ferdigkjøpt. Den beste pestoen lager du sjølv! Pesto, 1 glass1 potte frisk basilikum60 g rista pinjekjerner60 g parmesan*1 kvitløksfedd1-1,5 dl olivenoljeSalt og pepper...

Marinert kyllingfilêt med tomat & mozarella

Hei og god fredag!Etter nokre grå og kalde dager er det visst meldt både sol og varme den kommande veka. Sjølvsagt når vi på tirsdag bestilte sydentur og reiser til Rhodos imorgon! Menmen, det er alltid noko anna å komme seg vekk litt :-) Har du reisetips, restauranttips eller andre ting å anbefale er det berre å legge igjen nokre ord i kommenta...

Smuldrepai med rabarbra og vaniljekrem

Heisann!Kan eg friste med smuldrepai med rabarbra og vaniljekrem, uten tilsatt sukker og gluten? Dette er ei av dei bedre kombinasjonane etter mi meining, søtt, friskt, krema, crunchy med masse sommersmak og sesongens rabarbra.Smuldrepai lages relativt kjapt, da det ikkje er paideig som trenger knaing, venting og forsteiking. Her har dere en sun...

Ananas og mango sorbêt

Heimelaga, sunn is på 1-2-3!Denne kjenner mange til i andre varianter, bringebær sorbêt har i to år no våre en stor favoritt. Eg har laga en ny miks med smak av ananas, mango og kokos som berre må deles, kombinasjonen var utrulig god og mektig. Denne passe like godt som mellommåltid, før/etter trening, kveldskos eller dessert!Uten tilsatt sukker...

Heimelaga musli

Den beste muslien lagar du sjølv!Eg har en favorittoppskrift eg berre må dele igjen - kanskje noken av dere hugser karamell granola? Denne oppskrifta har falt i smak hos veldig mange, tilbakemeldingane har våre så mange og gode. Søt & salt, masse smak og god crunch! Det blir varmere dager og kostholdet blir endra. For meg frister det iallefall ...

Fylt tomat - perfekt til grillmaten!

Heisann!Er grillsesongen starta hos dere? Mangel på fint vær har gjort den sein her i år, årets første blei på lørdagskvelden. Masse tips og oppskirfter på grillmat og tilbehør skal eg selfølgelig dele framover, dagens oppskrift på fylte tomater passer som tilbehør til både kjøtt og fisk, grilla eller ikkje. Mange forbinder nok fylte tomater me...

Sukkerfri iskaffi med sjokoladesaus

Hei!Skinner sola hos dere også idag? Endelig er det litt sol her på vestlandet også - men likevell er det veldig kaldt ute!Det finnes utallige mange måter å lage iskaffi på, men eg har funne min favoritt med sjokoladesaus som eg har lyst å dele. Sjokoladesausen lages på forhånd og kan oppbevares i kjøleskapet fleire dager, den kan også fint drop...

Heimelaga proteinbar & fibersirup

God fredag godtfolk! Det er vell fleire som har fått med seg nyheten til funksjonell mat, fibersirup? Denne sirupen har eg venta veldig, veldig lenge på, etter eg for eit par år sidan fekk smaken på Questbarer og fant ut at IMO-sirup var superingrediensen. Denne sirupen er endelig lansert i Norge og finnes på diverse helsekostbutikker over heil...

Heimelaga, rå sjokolade

Hei!Eg kan egentlig sitte å skrive avsnitt etter avsnitt om kor sunt og næringsrikt rå sjokolade er, men eg tar det i kortversjon og håper fleire får augene opp for det samme! Mange har vell lest at 70% mørk sjokolade, eller enda mørkere, er sunt og bra for helsa i små mengder, men enda bedre er det å lage heimelaga sjokolade med ingredienser so...

Panna cotta med frisk rabarbrasaus

God onsdag!Eg har fortsatt fleire oppskrifter med rabarbra på lur som må deles når sesongen er her, så neste oppskrift ut er en kanongod panna cotta med rabarbrasaus! Uten tilsatt sukker og gluten, ønsker du en melkefri variant kan du følge denne oppskrifta som er med kokosmelk. Den har en nydelig smak av kokos, så om du er like glad i den smake...

Laks med pastinakkpurê og sylteagurk

FIsketirsdag idag og laks på menyen!En lett middag som passer fint uansett vær - laksen kan man jo grille ute om man ønsker det, og den friske sylteagurken lager litt sommerstemning over heile måltidet. Pastinakkpurê har eg prøvd for første gang og det blir definitivt ikkje siste, både smak og konsistens var nydelig!Laks med pastinakkpurê og syl...

Fylt avokado

Hei og god mandag!Det har gått i ett i helga, eg reiste direkte fra Shapeup-weekend på Geilo til Oslo i går for å sjå på nokre hybler/leiligheter som er aktuelle å leige fra høsten av, sida eg flytter til hit for å studere. Tida begynner å bli knapp og frk. Stuhaug som liker å ha kontroll og orden i god tid begynner å bli litt stressa! Men tilba...

Karamelltrøfler med kokos

Hei!Idag har eg eit veldig raskt, enkelt og smakfullt snacktips til dere - seige karamelltrøfler med kokos. Desse lager man på 5 minutter før dei trenger litt tid i frysaren, deretter kan du oppbevare dei kaldr i vekesvis.Mange er skeptiske når dei ser dadler om ingrediens i en oppskrift, men prøv før du gjer deg opp ei meining! Smaken av dadlen...

Saftig og sukkerfri rabarbrakake

God torsdag!Fått inntrykk av at mange har rabarbra i hagen sin? Eg skulle gjerne hatt det, men heldigvis har butikkane massevis no i rabarbrasesongen!Eg har laga forskjellige oppskrifter og idag er det ei fantastisk god rabarbrakake som må deles. Den er fri for sukker, gluten, er mektig og proteinrik - kan nytes kvardag som helg, til mellommålti...

Middagspannekaker med blåbær og bacon

Hei i onsdagen!Pannekaker med blåbær og bacon har våre en klassiker og populær middag opp gjennom barndomsårene. Eg vil tru pannekaker på middagsbordet er populært hos fleire om dagane?Eg har laga en pannekakeoppskrift med litt meir næring enn den tradisjonelle. Dei er grove, fiberrike og meir mettande ettersom eg har brukt havremel som en del a...

Indrefilêt av storfe med sylta rødløk, jordskokkpurê og asparges

God tirsdag!Idag har eg eit skikkelig festmåltid til dere, typisk helgemiddag for mange - men dette kan man fint lage i kvardagen også. Sunt, godt, enkelt og smakfullt. Indrefilêten på storfe er utrulig mørt kjøtt med lite fett og høgt proteininnhold, men den krever riktig varmebehandling for å ikkje bli tørr og miste smak. Indrefilêt av storfe...

Frisk rabarbrajuice

Hei og god mandag!Eg er og har våre ei stund på juicekjøret no. Minst en ferskpressa juice daglig, aller helst på morgonkvisten når eg står opp medan eg jobber litt bloggrelatert. Det er rabarbrasesong og eg måtte selfølgelig prøve meg på juice med rabarbra som blei veldig frisk, syrlig og smakfull. Anbefales!Er du nysgjerrig på juicing eller vi...

Krema laksesalat

Hei!Mine tidligere oppskrifter på påleggsalater har falt godt i smak. Dei man kjøper på butikken er fulle av tilsetningsstoffer, sukker, lite protein og unødvendig masse fett. Ikkje berre er det ekstra kjekt å lage heimelaga, det smaker også så utrulig masse bedre, og man kan mikse og trikse med ulike ingredienser for å få den slik som man vil.I...

Heimelaga sylteagurk og syltede rødbeter uten sukker

God lørdag alle sammen!Idag vil eg dele to nye oppskrifter på sylta grønnsaker med dere - sylteagurk og syltede rødbeter. Det er litt stas å lage slikt sjølv, heimelaga er alltid best! Heilt supert at man kan slippe unna sukker og tilsetningsstoff, i tillegg er det så raskt og enkelt å lage at det nesten blir for dumt å kjøpe.Både sylteagurk og ...

Spinatpannekaker

Hei!Det er fredag, helga er rett rundt hjørnet og med det har eg eit supert frukosttips til dere! Spinatpannekaker lagde eg først for eit godt år sida, og her en dag når eg hadde spinat som måtte brukes blei det saftige, grønne pannekaker til frukost. Desse er naturlig proteinrike, glutenfri, sukkerfri, inneholder langsomme karbohydrater og er v...

Sukkerfri sjokoladekake med sjokoladeglasur

God torsdag!Det var mange som etterspurte oppskrifta på sjokoladekaka eg lagde til 85-årsdagen forrige helg, så den kommer idag i eit eget innlegg. Fleire varianter av denne sjokoladekaka er i arkivet på bloggen, men ikkje konkret oppskrift med denne sjokoladeglasuren. Kaka blei laga i forbindelse med en bursdag, og måtte vere 100% fri for sukke...

Heimelaga rabarbrasyltetøy uten sukker

Heisann!Rabarbra er i sesong no og for første gang skal eg dele rabarbraoppskrift her på bloggen. Første ut er rabarbrasyltetøy uten tilsatt sukker, med smak av ekte vanilje. Fargen ser ikkje så god ut, men rabarbrasylte var utrulig godt!Visste du forresten at rabarbra egentlig er en grønnsak? Den har svært lite kalorier pr. 100 g og er proppful...

Mai - oppsummering av oppskrifter

Velkommen skal du vere juni!Vips så var vi komt i den første sommermåneden. Eg henger egentlig ikkje heilt med i kalendaren og føler fortsatt vi er i mars/april, noke som sikkert har sammenheng med været og temperaturen ute. Men før eller seinare må sommaren komme uansett, så vi satser på den er rett rundt hjørnet!I starten av kvar måned er det ...

Vegetarkebab

Reklameinnlegg Kjøttfri mandag igjen!Eg er på min siste mandag i sammerbeid medHalsäns Kökder eg har prøvd ut fire forskjellige vegetarprodukter. Alltid kjekt å prøve noko nytt, og eg har fått smaken på spesielt vegetarburgerene og kjøttbollene som definitivt kommer til å kjøpes igjen. Idag har eg prøvd kebabkjøttet og laga en fargerik tallerke...
Besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO
Matprat
Design og koding av
Silje Lien Design
hits