Kjøleskapsgrøt - den perfekte kvardagsfrukosten

 

Innlegget inneholder annonselenker


God mandag!


Sida det er starten på ei ny veke tenker eg å gjenta prinsippet med kjøleskapsgrøt, eller overnight oats som eg tidligere har kalt det. Dette er frukosten som er klar når man åpner kjøleskapsdøra, super kvardagsfrukost for store som små!

 Prinsippet er enkelt og greit å røre sammen ingrediensene kvelden i forveien, sette kaldt så lager grøten seg i løpet av natta. Havregrynene trekker til seg væske og det blir en fyldig, krema og kald havregrøt som kan nytes med alt slags topping - Grunnoppskrift kjøleskapsgrøt, 1 porsjon
1,5 dl havregryn
100 g gresk yoghurt
1,5 dl valgfri melk
1-2 ts søtning, f.eks honning eller sukrin gold 

Rør sammen ingrediensane i en boks eller skål med plast over. Sett kaldt over natta etter minimum 5 timer. Rør lett i kjøleskapsgrøten, juster evt. konsistensen med litt yoghurt eller melk om nødvendig, server straks med den toppinen du ønsker. 

Det er veldig godt med frisk frukt, bær og nøtter som topping etter min smak. Denne gangen lagde eg lun og karamellisert frukttopping på berre noken minutter: 

Lun og karamellisert frukttopping
100-150 g blanda frukt i terninger, eg brukte eple, nektarin og plomme
1 ss sukrin gold / honning
1/2 ts kanel

Bland sammen i en bolle og sett i mikroen 2-3 minutter, til frukta er mør og har karamellisert seg. Du kan og bake frukten i ovnen på 180 grader, eller i en lita panne på middels varme. Den lune og karamelliserte frukta over kald havregrøt smaker fantastisk! Til slutt hadde eg over litt hakkede mandler. Tips og alternativer
♦ For 100% glutenfri kjøleskapsgrøt bruker du naturligvis glutenfri havregryn. For melkefri variant kan eg anbefale å bytte melk og yoghurt med 250 ml kokosmelk, det er også nydelig om man liker kokossmak på maten. 

♦ For å variere grunnoppskrifta på kjøleskapsgrøten kan frosne bær, proteinpulver, kakao, nøttesmør eller lignande tilsettes for ekstra smak.Det er like enkelt å lage kjøleskapsgrøt i en matboks og spise som frukost i farten på vei til skule/jobb, eller ha til lunsj om det er tilgang på kjøleskap.

God frukost :-) #lindastuhaug #kjøleskapsgrøt #havregryn #sunnmat #frukost #raskfrukost #overnightoats #sukkerfri #glutenfri #melkefri #sunnere #matinspirasjon #matblogg #frukosttips #havregrøt

6 kommentarer

Skrevet av malin den 14.09.2015 kl.21:34

Kan man bruke noe annet enn greskyoghurt?

Skrevet av den 14.09.2015 kl.22:26

Bruker du naturell gresk youghurt? Prøvde vanlig naturell og syntes grøten ble litt "sur", men kanskje det blir annerledes med den greske?

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - lidenskap for sunn mat og trening den 15.09.2015 kl.13:00

malin:
Ja, bruk kesam eller kva som helst anna yoghurt :)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - lidenskap for sunn mat og trening den 15.09.2015 kl.13:01

Anonym:
Eg bruker naturell, den blir ikkje sur når eg har søtning i. Bruk gjerne anna type yoghurt :)

Skrevet av Jan Erik den 15.09.2015 kl.14:28

Kjøleskåpsgraut :-D

Min favorittfrukost, og fast tirsdagsfrukost, då eg er ekstra tidleg på farten ;-)

Varierer mykje og ofte, men gjengangarar er gresk yoghurt, espressopulver og kakao, og eit par romdråpar (!) - det blir så fyldig og god smak, spesielt kombinasjonen av sjokolade og kaffi er eg veldig glad i. Anbefaler òg å ha gojibær i grauten om kvelden, dei blir ekstra gode på smak og konsistens då :-D

Eit lass med kanel på toppen er sjølvsagt eit must òg ;-)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - lidenskap for sunn mat og trening den 15.09.2015 kl.23:30

Jan Erik:
Takk for gode tips jan Erik!
Sjokoladegrøt har eg ofte laga, men ikkje i kombinasjon av kaffi. Moccasmak er jo knallgodt, så eg tviler ikkje på at det blir en slager! Og eg som er så hekta på gojibær om dagane må vell nesten berre prøve å røre inn bærene kvelden i forveien for en ny variant. Og vi må ikkje glømme kanelen på toppen... :)
Besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO
Matprat
Design og koding av
Silje Lien Design
hits