Heilstekt indrefilêt av storfe med jordskokkpurê og glaserte grønnsaker


Det er fredag og helga nærmer seg med stormskritt!

Idag vil eg dele en skikkelig høstmiddag som passer perfekt på lørdagskvelden eller som søndagsmiddag (eller eventuelt kvardagsmiddag selfølgelig!). Sesongens grønnsaker er endelig komt i butikkane og det vil gjenspeile seg her på bloggen. Jordskokkpurê prøvde eg for ei stund tilbake og det falt godt i smak, supert tilbehør til kjøtt og fisk. Glaserte grønnsaker gjer denne middagen hakket bedre og smakskombinasjonane blir virkelig gode. Luksusmiddag!

 Håper det frister - 



Til middag til 4 personer trenger du: 

Indrefilêt av storfe
ca. 1 kg indrefilêt 
salt og pepper
1 ss smør

Reinskjær filêten for hinner, gni inn med salt og pepper og brun på alle sider i ei steikepanne med smør. Legg filêten i en ildfast form med steiketermometer i den tjukkaste delen. Steik på 125 grader, midt i ovnen til den steiketemperaturen du ønsker på kjøttet. La filêten kvile 15 minutter før du skjærer i den. 

Lite stekt: 55-60 grader
Medium stekt: 60-65 grader
Gjennomstekt: 70 grader

Jordskokkpurê 
ca. 500 g jordskokk
1,5 dl melk, kokosmelk eller fløte
1 ss smør, kan sløyfes
salt og pepper

Skrell jordskokkene og kok møre i vatn. Mos med en stavmikser til en jevn og glatt purê sammen med melk/fløte, smak til med salt og pepper til slutt. 

Glaserte grønnsaker
2-3 gulerøtter
1-2 rødløk
1 pk sukkererter
10 reddiker
1 ss olje eller smelta smør
2 ss sukrin gold
Eit dryss maldonsalt

Sett ovnen på 180 grader. Skrell grønnsakene og kutt i staver, ha over i en ildfast form med bakepapir. Pensle grønnsakene med olje, her kan man bruke den oljen eller smøret man foretrekker. Ha over sukrin gold og vend godt, avslutt med eit dryss maldonsalt. Steik midt i ovnen ca. 30 minutter, til grønnsakene er blitt godt gylne og glaserte.



Bruk gjerne andre grønnsaker enn dei som nevnt ovenfor. Utnytt sesongens rotgrønnsaker for fullt, her kan man virkelig bruke det meste. 



Velbekomme og god helg ♥




#lindastuhaug #jordskokkpure #heilstektindrefilet #storfe #proteinrikt #grønnsaker #glasertegrønnsaker #glutenfritt #allergivennlig #middag #rotgrønnsaker 





6 kommentarer

Skrevet av spisogspar den 11.09.2015 kl.12:36

Dette så virkelig godt ut :) God helg !

Skrevet av annebe den 11.09.2015 kl.12:43

Det frister ja..ser aldeles nydelig ut :)) God helg :))

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - lidenskap for sunn mat og trening den 12.09.2015 kl.22:01

annebe:
Takk for det!

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - lidenskap for sunn mat og trening den 12.09.2015 kl.22:01

spisogspar:
Tusen takk! God lørdagskveld :)

Skrevet av Magnus den 22.09.2015 kl.17:02

Så man må ha to ovner her da eller?

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - lidenskap for sunn mat og trening den 22.09.2015 kl.23:15

Magnus:
Eller la filêten kvile litt ekstra mens grønnsakene er i ovnen ;)
Besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO
Matprat
Design og koding av
Silje Lien Design
hits