Squashgetti carbonara


Eg har virkelig blitt hekta på spirelizeren min igjen!

Det har ført til litt forskjellige nye oppskrifter og det er på tide å dele en av dei: squashgetti carbonara. En fantastisk god middag på både smak og konsistens! Squashgetti i en krema og fyldig ostesaus med stekt skinke og bacon. Nesten som på tradisjonelt vis, berre at squashen fungerer som erstatning for pasta!
 
En enkel og smakfull middag under 15 minutter, uten gluten og kan fint lages uten melk -  



Squashgetti carbonara, 1 porsjon
1 squash
100 g skinke
20-30 g bacon
1-2 fedd kvitløk
1 eggeplomme
0,5 dl matfløte eller kokosmelk
2 ss parmesan
salt & pepper

Steik skinke og bacon i terninger med finhakka kvitløk, sett til side. Pisk sammen eggeplommen med matfløte/kokosmelk og parmesan i en liten bolle. 

Strimle squashen i spiralizeren. Eventuelt kan du bruke en ostehøvel og skjære lange, tynne skiver for og så dele opp i strimler med en kniv. Surr i steikepanna til squashen er gjennomvarm, tilsett skinke og bacon og trekk panna til side.

Rør inn egg/fløte/parmesanblandinga og surr godt. Det er viktig å ikkje ha for høg varme, da vil eggeblandinga stivne. Server straks med litt revet parmesan på toppen. 



* Tips & alternativer
♦ For melkefri squashgetti carbonara bruker du kokosmelk eller alternativ fløte. Parmesan kan droppes, men istedenfor anbefaler eg næringsgjær som erstatning. Du kan lese meir om næringsgjær her. 



Squashgettien er stekt Al Dente - som vil sei den har litt tyggemotstand. Det er det beste etter mi meining ;) 

Eg har fleire oppskrifter eg gleder meg til å dele, men denne er foreløpig favoritten av dei alle. Virkelig en god kombinasjon!



Håper du er inspirert til å prøve :-) 



#lindastuhaug #squashgetti #squashgetticarbonara #glutenfri #grønnsaker #middag #sunnere #sunnmat #matinspirasjon #matblogg #squashspagetti 





12 kommentarer

Skrevet av Marianne den 08.09.2015 kl.13:24

Dette så skikkelig godt ut! :-)

Skrevet av Caroline den 08.09.2015 kl.14:20

Så interessant! Dette må jeg prøve i dag :)

Skrevet av Lena den 08.09.2015 kl.14:40

Åååh ALT ser så god ut!!! blir sulten av å se på!! bare synd jeg ikke liker å lage mat...:(

Skrevet av Pernille den 08.09.2015 kl.20:53

Dette så nydelig ut! Metter dette som en vanlig middag? :)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - lidenskap for sunn mat og trening den 08.09.2015 kl.22:12

Pernille:
Ja, det gjer det absolutt :)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - lidenskap for sunn mat og trening den 08.09.2015 kl.22:13

Lena:
Dette tar ikkje meir enn 10-15 minutter å lage, så da er det verdt å prøve sjølv om du ikkje liker å lage mat! En utfordring til deg fra meg :)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - lidenskap for sunn mat og trening den 08.09.2015 kl.22:13

Caroline:
Det anbefales! Så godt, så enkelt :)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - lidenskap for sunn mat og trening den 08.09.2015 kl.22:13

Marianne:
Så bra! Det smakte nydelig. Virkelig en ny favoritt!

Skrevet av natal den 08.09.2015 kl.23:52

skjekket prisen på det, og man kan få de under en 50 lapp

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - lidenskap for sunn mat og trening den 09.09.2015 kl.22:17

natal:
Kva meiner du? Spiralizeren?

Skrevet av Motbakkeeli den 10.09.2015 kl.16:48

Så fin blogg du har, Linda, med masse fine bilder :)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - lidenskap for sunn mat og trening den 12.09.2015 kl.22:02

motbakkeeli:
Tusen takk for det, så hyggelig :)
Besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO
Matprat
Design og koding av
Silje Lien Design
hits