Bakte plommer

 

Innlegget inneholder annonselenker

 Dette var godt!

Varme, møre, saftige og søte plommer som lages på cirka 15 minutter. Bakte plommer smakte over all forventning og passer like godt til dessert som tilbehør til havregrøten, topping på vafler eller i fruktsalaten.

Prøv du og å bli overbevist! Heilt uten tilsatt sukker, gluten og melk -  Bakte plommer, dessert til 2-3 personer
3 norske, store plommer
1 ss sukrin gold*
1 ss fibersirup gold eller flytande honning*
eit dryss ekte vaniljepulver*
1 neve valnøtter, grovt hakka*

Del plommene i to og fjern steinen. Legg med skinnsida ned i en ildfast form. Strø over sukrin gold, fibersirup/honning, ekte vaniljepulver og til slutt valnøtter. 

Steik midt i ovnen på 180 grader i ca. 10-15 minutter, eller til plommene er møre. Server varme eller lune akkurat som dei er, eller med en klatt gresk yoghurt, vaniljekesam, kokoskrem piska opp eller is. * Tips og alternativer
♦ her kan man bruke akkurat den søtningen man har og foretrekker. Kun flytande honning over plommene fungerer og veldig fint, eller berre brunt sukker/sukrin gold. 
♦ ekte vaniljepulver gir en utrulig god smak, men kan droppes. 
♦ bytt gjerne valnøttene med mandler, pecannøtter eller andre typer. Det er veldig godt med crunchen, så nøttene anbefales virkelig.Eg serverte en lun og nydelig dessert med litt gresk yoghurt. En veldig god kombinasjon!Håper fleire vil prøve seg. Kanskje til søndagsdessert? Enklare blir det ikkje - spesielt ikkje om du er så heldig og har plommer i hagen :-) 


God søndag alle sammen ♥

#bakteplommer #karamelliserteplommer #sunndessert #sukkerfri #glutenfri #melkefri #utensukker #sukringold #lindastuhaug #sunnmat #sunnere #sunndessert #frukt #plommer 

4 kommentarer

Skrevet av den 06.09.2015 kl.10:01

Det ser nydelig ut! Takk for tips! Har masse plommer og trengte noen ideer på hva jeg kunne bruke de til;) ha en fin dag!

Skrevet av Siri den 06.09.2015 kl.21:19

Mmmm takk for tips, nå står de i ovnen, gleder meg til å smake. La en liten chocolate chip oppi noen av dem i tillegg ;)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - lidenskap for sunn mat og trening den 07.09.2015 kl.08:04

Siri:
Mmm, spennande!
Mange måter å variere desserten på :)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - lidenskap for sunn mat og trening den 07.09.2015 kl.08:05

Anonym:
Fleire oppskrifter med plommer kjem etterkvart også -
så det er berre å følge med :) Er så masse godt ein kan lage!
Besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO
Matprat
Design og koding av
Silje Lien Design
hits