Sukkerfri ostekake i porsjonsglass

 

Innlegget inneholder annonselenker

Hei!

Inspirert av en dessert vi lagde i skulesammenheng måtte eg prøve meg på en sunnere variant av ostekake i porsjonsglass. En dessert som er rask og enkel uten for mange ingredienser, ikkje minst blei den knallgod! 

Vi starter med pynten i bunn som resuterte med opp-ned ostekake. Norske bær, frisk ostemasse og en cruncy, søt topping med havregryn som basis. Nam! Uten tilsatt sukker, naturlig proteinrik og glutenfri - 

 

Ostekake i porsjonsglass, 4 porsjoner
friske bær 
 ♦
200 g philadelphia naturell
1 beger, 125 g yoplait sitronyoghurt*
2 gelatinplater
4 ss sukrinmelis
 ♦
70 g havregryn lettkokte
25 g ekte smør / cocosa
25 g sukrin gold

1. Fordel friske bær i bunnen av fire porsjonsglass. Bruk rikelig!
2. Pisk sammen philadelphia, yoghurt og sukrinmelis. Smak til med søtning, og bruk gjerne litt sitronsaft om du ønsker den syrligere.
3. Bløtlegg gelatinplatene 3-4 minutter til dei er mjuke, knip ut vatnet smelt i 2 ss kokande vatn. Pisk godt inn i yoghurtblandinga. Fordel over bærene i porsjonsglassene, sett i kjøleskapet.
4. Smelt smør i ei panne, tilsett havregryn og sukrin gold. La det surre til en god, gyllen farge. Fordel over ostemasen og sett til avkjøling eit par timer.



Tips og alternativer
 ♦ Eg brukte yoplait sitonyoghurt som er proteinrik uten tilsatt sukker. Veldig god på smak og det syrlige passa godt i desserten. Du kan bruke andre yoghurter etter smak og behag, bruker du naturell yoghurt vil eg anbefale litt sitron eller limesaft for ekstra smak. 
 ♦ Desserten er naturlig glutenfri, men for å få 100% glutenfritt resultat, bruk glutenfri havregryn. 



Nyt en deilig dessert kvardag som helg!
Passer og ypperlig som mellommåltid, før/etter trening eller som lett kveldsmat :) 


#sukkerfri #glutenfri #lindastuhaug #sunnmat #sunnere #sukkerfriostekake #ostekakeporsjonsglass #proteinrik #havregryn #oppskrifthavregryn #matinspirasjon #mellommåltid 




 





12 kommentarer

Skrevet av Ragnhild den 01.09.2015 kl.12:04

Hei Linda! Jeg lurer på om du kunne ha laget et innlegg med "studentoppskrifter", altså mat som er lett å lage og som man ikke trenger mange fancye ingridienser? :-)

Skrevet av Alice Hamran den 01.09.2015 kl.14:05

Herlig - alt som er sukkerfritt og melfritt er bra for denne kroppen hvertfall! :D Takk for inspo, atter en gang! :D

Skrevet av Solveig Blanco den 01.09.2015 kl.17:12

Tror den fint kan lages uten gelatin også, og man kan erstatte yoghurten med piska kremfløte (fortsatt lavkarbo)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - lidenskap for sunn mat og trening den 01.09.2015 kl.21:26

Solveig Blanco:
Ja, det går fint å droppe gelatinen, ostemassen blir berre litt meir flytande :)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - lidenskap for sunn mat og trening den 01.09.2015 kl.21:26

Alice Hamran:
Berre hyggelig, Alice! Det er en glede å inspirere :)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - lidenskap for sunn mat og trening den 01.09.2015 kl.21:27

Ragnhild:
Kva sikter du til? Middager? Lunsj? Frukost? Sunt søtt? :)

Skrevet av Natalie den 02.09.2015 kl.11:54

Åh, såg godt ut 😍 Er det mulig å bytte ut sukrinmelis med annen søtning?

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - lidenskap for sunn mat og trening den 02.09.2015 kl.20:13

Natalie:
Det må vere en flytande eller pulveriset variant som løyser seg opp i massen, du kan bytte med anna som passer innen det :)

Skrevet av Ragnhild den 03.09.2015 kl.08:16

Middager! :D Vil også si at du er utrolig flink til å lage forskjellige oppskrifter, det er noe for en hver smak :)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - lidenskap for sunn mat og trening den 04.09.2015 kl.14:51

Ragnhild:
Så hyggelig å lese - prøver å variere godt :)

Skrevet av Maria U den 04.09.2015 kl.14:55

Kul vri på denne oppskriften :) Skulle også ønske vi lærte en sunnere variant på skolen iom at vi studerer ernæring. Hilsen Maria i klassen din :)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - lidenskap for sunn mat og trening den 07.09.2015 kl.08:10

Maria U:
Det er heilt sant! Eg trur det kommer etterkvart, men det er oppskrifter der sukkeret berre er bytta med sukrin, og ikkje tilpassa skikkelig. Så spent på korleis det resultatet blir :)
Besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO
Matprat
Design og koding av
Silje Lien Design
hits