Pulled pork med coleslaw og BBQ-saus

 

Innlegget inneholder annonselenker

Pulled pork er en amerikansk rett som på godt norsk kan kalles plukksvin. 

Det lages ved å langstidssteike svinekjøtt på lav varme til det blir så mørt at kjøttfibrene kan plukkes fra kvarandre. Det er blitt meir og meir vanlig med pulled pork i norge, og den mest vanlige måten å servere det på er i hamburgerbrød med coleslaw og bbq-saus.  

Eg har laga heile menyen og vil gjerne dele oppskrifter med dere! Kjøttet kan fint settes i ovnen på morgonen så det er klart til middagstid, eller det kan steikes over natta. Det krever tid, men minimalt med arbeid. 

Pulled pork med heimelaga hamburgerbrød, coleslaw og bbq-saus -  



Pulled pork
Ca. 1,2 kg beinfri svinenakke eller svinebog
1 ss røkt paprikapulver
1 ts chilli
1 ts spisskummin
1 ts salt
3 fedd kvitløk
1 ts sukrin+ (eller 2 ts sukker sukker)

1 dl eplecidereddik
2 dl vatn
1 ts sukrin+ (eller 2 ts sukker)

Slik gjer du:
1. Bland sammen krydder og gni det inn i kjøttet sammen med finhakka kvitløk. Ha kjøttstykket i en djup, ildfast form.
2. Bland lett sammen eplecidereddik, vatn og sukrin+, hell i formen og sett på lokk eller folie. 
3. Steik på 100 grader i ca. 7-8 timer. Øs gjerne laken over kjøttet underveis i steikinga om du har mulighet. 
4. La kjøttet kvile litt før du river det fra kvarandre med gaffel. Dekk eller ha over i en ildfast form om det ikkje servers umiddelbart.



Coleslaw
Ca. 250 g finsnitta hodekål
1-2 gulerøtter, finsnitta
1/2 grønt eple
300 g kesam, rømme eller creme fraiche
2-3 ss majones
2 ss sitonsaft
sukrin+ (eller sukker) og litt salt

Bland sammen ingrediensane til dressingen og smak til. Vend forsiktig inn finsnitta hodekål, gulerøtter og eple til den konsistensen du ønsker. 

BBQ-saus
ca. 1 dl kraft fra steikinga
2 tomater
1 fedd kvitløk
1 ts finhakka chilli
1/2 ts paprikakrydder
2 ss tomatpurê
1 ss eplecidereddik (evt. anna syre som sitronsaft)
en klype sukrin+ (eller sukker) og salt

Kjør ingrediensene til en klumpfri masse med blender eller stavmikser. La sausen småkoke 10-15 minutter, smak til med eplecidereddik, sukrin+ og salt. 



Server gjerne i heimelaga, glutenfritt hamburgerbrød (oppskrift finner du her) kan også lages med vanlig mel - men du kan fint bruke andre typer brød, lomper eller wraps. Pulled pork med litt BBQ-saus og coleslaw stables i høgda for å få med alle smakene i eit jafs!



Restene lagde eg en pulled pork salat av, med akkurat det samme tilbehøret. Lag gjerne anna tilbehør enn coleslaw og BBQ-saus, eller bruk pulled pork på for eksempel pizza! 



Håper det frister og at fleire vil prøve seg!
Det kan virke som det er masse arbeid med middagsmåltidet, men hamburgerbrød og coleslawen kan forberedes i forveien og kjøttet lager seg sjølv. Da er det kun BBQ-saus igjen.  Til helga kanskje? 



Det er KUN IDAG dagstilbud hos x-life: du får -25% rabatt på en valgfri vare! Sjå utvalget på heimesida til x-life her. Kjøp deg tightsen, skoa eller treningsjakka du lenge har hatt lyst på, det er gode penger å spare!



#pulledpork #coleslaw #oppskrift #lindastuhaug #middag #bbqsaus #sukkerfri #glutenfri #glutenfrihamburgerbrød #sunnmat #matinspirasjon 

 





8 kommentarer

Skrevet av Silje den 26.08.2015 kl.14:52

Okei - wow, dette så GODT ut!

Skrevet av Eline Helland den 26.08.2015 kl.15:51

Kvar får du kjøpt grilla paprikapulver? :)

Skrevet av Elisabeth Bentzen den 26.08.2015 kl.18:41

Det finnes ikke noe bedre <3

Skrevet av Hannah den 26.08.2015 kl.18:44

Så virkelig herlig ut. Dette vil jeg prøve.

Lurer bare på om du har en email jeg kan sende deg noen spørsmål til? Den knappen som heter kontakt fungerer ikke av en eller annen grunn.

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - lidenskap for sunn mat og trening den 27.08.2015 kl.22:41

Hannah:
Så merkelig at kontakten her ikkje fungerer, den fungerer nemlig på min data!
Men du kan kontakte meg på linda_stuhaug@hotmail.com :)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - lidenskap for sunn mat og trening den 27.08.2015 kl.22:41

Elisabeth Bentzen:
Eg synes pulled pork er knallgodt!! :)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - lidenskap for sunn mat og trening den 27.08.2015 kl.22:43

Eline Helland:
Røkt paprikapulver meiner eg skal finnes på nokre dagligvarebutikker, men kanskje helst innvandrerbutikker med godt utvalg av krydder. Eg kjøpte mitt i Rhodos, men veit det skal vere mulig å få tak i i norge også :)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - lidenskap for sunn mat og trening den 27.08.2015 kl.22:44

Silje:
Tusen takk Silje! Så hyggelig :D
Besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO
Matprat
Design og koding av
Silje Lien Design
hits