Sjokolade-kokos chiagrøt

 

Innlegget inneholder annonselenker


Hei alle sammen!

Idag får dere faktisk oppskrift på dagens frukost. Det er kjøttfri mandag og denne gangen må det deles eit sunt, smakfullt, mettande og næringsrikt frukosttips. 

Fleire av dere av fått suksess med sjokolade-kokoskremen som en god start på dagen, det er den smakskombinasjonen eg har hatt i bakhodet lenge for å lage en ny variant chiagrøt. Chiagrøt blander man sammen kvelden i forveien og frukosten er klar om morningen, heilt supert i en travel kvardag. 

Fri for sukker, gluten og melk -  Sjokolade-kokos chiagrøt
200 g kokosmelk (vanlig)
2 toppede ss chiafrø
1-2 ss kakaopulver
1/2 ts ekte vaniljepulver
en klype salt
evt. ekstra søtning, f.eks 1 ts sukrin+

Visp godt sammen ingrediensene, smak til med kakao og søtning. Etter 10 minutter anbefaler eg å vispe blandinga på nytt for å unngå at frøene klumper seg i gelekolonier. La chiagrøten stå i porsjonsform til dagen etterpå, så er frukosten klar i det du later opp kjøleskapsdøra!

Server med frisk frukt eller bær. Norske, friske jordbær og eit dryss hempfrø fekk toppe min porsjon med chiagrøt idag. Eg måtte naturligvis legge jordbærene i midten av porsjonsglasset i går kveld, da konsistensen idag blei fast og fin. ♦ Kva er chiafrø? 

Chiafrø er bittesmå, mørke og næringsrike frø med eit svært høgt innhold av essensielle fettsyrer, proteiner, antioksidanter, vitaminer og mineraler. Chiafrø absorberer opp til 12 ganger sin egen vekt når dei legges bløtt og får en geleaktig konsistens. Frøene er lett fordøyelig, gir en langsom blodsukkerstigning og god metthetsfølelse. Dette er den rikaste kilden til omega 3 i planteriket!

♦ Korleis bruke chiafrø?

På grunn av egenskapen til chiafrø i kontakt med væske fungerer frøene supert som bindemiddel i baking (som erstatning for egg for eksempel). Man kan lage chiagrøt, mikse ei spiseskei i havregrøten eller kjøleskapsgrøt for ekstra næring, drysse over smoothie, yoghurtblandinger, salater, middagen, desserter. Bruke det som ingrediens i bakst, knekkebrød, rundstykker, musliên eller lignande. Mulighetane er mange. 

 Chiafrø smaker ingenting, så derfor passer det til det aller meste. 

♦ Kor kjøpe chiafrø?

Chiafrø får du kjøpt på helsekostbutikker, innvandrerbutikker eller iherb. Det kan vere litt dyrt, men handler du på iherb får du det til en svært rimelig pris. Blant anna denne, ca. 80 kroner for nesten 1/2 kilo. Treningstopp fra Reebok / sports BH fra 2XU / tights fra Adidas / treningssko fra Reebok. Nye, freshe treningskle fra topp til tå fra x-life - en super motivasjon for en sunn og sprek start på den nye veka!

God mandag :) 


#chiagrøt #chiafrø #chiapudding #frukost #sunt #sunnere #matblogg #lindastuhaug #kjøleskapsgrøt #protein #sukkerfri #glutenfri #melkefri

6 kommentarer

Skrevet av Hjalmfrid den 24.08.2015 kl.22:40

Dette er kjempegodt :) Har lagd dette jeg også, men har en annen oppskrift ;)

Skrevet av Monika den 25.08.2015 kl.12:11

Ser nydelig ut Linda! Elsker som sagt kokos- sjokoladekremen, så dette regner jeg med blir en vinner her i huset :D Gleder meg til å prøve <3

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - lidenskap for sunn mat og trening den 25.08.2015 kl.17:50

Monika:
Håper denne også faller i smak hos deg, Monika!! :)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - lidenskap for sunn mat og trening den 25.08.2015 kl.17:51

Hjalmfrid:
Det er mange oppskrifter på chiagrøt der ute :)

Skrevet av Moina den 30.08.2015 kl.17:47

Chiafrø kan du få kjøpt for 179 kr for 1kg med gratis frakt på groupon! De har også gode tilbud på annen supermat, bl a. Kokosolje :) bør sjekkes ut om du bruker mye :)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - lidenskap for sunn mat og trening den 31.08.2015 kl.09:43

Moina:
Takk for tips Moina :D Eg har ganske masse igjen enda - men kanskje ved neste bestilling!
Besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO
Matprat
Design og koding av
Silje Lien Design
hits