Havre- og gulrotrundstykker

Hei!

Det er søndag, kanskje noken skal bake idag? 
Da anbefaler eg desse havre- og gulrotrundstykkene som er supre til frukost og lunsj den kommande veka. Dei er også gode som tilbehør til salat og suppe, eller bruke som "hamburgerbrød". 

Veldig raske og enkle å lage, fulle av protein og fiber som gjer dei mekige og næringsrike. Smakfulle og skikkelig saftige, slik som iallefall eg liker det!



Du trenger, 6 stk

100 g havremel
100 g havregryn
70 g fiberfin, eller anna meltype
100 g cottage cheese
100 g kesam
2 egg
2 ts bakepulver
1 liten ts salt
1 stor gulrot, raspa

Sett ovnen på 180 grader. Bland sammen dei tørre ingrediensene, tilsett deretter cottage cheese, kesam, egg og gulrot. Deiga skal vere litt klissette.

Form deiga til 6 rundstykker med litt vatn på hendene som du legg på en langpanne med bakepapir. Pensle gjerne med egg på toppen og strø over frø eller kjerner. Steik midt i ovnen til dei er gylne, 15?20 minutter.



Tips!

♦ Dei holder seg ferske eit par dager, men frys gjerne ned, så tar du opp og tiner ved behov. Oppskrifta er heilt super å doble eller triple når man først er i gang!
♦ Rundstuykkene er naturlig glutenfri, men for dei som må ha det 100% glutenfritt bruker glutenfri havregryn og glutenfritt havremel. 
♦ Tilsett gjerne nøtter, frø eller kjerner i deiga for ekstra smak og konsistens. 



Til slutt vil eg minne om at eg skal ta over @ICA_Norge sin instagramprofil fra imorgon til onsdag! Desse dagane skal eg prøve å inspirere med å komme i gang med sunne matvaner etter ferien, men på en litt utradisjonell måte for min del: eg skal nemlig knipse bilder av alt eg spiser i løpet av desse tre dagane! I farta bilder med mobilkamera uten å planlegge eller pynte opp maten på samme måte. Bloggen går som normalt, men det blir stille på min egen instagram desse dagane, så følg meg heller da på @ICA_Norge :)



#havrerundstykker #lindastuhaug #havregryn #havremel #glutenfri #proteinrike #sunnere #sunnmat #sunnmatblogg #oppskrift #frukost #lunsj #matpakketips 





12 kommentarer

Skrevet av Silje den 23.08.2015 kl.14:37

Okei, disse så fantastiske ut!

Skrevet av Siri den 23.08.2015 kl.19:42

De så kjempegode ut! Fins det noen god måte å gjøre dem laktodsefri på?

Skrevet av mari den 23.08.2015 kl.20:55

De så kjempegode ut. Kan man bytte fibermel med hvilket som helst annet mel?

Skrevet av Lena den 24.08.2015 kl.18:04

Disse skal jeg helt klart lage i morgen! :)

Skrevet av Constanse Landsrød Eriksen den 25.08.2015 kl.06:57

Så veldig gode ut! Vet du om det blir det samme om man moser CC med stav mikser? :)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - lidenskap for sunn mat og trening den 25.08.2015 kl.17:51

Constanse Landsrød Eriksen:
Det kan du berre gjere, vil ikkje ha så masse å sei for sluttresultatet :)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - lidenskap for sunn mat og trening den 25.08.2015 kl.17:51

Lena:
Så bra! Håper dei falt i smak, Lena :)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - lidenskap for sunn mat og trening den 25.08.2015 kl.17:53

mari:
Fiberfin kan byttes med kva som helst ja :) Men bruker du mel som tiltrekker seg masse væske kan det hende du skal bruke litt mindre.

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - lidenskap for sunn mat og trening den 25.08.2015 kl.17:53

Siri:
Du kan alltids bruke laktosefri mager kesam, men det blir best og mest saftige med CC og kesam. Men det går absolutt :)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - lidenskap for sunn mat og trening den 25.08.2015 kl.17:53

Silje:
Så hyggelig å lese!! :)

Skrevet av Mona den 20.09.2015 kl.12:23

Hei Linda:-) Jeg baker disse rundstykkene til min samboer. Han sier disse er de beste han har smakt. Men så lurer jeg på om denne deigen einer seg til å lage brød??

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - lidenskap for sunn mat og trening den 22.09.2015 kl.23:16

Mona:
Hei! Det veit eg dessverre ikkje, må nesten berre prøve :) Så kjekt dei falt i smak!
Besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO
Matprat
Design og koding av
Silje Lien Design
hits