Søtpotet lasagne


Hei og god fredag alle sammen!

Idag har eg en typisk helgemiddag til dere, søtpotet lasagne! Det er over eit år sida eg posta oppskrift på denne varianten av lasagne sist (her), så eg tenker det er på sin rette plass å ta en reprise. Kanskje noken har glømt vekk en tidligare gjenganger, eller kanskje nye lesee vil prøve seg? 

 Prinsippet her er søtpotetskiver som "lasagneplater" mellom kjøttsaus og cottage cheese. No er det vell fleire som blir skeptiske med en gang, men cottage cheese er en super ost som skaper fylde og gjer lasagnen komplett. Du smaker ikkje cottage cheesen innimellom alt det andre!

Pssst! både søtpotetpizza , søtpotet moussaka og søtpotet nachos er tre andre oppskrifter i samme sjanger som er veldig populære med gode tilbakemeldinger!



Du trenger, ca 3-4 porsjoner
400 g karbonadedeig
 2-3 ss tomatpurê
3-4 ss hakkede tomater på boks
1 hakka løk
1/2 chilli og 2 fedd kvitløk
2 dl vatn
250 g cottage cheese
1 middels søtpotet, ca. 400 g 
revet ost
krydder - paprikakrydder, salt, pepper, oregano 

Framgangsmetode

Sett ovnen på 175 grader. Steik karbonadedeig og sett til side, deretter steiker du hakka løk med pressa kvitløk og finhakka chilli. Ha alt tilbake i samme steikepanne, tilsett tomatpurê, hakkede tomater og vatn. La det småkoke til en fyldig kjøttsaus, smak til med krydder. 

Skrell søtpoteta og del i 2-3 mm tjukke skiver. Finn fram en passelig stor ildfast form. Start å legge kjøttsaus i bunn, deretter søtpotetskiver og cottage cheese i 2-3 lag før du avslutter kjøttsaus og revet ost på toppen. 

Steik lasagnen på nederste rille i ca. 45 minutter, eller til søtpotetskivene er møre og osten gyllen. La lasagnen kvile litt før servering. 



Tips!
Oppskrifta kan fint dobles, rester smaker godt dagen etterpå. Det er også supert å fryse lasagne ned i porsjoner og tine opp som en hurtig middag seinare. 



En frisk salat som tilbehør gjer måltidet komplett!



Velbekomme - håper fleire vil prøve seg :) 


God helg alle sammen!



#søtpotet #søtpotetlasagne #helgemiddag #sunnerealternativ #sunnere #matblogg #lindastuhaug #oppskrift #matinspirasjon #sunnmat #karbonadedeig 





15 kommentarer

Skrevet av Jan Erik den 21.08.2015 kl.10:27

Mmm, denne er så god! Vel fortjent reprise :-D

Eit lite tips som kan gjere cottage cheese i lasagne meir "appellerande" for skeptikarane; mos den med stavmikser og bland i litt reven parmesan, peppar og muskat! Spe evt. med litt mjølk, for å få ein litt meir rennande "ostesaus". Eg gjer det nesten alltid slik, og det blir ein litt meir autentisk følelse over lasagnen ;-)

Skrevet av Ellen Beate den 21.08.2015 kl.13:17

Kjempe godt tips Jan Erik, det skal jeg prøve. Fantastisk lasagne Linda :D

Skrevet av Vibeke den 21.08.2015 kl.20:25

Første besøk på bloggen. Første gang jeg lager lasagne selv. Fordi det så utrolig godt ut! Og det smakte enda bedre :) blir nok denne typen lasagne fremover når jeg skal stå for kokkinga 😊

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 21.08.2015 kl.23:23

Vibeke:
Så hyggelig med tilbakemelding Vibeke! Veldig kjekt du legger igjen nokre ord :) håper eg kan inspirere framover!

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 21.08.2015 kl.23:23

Ellen Beate:
Tommel opp!!

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 21.08.2015 kl.23:24

Jan Erik:
Supert tips, Jan Erik - dette skal eg definitivt prøve neste gang :)

Skrevet av Maria U den 23.08.2015 kl.22:03

Høres kjempegodt ut Linda :-)

Skrevet av Vilde den 24.08.2015 kl.14:22

Ser godt ut! Får prøve meg på en vegetarversjon, med bønner i :-)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 25.08.2015 kl.17:52

Vilde:
Det må du berre gjere! Sjølv tenkt på å bruke bønner, men bønner i større mengder takler magen min ikkje. Men heilt supert som kjøttfri alternativ :)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 25.08.2015 kl.17:52

Maria U:
Takk for det, Maria :)

Skrevet av Linn den 03.09.2015 kl.09:38

Jeg har blitt veldig glad i den speltlompelasagnen din, så tenkte jeg skulle prøve ut denne også. Meeen, blir ikke de søtpotetskivene veldig harde? I forhold til pasta/speltlompeplatene??

Skrevet av Carina den 04.09.2015 kl.12:54

Ser veldig god ut! Skal lage denne i kveld for første gang å er spent og gleder meg!☺

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 04.09.2015 kl.14:48

Carina:
Så hyggelig! Håper den faller i smak. God fredagskveld :)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 04.09.2015 kl.14:51

Linn:
Nei, søtpotetskivene blir møre. Du må skjære veldig tynne skiver, og dei blir jo varmebehandla ganske lenge - så da blir dei ikkje så harde :) Men du kan ovnsbake dei litt først for å vere heilt sikker!

Skrevet av torunn laugaland den 13.12.2015 kl.20:16

Hei. Har lyst å lage denne da jeg fikk smake den hos ei venninne og likte den kjempegodt. Men..sønnen min tåler ingen melkeprodukter. Har du en idé om ett alternativ til cottage cheesen?

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 20.01.2016 kl.08:52

torunn laugaland:
Eg har ikkje prøvd noko anna sjølv dessverre, og kjenner egentlig ikkje til noko melkefritt alternativ til cottage cheese. Så da gjelder det å prøve seg fram! Kanskje litt kokosmelk?

PS! Eg driver ikkje denne bloggen lengre! Min nye blogg er:
WWW.LINDASTUHAUG.NO! Besøk meg gjerne der :)
Besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO
Matprat
Design og koding av
Silje Lien Design
hits