3 raske, enkle og billige middager

 



I forbindelse med Cuponation sin sparekampanje har eg har tatt for meg tre enkle og billige oppskrifter på middager som kan passe no som kvardagen er i gang igjen. Alle tre rettene er kjente oppskrifter som er posta tidligare, og det er valgt ut fra gode tilbakemeldinger fra dere. Middager på under 30 minutter - 


TACO WOK
Taco er en gjenganger hos mange, kva med å lage en krema tacowok til forandring? 




Krema taco-wok, 2 porsjoner
2-3 store kyllingfilêter 
1/2-1 boks kokoskrem, evt. creme fraiche 

en liten bit chilli og 1-2 fedd kvitløk
1/2 brokkoli
2 store gulerøtter
1/2 paprika
1 rødløk
mais
tacokrydder

1.Fres kyllingen i biter med finhakka chilli og kvitløk, sett til side. Start deretter å frese grønnsakene i rekkefølgen som står, du kan fint bruke andre grønnsaker også etter smak&behag. 
2. Ha kyllingen tilbake i samme panne på middels varme, vend inn kokoskrem og la woken kreme seg fyldig. Smak til med tacokrydder.

Spis woken som den er, eller fyll i lomper, lefser eller tacoskjell. Salsasaus, guacamole, ost eller rømme kan fint toppe woken for ekstra smak!


GROVE MIDDAGSPANNEKAKER MED BLÅBÆR OG BACON
 Denne pannekakerøra har ekstra fiber og proteiner som gir eit jamnt og stabilt blogsukker, bedre metthetsfølelse og meir næring. Oppskrifta kan fint lages glutenfri og/eller melkefri for dei som trenger det!



Middagspannekaker til ca. 2-3 porsjoner
2 egg
2,5 dl valgfri melk
70 g havremel
40 g lyst bokhvetemel, eller anna nøytral meltype
20 g fiberfin, eller anna nøytral meltype
1 ts bakepulver
1 ts sukrin gold
1/3 ts salt
bacon 
blåbær

1. Du kan fint bruke speltmel, kveitemel eller anna tørrvare du har tilgjengelig. Miks sammen ingrediensene til ei jevn og tynn pannekakerøre, la den svelle minst 10 minutter. Juster eventuelt med meir tørrvare eller væske om nødvendig. 
2. Steik tynne og gylne pannekaker på litt over middels varme, bruk steikefett om nødvendig. 
  3. Steik baconstrimler eller bacon i terninger sprøtt. Server med rørte blåbær smakt til med søtning, eg brukte frosne blåbær og sukrin+ og som eg gav eit lett oppkok. Bruk gjerne anna blåbærsyltetøy du foretrekker, eller eventuelt anna tilbehør.

Velbekomme!


BAKT LAKS MED REKESAUS
Å presse en tubeost over laks før steiking kan høres merkelig ut, men det er virkelig godt! Tubeosten smelter og stivner lett på toppen, nydelig smaksopplevelse. 



Bakt laks med rekesaus, ca. 2 porsjoner
4 laksefilêter
1/2 rekeost på tube
salt & pepper
ferskpillede reker 

1. Vurder antall laksefilêter etter kor mange og kven som skal ete. Dryss salt & pepper over laksen, fordel tubeost over og ferskpillede reker på toppen. Rekene kan fint sløyfes. Steik på 180 grader i 10-15 minutter, eller til osten er godt smelta og gyllen. 
2. Server med en frisk salat og kokte nypoteter.

Prinsippet er det samme med andre smaker tubeost, prøv for eksempel baconost.


Håper noko frista!





4 kommentarer

Skrevet av Sofie Ruud den 19.08.2015 kl.15:53

Når ble reker og laks billig?

Skrevet av den 19.08.2015 kl.21:41

>2015

> kjøpe tacokrydder @ 119,-

> spise rekeost

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - lidenskap for sunn mat og trening den 21.08.2015 kl.23:25

Anonym:
Denne kommentaren trenger eg en forklaring på.

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - lidenskap for sunn mat og trening den 21.08.2015 kl.23:28

Sofie Ruud:
50 kroner for en pakke laks på 500 gram / 2-3 personer er ikkje dyrt for en middag. Selfølgelig er det rimligere alternativ, men også langt dyrare :)
Besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO
Matprat
Design og koding av
Silje Lien Design
hits