Tom Kha Gai med kylling, risnudler og sukkererter


Hei!

Denne thaiinspirerte suppa er en av dei beste eg har smakt. Den var med i menyen og oppskriftsheftet fra veka eg prøvde Adams Matkasse, og sida denne retten var såpass god tenkte eg å dele den med dere!

Suppa var i menyen fri for kassen som betyr at den er uten egg, melk og gluten. Veldig rask å lage, men krever litt planlegging med ingredienser. Her kan ingenting utelukkes, for smakene sammen var fantastisk gode!

Tom Kha Gai med kylling, risnudler og sukkererter - 



Du trenger, 3-4 porsjoner

1 pk fersk koriander
1 stk kvitløksfedd
1/2 bit Ingefær
1 boks kokosmelk
1 stk lime
ca 400 g lårbiff av Kylling
1/2 pk risnudler
1/2 stk rød Chili
1 stk siitrongress
1 pk sukkererter
Olje
Pepper
Salt
Vatn

 

1. Sett 1 l vatn på kok i en kjele.

2. Rens og finhakk 1/2 bit ingefær og 1/2 stk rød chili. Press 1 stk kvitløksfedd med en kvitløkspresse, og knus 1 stk sitrongress med baksiden av kniven slik at aromaene «slippes løs». Del 1 pk sukkererter i to. Finhakk 1 pk koriander, og sett den til side i en skål.

3. Steik ingefær, chili, hvitløk, sitrongress og sukkererter i en kjele på middels varme med 1 ss olje i ca 3 minutter. Tilsett deretter 1 boks kokosmelk, 1 dl vann samt ca 400 g lårbiff av kylling. Kok gryta i ca 10 minutter, og smak til med salt og pepper.

4. Kok 1/2 pk risnudler i vannet fra punkt 1 i 2-3 minutter.

5. Kutt 1 stk lime i båter, og ta sitrongresset ut av gryten. Det skal ikke spises, kun smakssette gryten.

6. Strø finhakka koriander over gryta før servering.



Sprek på både farge og næring!



Høsten er her før vi veit ordet av det! Frister suppa kan den lages idag eller lages til en anna gang :-)



#thaisuppe #kyllingsuppe #matinspirasjon #matblogg #allergivennlig #sunnere #lindastuhaug #adamsmatkasse #sunnmat 

 





14 kommentarer

Skrevet av Jan Erik den 11.08.2015 kl.16:17

Nam! Tom kha gai er noko av det beste eg veit, men lagar alt for sjelden. Denne blir testa ut snarast :-D

Skrevet av Anne-Marie den 11.08.2015 kl.17:11

Den ser lækker ud. Hvor meget tror du sukkerærterne vejer? Måske er en pk en anden størrelse end i DK. Er de frosne?

Kh.

Anne-Marie

Skrevet av Julie @ WolfItDown den 11.08.2015 kl.17:37

Heeeerlig! Digger slike asiatiske retter :) Basen for denne med alle smakene høres helt fantastisk ut :D x

Skrevet av spisogspar den 11.08.2015 kl.19:15

Å så godt det så ut! Elsker supper og denne hadde nydelig farge også :))

Skrevet av Jeanette den 11.08.2015 kl.22:58

Nam! Så

Godt ut! Elsker that mat!!

Skrevet av Nina Bakke den 12.08.2015 kl.07:07

mmm....

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - lidenskap for sunn mat og trening den 12.08.2015 kl.17:28

Nina Bakke:
Veldig godt!

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - lidenskap for sunn mat og trening den 12.08.2015 kl.17:28

Jeanette:
Då er vi to. Det er SÅ godt!

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - lidenskap for sunn mat og trening den 12.08.2015 kl.17:29

spisogspar:
Man spiser med augene også ;)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - lidenskap for sunn mat og trening den 12.08.2015 kl.17:29

Julie @ WolfItDown:
Knallgodt! Trenger det lille ekstra iblant :)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - lidenskap for sunn mat og trening den 12.08.2015 kl.17:29

Anne:
Nei, ferske sukkererter. Veit ikkje kva dei veger, men ta på augemål med ca. 2-3 håndfulle :)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - lidenskap for sunn mat og trening den 12.08.2015 kl.17:31

Jan Erik:
Det anbefales! Så kan oppskrifta virkelig varieres også :)

Skrevet av Hege den 17.08.2015 kl.13:55

Tom Kha Gai er en favoritt. Denne var kjempegod. Liker den litt mer spicy, så jeg tilsatte litt red curry paste.

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - lidenskap for sunn mat og trening den 17.08.2015 kl.22:50

Hege:
Det var lurt, takk for tips! Skal prøve det neste gang :)
Besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO
Matprat
Design og koding av
Silje Lien Design
hits