Den beste ostekaka uten tilsatt sukker!

 

Innlegget inneholder annonselenker

Hei og god torsdag!

Prøver å komme litt tilbake i bloggrutinane etter "ferie" - med blant anna ei søt oppskrift som kan passe til helga på torsdagen. Denne ostekaka har eg delt i forskjellige varianter før, og den har falt i smak hos veldig mange av dere! 

En seig, karamellaktig bunn og ostekakefyll med smak av vanilje, lime og bringebær. En nydelig kombinasjon! Uten tilsatt sukker, gluten og kan lages uten melk - 



Ostekake bunn
1,5 dl havregryn (glutenfri for glutenfri kake)
1 dl mandler
7 store dadler, ca. 140 g uten stein
10-30 g smelta smør eller cocosa

Kjør alle havregryn, nøtter og dadler i den foodprosessor i 2-3 minutter, til alt blir en jevn masse og nøttene begynner å slippe ut fett. Kjenn på blandinga om den går an å forme mellom hendene, visst den er litt tørr tilsetter du litt og litt smelta smør/cocosa og kjører foodprosessoren mellom. Trykk bunnen ut i bakepapirkledd form, passer til rund kakeform 22 cm diameter. Sett i frysaren medan du lager fyllet. 



Ostekakefyll med smak av vanilje og lime
3 dl valgfri melk
300 g kesam eller gresk yoghurt
200 g philadelphia 
4 ss sukrin+, evt. anna søtning tilsvarande 8 ss sukker
1 vaniljestang
1 ts ekte vaniljepulver, evt. ekstra vaniljestang
6 gelatinplater
safta fra 1-2 lime

Kok opp melk, frøene fra vaniljestanga, ekte vaniljepulver og sukrin +. Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vatn. Etter 4-5 minutter kniper du vatnet ut av platene og smelter i den varme melkeblandinga. 

Rør sammen kesam eller gresk yoghurt, philadelphia og safta fra 1 lime. Miks sammen med melkeblandinga. Smak til med evt. meir sitronsaft, vaniljepulver eller søtning. 

Hell blandinga over ostekakebunnen, sett til avkjøling gjerne natta over. Oppbevar i kjøleskap, kaka står seg fint nokre dager.



Pynt opp med friske bringebær eller andre bær. Bær kan også tilsettes i ostefyllmassen for ekstra smak i ostekaka. 



Psst! Ønsker du melkefri ostekake kan du sjå på denne oppskrifta. Bunnen er lik, men fyllet er laga melkefritt. Den er nydelig den også, og alle kan lage den sjølv om man tåler melk. Anbefales om du er glad i smaken av kokos!



Eg har hatt mine siste dager og treningsøkter heime, og er no på flyttefot til Oslo. Flyttekaos og studiestart gjer det kanskje ikkje så lett å oppdatere så ofte som eg vil, men eg skal gjere så godt eg kan :-) 


Trådløse hodetelefoner - perfekt til trening / 
Vind- og vannavvisande jakke fra Craft /
Kompresjonstights fra Skins / 
Crossfitsko fra Reebok - perfekt til styrketrening, intervaller og sprint. 



Psst! X-life har fått inn mykje nytt på treningsfronten, og har fortsatt en del salg!





#sukkerfriostekake #ostekake #sunnere #utensukker #sukrin #lindastuhaug #dadleroppskrift #glutenfri #melkefri #allergivennlig 





16 kommentarer

Skrevet av Silje Solli den 06.08.2015 kl.13:37

Nam, den så god ut! Lykke til med flytting og studier :)

Skrevet av Yteen den 06.08.2015 kl.13:52

Ostekaka så utrolig god ut, må jeg lage en gang :)

Skrevet av Ellen Beate den 06.08.2015 kl.15:55

Jeg har en kesam lime i kjøleskapet, kanskje jeg skal bruke denne til ostekake :D nam nam

Skrevet av Marianne den 06.08.2015 kl.20:12

Ååå, nam! Den så kjempe god ut :-D

Og masse lykke til i Oslo! :-)

Skrevet av Alice Hamran den 06.08.2015 kl.21:26

Nam! Det må jeg få testet ut! :D

Skrevet av Lene den 08.08.2015 kl.20:49

Må berre få skryta VELDIG av denna! Laga den igår, og det er definitivt den beste av dei "sunne" ostekake-variantane eg har prøvd hittil! Denne kan ein trygt sette fram på kakebordet til kva anledning som helst, tusen takk for nydelig oppskrift! :D

*mett*

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - lidenskap for sunn mat og trening den 10.08.2015 kl.08:35

Lene:
Så hyggelig kommentar å lese, Lene! Tusen takk :D
Veldig kjekt at ostekaka blei suksess! Den har blitt laga veldig mange ganger hos meg også, like god kvar gang :-) Håper du får en fin mandag!

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - lidenskap for sunn mat og trening den 10.08.2015 kl.08:35

Alice Hamran:
Det anbefales!

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - lidenskap for sunn mat og trening den 10.08.2015 kl.08:36

Marianne:
Tusen takk, Marianne :)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - lidenskap for sunn mat og trening den 10.08.2015 kl.08:36

Ellen Beate:
Den kan du fint bruke! Håper det blir/blei bra :)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - lidenskap for sunn mat og trening den 10.08.2015 kl.08:36

Yteen:
Den er knallgod! Også veldig enkel å lage ;)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - lidenskap for sunn mat og trening den 10.08.2015 kl.08:37

Silje Solli:
Tusen takk Silje!

Skrevet av Lisa den 22.08.2015 kl.18:16

Kan denne fryses? Blir litt vel mye kake for kun meg og samboeren (som er stor ostekakeentusiast), selv om den holder seg noen dager..

Selv om jeg ikke er så veldig glad i ostekake, var denne utrolig frisk og god!

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - lidenskap for sunn mat og trening den 25.08.2015 kl.17:54

Lisa:
Eg har dessverre ikkje noke erfaring med å fryse ostekake, men du kan jo alltids prøve :) Så kjekt den falt i smak, Lisa!

Skrevet av Jan Erik den 26.08.2015 kl.17:09

Ostekaker går fint an å fryse etter mi erfaring, sjølv om gelatinen kan "kollapse" litt, og den blir meir rennande i konsistensen. Men om du berre tinar den halvvegs blir den litt iskakeaktig attpåtil ;-)

Nydeleg god kake! :D

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - lidenskap for sunn mat og trening den 27.08.2015 kl.22:42

Jan Erik:
Satser på det går :) Dette er jo en "litt annleis" ostekake som både er magrere og uten sukker, men det er ikkje sikkert det utgjer noko forskjell. Ostekaka er knallgod etter mi meining og :)
Besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO
Matprat
Design og koding av
Silje Lien Design
hits