Asiatisk biffwok & sjokado


Wok med biff og asiatiske smaker - av og til må man prøve noke heile nytt!

La kjøttet trekke i marinaden medan du er på jobb eller gjer andre ting, så er middagen klar på få minutter. Sunt, godt, enkelt og smakfullt - 



Asiatisk biffwok, 2 personer
ca. 300 g biffstrimler
1 finhakka kvitløksfedd
1/2 - 1 ts finhakka chilli
1/2 lime, safta
1-2 ss oystersaus
4 ss soyasaus
2 store sjampinjong
1 rødløk
100 g sukkererter
1 spisspaprika
nøytral olje

Bland sammen kvitløk, chilli, limesaft, oystersaus og soyasaus. Legg biffstrimlene i marinaden og la trekke ut mest mulig smak, helst minimum en time.

Kutt opp grønnsakene. Steik kjøttet eit par omganger i varm steikepanne med olje, tilsett grønnsakene og la alt frese noken minutter. Tilsett resten av marinaden fra kjøttet. Smak til med eventuelt meir saus, salt og pepper. 

Dryss over sesamfrø og gjerne litt hakka koriander før servering. Kok gjerne ris eller nudler som tilbehør!



Bruk gjerne andre eller fleire grønnsaker enn dei som nevnt ovenfor. I wok kan man virkelig bruke alt, en perfekt måte å bruke opp grønnsaker og mikse forskjellige smaker og konsistenser. 



Eg kaster ALDRI mat og finner alltid på måter å bruke opp frukt, grønnsaker, kjøtt, melkeprodukter og det det måtte vere for å unngå at det havner i boss om det begynner å bli dårlig, eg blir vekke over en lengre periode eller andre grunner. 

Har du en avokado som trenger å blir brukt opp? Lag sjokado!



Det var først i mars i fjor eg posta oppskrift på sjokado første gangen, og som det står i innlegget er det fleire muligheter for variasjon. Avokdo er hovedingrediensen og kan kan bruke ekstra tilleggsingredienser som yoghurt, kokoskrem, banan for sødme og lignande. Bruker du en del banan kan det vere søtt nok og man trenger ingen ekstra søtning. Honning og andre søtninger kan fint brukes! I denne sjokadoen brukte eg:

1 avokado
2-3 ss philadelphia naturell
1/3 banan
kakao
sukrinmelis
en klype salt

Mos alt sammen med en stavmikser, og smak deg fram med mengden kakao og søtning. Sjokado er godt som dessert aleine, sammen med frukt og bær, som pålegg i lomper, vafler eller pannekaker. 



En fyldig sjokoladekrem som er naturlig sukkerfri, glutenfri, kan fint lages melkefri, mektig, blodsukkervennlig og full av vitaminer, mineraler og antioksidanter. 

Velbekomme!



#lindastuhaug #asiatisk #asiatiskwok #biffwok #sunnmat #middag #sunnere #matblogg #sjokado #sukkerfri #avokadosjokolade #avokado #allergivennlig 






8 kommentarer

Skrevet av Henrik den 24.07.2015 kl.10:27

Nam nam! Dette må prøves. For en flott blogg du har med mange fantastiske sunne oppskrifter. Greit om jeg stjeler noen og deler med leserne mine framover eller? :-)

Ha en flott dag!

Jeg har forresten skrevet en tekst på bloggen min, som jeg veldig gjerne vil ha tilbakemeldinger på! Blir veldig glad om du vil ta en titt innom, lese og kanskje kommentere! :-)

Skrevet av Anette den 24.07.2015 kl.19:08

Å middagen så digg ut - helt en oppskrift etter min smak! :)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - lidenskap for sunn mat og trening den 26.07.2015 kl.10:50

Anette:
Så hyggelig! Da er det berre å prøve seg :) Ha en fin søndag Anette!

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - lidenskap for sunn mat og trening den 26.07.2015 kl.10:51

Henrik:
Tusen takk for det Henrik! Skal man låne oppskrifter skal det sjølvsagt merkast tydelig med link tilbake til min blogg :) Også ikkje minst ta egne bilder.

Ha en fin søndag :)

Skrevet av Lillekokk den 27.07.2015 kl.15:00

Den sjokadoen var helt fantastisk ! Takk for masse tips og inspirasjon.

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - lidenskap for sunn mat og trening den 27.07.2015 kl.23:15

Lillekokk:
Så hyggelig! En glede å inspirere :-)

Skrevet av Christine den 31.07.2015 kl.15:33

Kan man bytte ut sukrin melis med vanlig sukrin? Mvh Christine

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - lidenskap for sunn mat og trening den 02.08.2015 kl.20:47

Christine:
Nei, vanlig sukrin vil ikkje løyse seg opp. Du må bruke en pulverisert eller flytande variant :)
Besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO
Matprat
Design og koding av
Silje Lien Design
hits