Triple chocolate chip bar

Innlegget inneholder annonselenker

Eller trippel sjokoladeproteinbar om du vil.
Noko høres rett og slett bedre ut på engelsk!

Eg er blitt så glad i å lage mine egne barer etter fibersirupen kom på markedet. Den er virkelig eit vidundermiddel i heimelaga barer, blir ikkje det samme uten! Både konsistens og smak er på eit nytt nivå og det er ikkje anna enn kreativiteten som stopper for kor mange ulike varianter av smaker man kan lage. 

Eg av mine favoritter er blitt denne triple sjokoladebaren. Uten tilsatt sukker, gluten og kan med dei riktige alternativene lages uten melk! Triple chocolate chip bar, 1 stk
30 g fibersirup clear
25 g proteinpulver sjokolade*
8 g kakao
2 ts sukrinmelis
en klype salt
10-15 g lys og mørk sukkerfri sjokolade*

Varm fibersirupen til den bobler, bland straks inn resten av ingrediensene, men hold igjen litt av sjokoladen. Rør godt, blandinga skal vere litt tørr, men får du problemer med å forme bruker du en bitteliten skvett vatn. Form til proteinbar, gjerne med litt fuktige hender eller baksida av ei skei. Press nedi resten av sjokoladebitene på toppen og sett til avkjøling.

Baren er spiseklar etter 15 minutter i frysaren eller 30 minutt i kjøleskap. Baren kan fint oppbevares i kjøleskapet nokre dager, gjerne innpakka i bakepapir eller lignande. Tips & alternativer

♦ Istedenfor proteinpulver i sjokoladesmak kan du bruke andre smaker, eller eventuelt en blanding mellom andre tørrvarer tilsvarande 25 g. Eg har laga sjokoladebar med en blanding mellom peanøttmel, mandelmel og kokosmel, da bruker eg også litt ekstra kakao. Prøv deg fram, proteinpulver er ikkje eit must!

♦ Skal du lage denne baren melkefri må du bruke melkefri tørrvare, enten dei som nevnt overnfor eller eit melkefritt proteinpulver. Så må selfølgelig sjokoladen også vere melkefri, men melkefri sjokolade er minst like godt!Du kan kjøpe fibersirup her! For dei som lurer på kva det er og forskjellen: 

Fibersirup er en søt sirup av nyttige prebiotiske fiber som er laga av plantefiberet isomalto-oligosakkarid. Sirupen er heilt uten tilsatt sukker, med heile 70 g fiber og 5 g sukkerarter pr. 100 g. 

Dette er en superingrediens som smaker godt og gjer godt for kroppen på samme tid. Fibersirup clear er det som skal til i baking og matlaging for å få en sprø utside og mjuk kjerne, og er eit vidundermiddel i barer for å få den småseige konsistensen. 

Fibersirup gold er tilsatt en liten mengde stevia og matekstrakt, som gir gyllen farge og fyldig søtsmak. Fungerer som eit mindre kaloririk og blodsukkervennlig alternativ til honning og sirup, smaker nydelig over pannekaker, yoghurtblandinger, bær, desserter, havregrøt og lignande. Nyt en bar til dessert, kaffikoppen, mellommåltid eller før/etter trening - Lett treningsjakke fra Adidas / fargesprek treningstights fra Reebok. 


Ha en sprek tirsdag alle sammen :-)#lindastuhaug #matblogg #hjemmelagetproteinbar #fibersirup #fibersirupoppskrift #proteinbar #sukkerfri #glutenfri #proteinbarsjokolade #proteinpulveroppskrift 

11 kommentarer

Skrevet av spisogspar den 14.07.2015 kl.11:06

Ser kjempegod ut! så fin du var på bildet:)

Skrevet av Fast følger den 14.07.2015 kl.13:12

Hei Linda. Er innom bloggen din med jevne mellomrom, og heier på deg. Jeg reagerer derimot på at du skriver at den nye fibersirupen er sunnere enn honning og sirup. Jeg skal ikke komme inn på nytteeffekten av honning, for den er stor. Jeg ønsker å påpeke at du må være forsiktig med å sette varer opp mot hverandre, og kalle den ene sunnere enn den andre, for det har du ikke faglig grunnlag og dybde nok til å uttale deg om. Honning har i tusenvis av år blitt brukt i medisinsk og lindrende bruk, og er et naturlig produkt. Næringsinnholdet til honning og fibersirupen er ulik, men det gjør ikke den ene sunnere enn den andre av den grunn.

Sunnhet er et bredt begrep, og du har et ansvar i det du formidler.

Skrevet av Maria den 14.07.2015 kl.14:46

Så godt det ser ut :) Og fibersirup var ikke så ille dyrt som jeg hadde forventet heller ;) Kanskje du kan legge ut en oppskrift uten proteinpulver en gang, så vi som ikke bruker det har en klar oppskrift å følge? :D

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - lidenskap for sunn mat og trening den 14.07.2015 kl.21:23

Maria:
Det kan eg absolutt gjere. Har du eit ønske om kva smak? :)
Kjekt du kommer med ønsker!

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - lidenskap for sunn mat og trening den 14.07.2015 kl.21:27

Fast følger:
Hei!
Det som står om fibersirupen er direkte tatt fra heimesida til funksjonell mat. Så kan ikkje akkurat sei at eg sjølv setter varer opp mot kvarandre i dette tilfelle ;)

http://www.funksjonellmat.no/fibersirup/om/

Men eg forstår kva du meiner, eg skal heller endre innlegget og skrive eit mindre kaloririkt og blodsukkervennlig alternativ. For det er nok det funksjonell mat også meiner, med tanke på sammenligninga på sida deiras.

Tar kommentaren din som konstruktiv kritikk og synes absolutt det var riktig av deg å skrive til meg :)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - lidenskap for sunn mat og trening den 14.07.2015 kl.21:27

spisogspar:
Tusen takk for det :)

Skrevet av Fast følger den 14.07.2015 kl.21:39

Takk for svar. Heier på deg, og håper på en kokebok snart. Den skal kjøpes :)

Skrevet av Katrine den 14.07.2015 kl.22:47

Kos dere masse :) <3

Husk å komme innom på lørdag, hilsen for evig din, -Katrine :) - (www)(.)tonightshow(.)blogg(.)no

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - lidenskap for sunn mat og trening den 17.07.2015 kl.23:36

Fast følger:
Så hyggelig, tusen takk for det :)

Skrevet av Karoline E den 20.07.2015 kl.20:18

Hei:) ser kjempegode ut!!

Hvor mange g proteiner er det i en bar ca?

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - lidenskap for sunn mat og trening den 21.07.2015 kl.08:53

Karoline E:
Rundt 20-25 g ca :)
Besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO
Matprat
Design og koding av
Silje Lien Design
hits