Laks med dillkrem og parmesanrør


God tirsdag!
På vestlandet er det skikkelig innevær med åpen himmel og høsttemperatur. Er det noken heldige her i Norge som har sol og sommer?

På slike dager er det vertfall heilt greit å tilbringe tid inne på kjøkkenet. Lurer du på kva du skal ha til middag idag har eg forslaget med laks på menyen før ei søt oppskrift mot slutten!

Laks med dillkrem og parmesanrør -  DILLKREM, ca. til 2 personer
75 g kesam
75 g philadelphia - vanlig, "urter" eller "kvitløk"
1-2 ss hakka dill
sitronsaft
salt og pepper

Bland sammen ingrediensene og smak til med sitronsaft, salt og pepper. For ekstra smak kan du også presse eit fedd kvitløk i blandinga. La dillrkemen stå å trekke ut smak medan du lagar resten av middagen. 

LAKS
1-2 laksefilêter per person

Dryss over salt & pepper og ovnsbak på 180 grader i 10-15 minutter. Kan også grilles, gjerne i aluminiumsform. 

PARMESANRØR

Parmesanrør lager du i en steikepanne på middels varme. Rasp parmesan i en tett sirkel i panna, la det smelte sammen og bli god gjennomvarmt. Fjern parmesanen med en steikespade og rull straks sammen til eit parmesanrør. Avkjøl. Server med frisk salat, gjerne kokte eller bakte poteter, potetbåter, potetmos eller lignande. Parmesanrør anbefaler eg virkelig. Det passer veldig godt til laks, men også andre enkle middagsretter med kjøtt, fisk og fjærkve - eller som tilbehør til ulike pastaretter og salater.  Håper du vil prøve deg!Er du heldig og har fått norske bringebær kan eg anbefale denne bringebærkaka med innbakt osteglasur. Fått mange gode tilbakemeldinger på den! Oppskrift finner du i arkivet her. 

#laks #laksemiddag #sunt #lindastuhaug #middag #fiskemiddag #parmesanrør #oppskriftparmesan  

Ingen kommentarer

Besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO
Matprat
Design og koding av
Silje Lien Design
hits