Hamburger med glutenfritt hamburgerbrød


Hei alle sammen!

Hører rykter om kanonvær heime, og da er det vell fleire om fyrer opp grillen?
Kva med burger på grillen i løpet av helga? 

Etter litt prøving og feiling kom eg fram til ei kanongod oppskrift på hamburgerbrød. Luftige, smakfulle, mjuke i midten og litt sprøere på utsida. Ingen elting eller heving - med bakepulver som hevemiddel blir det som å bake scones, ferdige på 1-2-3! Eg har laga dei glutenfri, men er du ikkje avhengig av glutenfritt alternativ kan du fint bruke for eksempel spelt, kveite, rug eller lignande istedenfor bokhvetemel. Grove, fulle av fiber, blodsukkervennlige og mettande!



Hamburgerbrød, 4 stk
100 g havremel
100 g bokhvetemel
60 g fiberfin, evt. meir bokhvetemel eller anna meltype
1 ss bakepulver
1 ss fiberhusk
2 egg
2 ss kesam
2 dl vatn
sesamfrø til topping

Sett ovnen på 175 grader. Bland først sammen dei tørre ingrediensane, deretter egg, kesam og vatn. La svelle 10 minutter før du deler til 4 emner. Om det er nødvendig tilsetter du litt ekstra mel i deiga og bruker mel til utbakinga. Form emnene til boller som du trykker lett flate på en langpanne med bakepapir. Pensle overflata med egg og strø sesamnfrø over. Steik midt i ovnen i 20-25 minutter, avkjøl på rist. 

Urteburger, 4 stk
400 g karbonadedeig
1 egg
1 fedd pressa kvitløk
2 ss finhakka, blandede urter - kan sløyfes
eg brukte timian, gressløk og oregano
1/2 ts salt og 1/2 ts pepper

Bland raskt og godt sammen ingrediensane, form til 4 burgere med litt vatn mellom hendene. Steik gylne i litt smør eller olje på middels varme til burgerene er gjennomstekt, eller på grillen, ca. 2-4 minutter.

Urtedressing
2 ss kremost oster
3 ss kesam
1 ss finhakka urter, 
eg brukte timian, gressløk og oregano
salt og pepper

Miks sammen og smak til. 



Så er det berre å servere med dei grønnsakene du liker best!
En frisk salat på sida er også godt, eller kanskje du vil prøve deg på pastinakkfries som eg har delt med burgertallerken før?



Du finner oppskrift her.
Eit tips er å dele pastinakke i litt større biter, så kan dei også grilles!



God middag og god fredag!



#glutenfri #glutenfritthamburgerbrød #lindastuhaug #hamburgeroppskrift #utengluten #sunnerealternativ #oppskrifthamburgerbrød #grove #hjemmelagetburger #pastinakkfries #grillmat 





6 kommentarer

Skrevet av anneemargrethe den 03.07.2015 kl.14:35

Så flott! ...må prøve disse brødene :-)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - lidenskap for sunn mat og trening den 04.07.2015 kl.07:15

anneemargrethe:
Håper dei faller i smak hos deg, Anne Margrethe :)

Skrevet av ingrid den 04.07.2015 kl.18:02

Nå står disse i ovnen. Gleder meg. Syns deigen ble veldig blaut og vanskelig å jobbe med. Prøver nok med litt mer mel eller mindre vann neste gang. Takk for mange fine oppskrifter!!

Skrevet av Maren Helgemo - 25kg ned, blir sterk som veggis! den 05.07.2015 kl.12:51

Disse brødene må jeg prøve til veggisburgerne mine.:)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - lidenskap for sunn mat og trening den 08.07.2015 kl.08:36

Maren Helgemo:
Håper dei faller i smak :)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - lidenskap for sunn mat og trening den 08.07.2015 kl.08:37

ingrid:
Vil heller anbefale deg å ta litt meir fiberhusk i, eller justere melmengden etterkvart. Du kunne fint tilsatt ekstra mel for å få deigen bedre å jobbe med :)
Har redigert innlegget no!
Besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO
Matprat
Design og koding av
Silje Lien Design
hits