Rabarbradessert med karamelliserte valnøtter


God torsdag!

Idag har eg en nydelig dessert til dere, en slags rabarbrakompott med frisk topping og karamelliserte valnøtter. Friskt, søtt, syrlig med litt crunch på toppen - komplett! Den er både rask og enkel å lage, men krever litt tid til avkjøling, så lag gjerne tidlig på dag. 

En perfekt sommerdessert uten tilsatt sukker, gluten og kan fint lages uten melk - 


Innlegget inneholder annonselenker. 

 Rabarbradessert, 4 porsjoner
400 g rabarbra i biter
0,5 dl vatn
safta fra 1/2 sitron
1 ss sukrin gold
1-2 ss sukrin+
1 ts kanel
1 ts ekte vaniljepulver, evt. frø fra 1 vaniljestang

Vask rabarbra, del i passelig store biter med ca 1 cm tjukkelse. Ha i en kjele med vatn, kok opp på svak varme. Tilsett sitronsaft, sukrin gold, sukrin+, kanel og vaniljepulver. Hold litt igjen og smak heller til kor søtt du ønsker det på slutten.  La blandinga koke under lokk ca. 5-10 minutter, eller til rabarbraen begynner å bli mjuk og falle sammen, uten at alle bitene koker vekk. Smak til, avkjøl og fordel i 4 porsjonsglass.

Karamelliserte valnøtter
35 g valnøtter, grovt hakka
1 ss sukrin gold
evt. eit dryss kanel

Ha valøtter og sukrin gold i en liten steikepanne, varm opp på middels varme og la sukrinen smelte og valnøttene få en god, gyllen farge. Avkjøl på bakepapir. 

Frisk topping
200 g gresk yoghurt/kesam/kokosmelk
3-4 dråper stevia vanilje, kan sløyfes
sitronsaft
sukrinmelis

Rør samen og smak til med sitronsaft og søtning. Topp over rabarbradesserten og avslutt med dei karamelliserte valnøttene. Server!



Tips og alternativer
♦ Bland gjerne inn andre frukt eller bær i sjølve desserten. Kanskje eg god neve norske jordbær? Jorbær og rabarbra er en god kombinasjon. 
♦ Du kan fint bruke andre søtninger i oppskrifta. Kanskje honning passer deg bedre? I den friske toppingen må man bruke en flytande eller karamellisert variant. 



Ellers kan eg avlutte med å sei at eg storkoser meg på ferie, Rhodos leverer virkelig! Svært dårlig internett gjer det vanskelig å vere aktiv her på bloggen, men eg rekner med dere har forståelse for det :-) Sommaren er vell komt for fullt heime no og, så fleire dropper nok datatid til fordel for sola. Massevis av sommeroppskrifter skal vertfall deles framover, så det er jo en god grunn til å klikke seg innpå innimellom! 

Ha en fin dag!



#rabarbradessert #sukkerfri #glutenfri #melkefri #rabarbraoppskrift #sommerdessert #sunnerealternativ #sukrin #rabarbra #sommerdessert 





10 kommentarer

Skrevet av Kamilla Haaland den 02.07.2015 kl.09:13

så vanvittig godt ut :)

Skrevet av spisogspar den 02.07.2015 kl.09:30

Dette så utrolig godt ut! må absolutt prøves:)

Skrevet av Emilie den 02.07.2015 kl.10:16

Så sommerligt :-)!

Skrevet av Maren Helgemo - 25kg ned, blir sterk som veggis! den 02.07.2015 kl.22:41

Mmmh, fristende!

Skrevet av Barnebaker den 03.07.2015 kl.19:39

Å så godt<3 Det skal jeg prøve<3

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - lidenskap for sunn mat og trening den 04.07.2015 kl.07:14

Barnebaker:
Håper det smaker :)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - lidenskap for sunn mat og trening den 04.07.2015 kl.07:16

Maren Helgemo:
Så bra, godt var det iallefall ;)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - lidenskap for sunn mat og trening den 04.07.2015 kl.07:16

Emilie:
Ikkje sant! Perfekt sommerdessert ;)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - lidenskap for sunn mat og trening den 04.07.2015 kl.07:16

spisogspar:
Håper du liker det :-)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - lidenskap for sunn mat og trening den 04.07.2015 kl.07:16

Kamilla Haaland:
Takk for det, Kamilla :)
Besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO
Matprat
Design og koding av
Silje Lien Design
hits