Smuldrepai med rabarbra og vaniljekrem


Heisann!

Kan eg friste med smuldrepai med rabarbra og vaniljekrem, uten tilsatt sukker og gluten? Dette er ei av dei bedre kombinasjonane etter mi meining, søtt, friskt, krema, crunchy med masse sommersmak og sesongens rabarbra. 

Smuldrepai lages relativt kjapt, da det ikkje er paideig som trenger knaing, venting og forsteiking. Her har dere en sunnere variant - 


Innlegget inneholder annonselenker

Start med vaniljekremen:
3,5 dl valgfri melk
2 eggeplommer
35 g sukrin+
20 g maisenna
1 vaniljestang

Del vaniljestengene på langs og skrap ut frøene. Ha både frø og stenger i en kjele med melk og sukrin+. La det få eit lite oppkok, deretter trekker du kjelen til side. Pisk eggeplommer og maisenna klumpfritt i en egen bolle. Deretter pisker du inn 1/3 av melkeblandinga, før du heller alt tilbake i kjelen.

Kok opp under omrøring på middels varme. Når blandinga når kokepunktet og begynner å småboble vil den tjukne, la det småkoke 4-5 sekunder før du trekker kjelen til side. Hell vaniljekremen i bunnen av en ildfast paiform. 

Rabarbra
200-300 g rabarbra i biter
2 ss sukrin gold
1/2 ts kanel
1 ss potetmel

Del rabarbra i ca. 1-1,5 cm tjukke biter, vend inn sukrin gold, kanel og potetmel. Fordel over vaniljekremen. 

Smuldrelokk
60 g hakkede mandler
50 g (glutenfri) havregryn
35 g valgfritt mel - eg brukte havremel
1 ts kanel
10 g sukrin+
30 g sukrin gold
50 g kesam
25 g smelta smør, evt. cocosa

Bland sammen dei tørre ingrediensene, vend inn smelta smør og kesam. Smuldre lokket jevnt over rabarbraen. Steik kaka på 180 grader, nederste rille i 20-30 minutter til en gyllen farge.



Paien kan serveres rett fra ovnen, den er veldig god når den er varm/lun. Den kan også lett varmes opp igjen til servering, eller paien kan fryses og tines opp igjen.



Denne blei rett og slett fantastisk god, tilbakemeldingane fra gjestane var også heilt topp!

Håper det frister fleire :) 



#lindastuhaug #smuldrepai #sukkerfri #glutenfri #smuldrepaimedrabarbra #vaniljekrem #sukkerfrivaniljekrem #sunnerealternativ #sukkerfrikake #utengluten #utensukker #sukrin #rabarbraoppskrift





8 kommentarer

Skrevet av Tone Utne den 25.06.2015 kl.15:13

NAM NAM! :D Denne må testes ut til helgen! :D Ha en strålende dag videre Linda! :) Du inspirerer stadig! :D

Skrevet av spisogspar den 25.06.2015 kl.16:27

Å så godt det ser ut! Elsker smuldrepai!

Skrevet av ingrid den 25.06.2015 kl.18:43

Takk for inspirasjon! Jeg hadde lyst til å prøve meg på en rabarbra-pai. Så det skal jeg jammen gjøre i dag! :)

Skrevet av Silje den 25.06.2015 kl.23:27

Nam nam ser godt ut!

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - lidenskap for sunn mat og trening den 26.06.2015 kl.08:48

Silje:
En av mine bedre paier :)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - lidenskap for sunn mat og trening den 26.06.2015 kl.08:49

ingrid:
Så hyggelig! Håper paien faller i smak :)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - lidenskap for sunn mat og trening den 26.06.2015 kl.08:49

spisogspar:
Då er vi to! Så godt, så enkelt :)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - lidenskap for sunn mat og trening den 26.06.2015 kl.08:49

Tone Utne:
Tusen takk Tone, så hyggelig å lese :) ha en kjempefin dag!
Besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO
Matprat
Design og koding av
Silje Lien Design
hits