Bringebærkake med innbakt ostekrem

 
Hei!

Torsdag og den søte oppskrift - i dag vil eg  dele ei nydelig bringebærkake med innbakt ostekrem. Ei komplett kake som er både søt og frisk. Luftig, saftig og like god som dessert, kveldskos eller når man er fysen! 

Uten tilsatt sukker og gluten -  


Innlegget inneholder annonselenker. 

Bringebærkake
3 egg
180 g kesam
50 g sukrin gold
50 g sukrin+
50 g (glutenfritt) havremel*
40 g bokhvetemel*
30 g kokosmel*
1 ts ekte vaniljepulver
1,5 ts bakepulver
200 g ferske eller frosne bringebær

150 g philadelphia
30-40 g sukrinmelis

♦ Bland sammen ingrediensene til bringebærkaka til en jevn og glatt kakerøre. Juster med litt vatn om det er nødvendig. Hell i rund form på 20-22 cm i diameter, eller firkanta form på 14x18 cm. Bruk bakepapir!

♦  Miks sammen philadelphia og sukrinmelis, smak til kor søt du ønsker den. Fordel glasuren over kaka med ei skei eller sprøytepose, deretter masse bringebær som fordeler rundt og presser nedi kaka, ha gjerne litt på toppen også.

♦ Steik kaka midt i ovnen, 180 grader i 25-35 minutter, til den er gjennomstekt. Avkjøl og oppbevar i kjøleskap, den holder seg fint minst 2-3 dager. 



Tips & alternativer
♦ Bruk gjerne anna søtning tilsvarande 150 g sukker. Som vanlig anbefaler eg ikkje kun vanlig sukrin. 
♦ Bruk gjerne andre meltyper, men anbefaler iallefall to forskjellige. Havremel og speltmel, bokhvetemel og mandelmel er to eksempler, alt etter kva du foretrekker og har tilgjengelig.



Glasuren og bringebæra blir både innbakt og ligger på toppen! Utrulig saftig og smakfull, ei kake som falt i smak hos både familie, tanter og onkler. 

Håper det frister!



 #lindastuhaug #bringebærkake #bringebærkakemedostekrem #sukkerfri #glutenfri #sukkerfrikake #sunnerealternativ #sunnmatblogg #suntoggodt #havremel #utensukker #sukrin #xlife #matinspirasjon #sunnmatblogg #sunnkake #alternativeoppskrifter #utengluten 





26 kommentarer

Skrevet av Madeleine den 30.04.2015 kl.14:37

så utrolig godt ut :) ha en fin dag :)

Skrevet av Sanela den 30.04.2015 kl.15:28

Naam, denne skal jeg prøve!

Lurer på om du bruker mager kesam og light Philadelphia ?

Ha en fin dag og helg, hihi 😘

Skrevet av Hege den 30.04.2015 kl.15:45

Tusen takk for mange tips og gode oppskrifter. Har prøvd mange av oppskriftene dine og alt faller i smak. Denne skal jeg teste ut i kveld. Ser helt nydelig ut! 1. mai kake hos oss :-)

Skrevet av Karin den 30.04.2015 kl.21:02

Vil det fungere å bytte ut kesam med laktosefri lettrømme? Har gjort det på noen av dine andre oppskrifter, og det har gått bra. Kaka så fantastisk god ut!

Skrevet av Monica den 30.04.2015 kl.21:06

Digger bloggen din :) Så utrolig inspirerende, får alltid masse gode tips og oppskrifter jeg må teste ut :D Denne kaka så helt fantastisk god ut :P

Skrevet av Ida Johanson den 30.04.2015 kl.21:40

Det fristet veldig ja haha. Fin blogg :) God helg søte deg!

Skrevet av Karoline den 01.05.2015 kl.10:18

Hei.. Jeg bare lurer på en ting, får du ikke en kald "smak" i det hele tatt når du bruker sukrin gold og sukrin+? Jeg kjøpte disse 2 etter tips fra deg, men syns nesten de er kaldere enn vanlig sukrin, hvertfall den første sukrinen jeg kjøpte for 2/3 år siden, husker ikke at jeg syns den var kald da..

Bare jeg kjenner på deigen når jeg har brukt sukrin er den veldig kald, og sukrinet i seg selv er kaldt, så jeg lurer på om det er noe jeg gjør galt?

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - lidenskap for sunn mat og trening den 01.05.2015 kl.14:05

Karoline:
Hei!
Nei, eg merker ikkje til noke kald smak av sukrin+ eller sukrin gold. Sukrin gold kan eg kjenne om eg bruker det aleine i større mengde, men det gjer eg aldri. Eg trur ikkje du gjer noke feil, men noken er meir "følsomme" enn andre når det kommer til smak, så det er nok berre det vil eg tru :)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - lidenskap for sunn mat og trening den 01.05.2015 kl.14:06

Ida Johanson:
Takk for det Ida, og god helg til deg :)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - lidenskap for sunn mat og trening den 01.05.2015 kl.14:06

Monica:
Tusen takk for det, Monica :) God helg!

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - lidenskap for sunn mat og trening den 01.05.2015 kl.14:07

Karin:
Ja, det går nok heilt fint, spesielt om det går gått bra tidligere :) Håper den faller i smak! Denne havner lett blant topp 5 kaker hos meg iallefall :)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - lidenskap for sunn mat og trening den 01.05.2015 kl.14:08

Hege:
En glede å inspirere, Hege! Håper kaka faller i smak hos dere alle sammen :) Riktig god helg!

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - lidenskap for sunn mat og trening den 01.05.2015 kl.14:09

Sanela:
Bruker eg mager kesam står det alltid mager kesam. Eg bruker alltid vanlig originalkesam når eg baker :) Det er samme om du bruker vanlig eller light philadelphia, eg brukte light denne gangen!

Håper kaka faller i smak :)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - lidenskap for sunn mat og trening den 01.05.2015 kl.14:09

Madeleine:
Takk for det, ha en fin dag :)

Skrevet av Julie @ WolfItDown den 02.05.2015 kl.11:36

Deeeeeilig! Friske bringebær og kremete ostefyll, yes please :D God helg Linda! x

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - lidenskap for sunn mat og trening den 02.05.2015 kl.15:28

Julie @ WolfItDown:
Nydelig kombinasjon!
God helg til deg :D

Skrevet av Hege den 04.05.2015 kl.11:40

Denne kaka var kjempegod! Forsvant i en fei og skal garantert bakes igjen. Så kjapt og enkelt :-)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - lidenskap for sunn mat og trening den 05.05.2015 kl.08:52

Hege:
Fantatsisk Hege! Liker at oppskrifter er raske og enkle, ikkje minst faller i smak :)

Skrevet av den 07.05.2015 kl.21:15

Kaken ser super god ut :) Har veldig lyst å prøve å lage denne eller noe lignende. Jeg har en vanlig kakemiks fra funskjonell mat liggende her hjemme, tror du d går ann å bruke den, og tilsette bringebær og philadelphia slik som du har gjort med denne?

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - lidenskap for sunn mat og trening den 09.05.2015 kl.10:52

Anonym:
Hei! Ja, du kan fint bruke kakemiksen til funksjonell mat, da ville eg berre fulgt framgangsmetoden der, og tilsette bringebær og ostekremen på toppen :)

Skrevet av Maiken den 10.05.2015 kl.12:35

Hei! Prøvde meg på denne i går, det var skikkelig snadder! Perfekt frisk og god lørdagskos. Tips: skill 2 av eggene, stivpisk eggehvitene og vend inn i røra til slutt! Jeg gjorde dette og kaka ble høyreist og fin :) takk for nydelig oppskrift til våren!

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - lidenskap for sunn mat og trening den 11.05.2015 kl.08:44

Maiken:
Så kjekt at kaka falt i smak :) Bakepulveret hever jo kaka, men skal prøve tipset ditt neste gang! Ha en fin mandag :)

Skrevet av Jente 20 den 18.07.2015 kl.20:08

Wow!! Detta MÅ eg prøva😍 du e så flink og inspirerande!!

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - lidenskap for sunn mat og trening den 21.07.2015 kl.08:54

Jente 20:
Tusen takk, så hyggelig å lese! Håper kaka faller i smak :)

Skrevet av HildeM den 26.07.2015 kl.13:27

Hei, testet ut denne oppskriften din idag :-) hadde ikke kesam hjemme så brukte kulturelk istedenfor . Det gikk fint . Nå er det bare å teste den ut på arbeidskollegaer imorgen :-) Ha en fortsatt fin søndag :-)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - lidenskap for sunn mat og trening den 27.07.2015 kl.23:16

HildeM:
Så hyggelig tilbakemelding å få, Hilde! Veldig kjekt kaka falt i smak, håper kollegaene dine også liker den :-) Ha en fin veke!
Besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO
Matprat
Design og koding av
Silje Lien Design
hits