Heimelaga sweet chillisaus uten sukker


Hei! 

Smaken av sweet chillisaus, eller søt chillisaus som vi burde sei på godt norsk - synes eg passer utrulig godt som tilbehør til ulike retter. Det gir det lille ekstra og piffer opp en klassisk kvardagsmiddag. Dessverre så inneholder sweet chillisaus fra butikken ekstremt store mengder med sukker, så når eg lagde vårruller til middag her ein dag fant eg ut at eg skulle lage en heimelaga og sunn variant.

Å lage sweet chillisaus var overraskande enkelt, gjekk utrulig fort (ferdig på maks 15 minutter!), og smakte bokstavligtalt himmelsk! Kvifor i alle dager har eg ikkje laga dette før? Heimelaga smakte så utrulig masse bedre enn kjøpevarianten, så slipper man unna sukker og tilsetningstoffer i tillegg -  



Du trenger
3 røde chilli 
3 fedd kvitløk
0,5 dl eplecidereddik
2,5 dl vatn
1 ts salt
30 g sukrin+*
50 g sukrin gold*
1-2 ss maisenna

♦ Grovskjær chilli og fjern frøene om du ønsker det. Frøene avgjer kor sterk sausen blir, fjern desse om du ønsker en mild saus. Eg beholdt frøene i 2, og synes det blei passelig sterkt. 

♦ Ha alle ingrediensene utenom maisenna i en foodprosessor eller blender, kjør til chilli og kvitløk er finhakka. Ha sausen over i en kasserolle, la det småkoke i 5-10 minutter.

 ♦ Bland maisenna jevnt ut i vatn, og hell forsiktig i sausen medan den koker til du får passelig tjukk konsistens. Vær veldig forsiktig, for det er lite som skal til for å få for masse. Avkjøl sausen, den tjukner litt ekstra når den blir kald. Oppevar i glass i kjøleskap. 

*Du kan nok heilt fint bruke andre søtninger tilsvarande ca. 110 g sukker, men anbefaler denne kombinasjonen som passa utmerket i oppskrifta. 



Eg veit nokon vil spørre, men eg veit ikkje kor lenge sausen holder seg i kjøleskapet. Eg tipper fleire veker, men eg har ikkje erfart det sjølv. Min stod like god etter ei veke, men da var det tomt. 



Eg har brukt sausen som tilbehør til ulike retter og som ingrediens i middager, oppskrifter kommer etterkvart :-) 

Prøv du også da vell - du kommer til å bli overraska! 



No er det forresten MID SEASON SALE hos x-life med opp til 75% rabatt på treningskle til dame og herre, sko, kosttilskudd og treningsutstyr. Her er er eit knippe utvalg (innlegget inneholder annonselenker)


♦ 1 - prikkette treningstights på 30% ♦ 2 - stripette treningstopp på 30%  3 - mørkeblå treningstights på 30% ♦ 4 - treningsshorts med push-up effekt på rumpa 30%  ♦ 5 - lilla treningsgensar på 30% ♦ 6 - grå-oransje treningstopp på 30% ♦ 7 - fettforbrenningspakke på 50% ♦ 8 - gul crossfit topp på 30%. 

Ta en titt da vell! 


#sweetchillisaus #oppskrift #sukkerfrisweetchillisaus #sukkerfri #utensukker #sunnerealternativ #lindastuhaug #sunt #sukrin #søtchillisaus #sunnmatblogg #lindastuhaug #matinspirasjon #sunnerealternativ #lavkalori 





35 kommentarer

Skrevet av Mina den 14.04.2015 kl.11:37

Jeg liker ikke å bruke salt. Tror du det er mulig å sløyfe det? Prøver å kutte det nesten totalt ut fra kostholdet mitt

Skrevet av Oslofru den 14.04.2015 kl.11:49

Det receptet ska jag prova :D tack för det

Skrevet av Elizabeth den 14.04.2015 kl.12:23

Det ser heilt nydeleg ut! :) trur du det er mogleg å bruke vanleg eddik istadenfor eplecidereddik? :)

Skrevet av Caroline den 14.04.2015 kl.15:00

Ånam, dette skal jeg prøve meg på sammen med kylling og wokgrønnsaker en dag!

Skrevet av Jenny den 14.04.2015 kl.18:15

Lagde den i dag og hadde den til kyllingwok. Det var skikkelig godt! Skal absolutt lage det mer. Takk for oppskrift!

Skrevet av Julie @ WolfItDown den 14.04.2015 kl.20:25

Mmmm så godt :D Elsker chilli saus på nesten alt av middagsmat! Også er det fantastisk godt på burgere også :D Yummers! Takk for oppskrift :) x

Skrevet av Siri s den 15.04.2015 kl.09:20

Den var helt syyyyyykt god!!!! Nam!! Takk for tips!!!

Skrevet av Susanne Nesse - sunn matglede den 15.04.2015 kl.12:06

Mmmm, så spennende! Flinka :-D

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 15.04.2015 kl.17:07

Susanne Nesse:
Tusen takk for det, Susanne :)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 15.04.2015 kl.17:07

Siri s:
Så kjekt med tilbakemelding så fort! Fantastisk at den falt i smak :)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 15.04.2015 kl.17:11

Julie @ WolfItDown:
Spennande på burger - det skal eg prøve en dag! Kjekt å dele oppskrifter på noko "litt utenom det vanlige" :)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 15.04.2015 kl.17:12

Jenny:
Så hyggelig, Jenny! Kjekt den falt i smak :)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 15.04.2015 kl.17:16

Caroline:
Supergodt til wok! Håper det smaker :)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 15.04.2015 kl.17:25

Elizabeth:
Du kan ikkje bruke vanlig eddik, evt. kvitvinseddik :)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 15.04.2015 kl.17:25

Oslofru:
Berre hyggelig!

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 15.04.2015 kl.17:26

Mina:
Det går nok fint :)

Skrevet av jernhelse den 16.04.2015 kl.09:26

å så bra! Denne skal eg teste! Korleis er det å oppbevare denne? Blir han for dårlig eller hald han seg ein stund i kjøleskapet?:-)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 17.04.2015 kl.23:20

jernhelse:
Det står i innlegget :) Min blei tom etter ei veke, så eg veit ikkje kor lenge den egentlig holder, men iallefall nokre veker er eg sikker på.

Skrevet av Maiken den 18.04.2015 kl.21:05

Hei! Dette så spennende ut, gleder meg til å prøve! Men jeg lurer på hvordan smaken blir med tanke på at det er søtstoffer og ikke vanlig sukker i? Blir den søt nok liksom? Jeg har eksperimentert en del med sukrinvarientene i det siste, og synes rett og slett ikke det blir det samme som "ekte vare", at det blir litt tamt. Men når det er sagt, så har jeg prøvd mange av oppskriftene dine (har som regel blandet 50/50 med sukrinvarienter og vanlig sukker) og er som regel strålende fornøyd, så tusen takk for all inspirasjon du gir! :-)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 19.04.2015 kl.23:05

Maiken:
Prøv sjølv - du kommer til å bli veldig overraska over smaken. Smaker MASSE bedre enn kjøpt variant :) Det gjelder å finne riktig balanse mellom sukrinvariantane, men du kan bruke 50/50 med sukker om du foretrekker det. Så hyggelig at eg inspirerer deg, Maiken - det er kjekt å lese :)

Skrevet av Hanne den 20.04.2015 kl.20:52

Det står at alle ingrediensene skal blandes bortsett fra maisenna, men hva skal vi blande maisennaen ut med da? Jeg silte litt og litt maisenna i sausen siden jeg allerede hadde blandet alle ingrediensene sammen, men den klumpet seg bare.

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 20.04.2015 kl.22:19

Hanne:
Det står i framgangsmetoden. "Bland maisenna jevnt ut i vatn, og hell forsiktig i sausen medan den koker til du får passelig tjukk konsistens."

Den må blandes ut i vatn, ellers vil den berre klumpe seg...

Skrevet av Hanne den 20.04.2015 kl.22:35

Jeg leste fra toppen, så blandet alt bortsett fra maisenna. Etter å ha blandet alt kom jeg til punktet hvor det sto at man skulle blande maisennaen ut i vannet. Så da skal alt bortsett fra vann og maisenna blandes sammen først? Den ble uansett veldig god. Utrolig sterk, men sykt god! :D

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 20.04.2015 kl.22:55

Hanne:
2,5 dl vatn skal blandes først, vatnet til maisennaen står ikkje som en egen ingrediens. Alltid lese heile oppskrifta og framgangsmetoden først, da det kan stå viktig informasjon lengre nede :) Men bra den falt i smak, veldig kjekt med tilbakemelding!

Skrevet av Silje den 01.05.2015 kl.13:03

Heii,

Kan du være så snill og legge ut kcalinnholdet i denne sausen? :)

Mvh Silje

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 01.05.2015 kl.14:04

Silje:
Hei :) Beklager, men eg rekner ikkje kalorier med mindre det står i innlegget.

Skrevet av Hilde den 07.05.2015 kl.11:38

Ville bare si at at denne oppskriften inspirerte meg til å lage sukkerfri sursøt saus :) Er veldig glad i Uncle Bens Sweet and Sour Orginal, men syns det er kjipt at det er så mye sukker i, så da ble det en egen versjon i lindastuhaug style ;) Takk for at du er så kreativ og legger ut geniale oppskrifter av alternativ uten sukker.

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 09.05.2015 kl.10:59

Hilde:
Så hyggelig, Hilde! Det er en glede å vere til inspirasjon :)

Skrevet av Tina den 10.06.2015 kl.23:50

Skal garantert prøve ut denne :-) Har vanlig sukrin, sukrin gold og sukrin melis hjemme, går det ann bruke litt blanding av desse isteden for 30 gram sukrin+? :-)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 14.06.2015 kl.23:33

Tina:
Det kan du, da ville eg brukt 60 g sukrinmelis istedenfor 30 g sukrin+ :)

Skrevet av Rita den 03.09.2015 kl.17:27

Tusen takk for oppskrift, denne skal jeg prøve å lage i dag :) Lurer bare på hvor mye vann sånn ca du bruker til å jevne ut maizenna med? :)

Skrevet av Rita den 03.09.2015 kl.21:55

Lagde denne nå nettopp og ville bare si det smakte helt nydelig! :) Tusen takk for supre oppskrifter Linda, du er en livredder og gjør det så utrolig mye lettere å ha et sunnere kosthold, håper du fortsetter å komme med mange gode oppskrifter på alt mulig! :)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 04.09.2015 kl.14:49

Rita:
Takk for tilbakemelding, Rita! Veldig kjekt med tilbakemelding :) Skal absolut fortsette!

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 04.09.2015 kl.14:50

Rita:
Bruker så lite som mulig, berre så maisennaen jevner seg ut uten å klumpe seg :)

Skrevet av Vilde den 13.12.2015 kl.13:55

Hei! Vet du hvor lenge denne holder seg i kjøleskap? Har lyst til å gi bort i julegave til ei venninne som elsker sweet chili saus.

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 20.01.2016 kl.08:52

Vilde:
Den holder seg ikkje så veldig lenge, ei veke kanskje.

PS! Eg driver ikkje denne bloggen lengre! Min nye blogg er:
WWW.LINDASTUHAUG.NO! Besøk meg gjerne der :)
Besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO
Matprat
Design og koding av
Silje Lien Design
hits