Søtpotetpizza - med bunn av søtpotet!


Hei alle sammen!

Etter eg posta oppskrift på søtpotetpizza i starten av oktober har det definitivt blitt en av mine mest populære oppskrifter. Det er ekstemt mange som har fått suksess med prinsippet om å lage pizzabunn av søtpotet, og det gledes!

Eg har laga pizzaen mange ganger og hos meg og fleire er det virkelig en favoritt. Eg velger å dele oppskrifta igjen litt meir konkret med en ørliten justering, i tillegg til litt tips og råd. Pizzabunnen er melkefri og super å lage glutenfri - 



Denne oppskrifta på søtpotetbunn gir en pizza med ca. grandiosastørrelse, og passer til 3 personer. Du kan med fordel doble eller triple bunnen til ei langpanne. 

Søtpotet pizzabunn
♦ 1 søtpotet på ca. 350-400 g
♦ 120 g valgfritt mel,
eg bruker havremel og bokhvetemel
♦ 1 egg
♦ Krydder etter smak
eg bruker chilli, pepper og kvitløk

Del søtpoteta i 4 biter og bak i mikroen i 5-10 minutter, eller til den er mør. Du kan også bake den i ovnen på 200 grader, men det vil ta lengre tid.

Fjern skallet og ha i en foodprosessor, blender eller bruk miksmaster. Mos til en klumpfri søtpotetmos. 

Tilsett deretter egg, tørrvare og krydder og bland godt. Smør bunnen over en langpanne med bakepapir. Forsteik på 200 grader til bunnen er blitt gyllen og sprø, dette er veldig viktig for å få en sprø bunn i ettertid. Hos meg tar dette ca. 15 minutter. 

Avkjøl bunnen litt for du tar på fyll, så du unngår at den trekker til seg all væska og blir mjuk. 
Sliter du enda med å få bunnen sprø, steik på nederste rille. 


Du kan selfølgelig bruke det pizzafyllet du ønsker, om det er kvit pizza eller en annleis variant av tomatbasert kjøttfyll. Her er min favoritt som eg synes passa perfekt på søtpotetbunnen. Mengden av dette pizzafyllet passer til to bunner - 

Pizzafyll
♦ 400 g karbonadedeig
♦ 1 hakka løk
♦ 2 ss tomatpurê
♦ 3-4 ss hakkede tomater
♦ 1-2 dl vatn
♦ Krydder etter smak,
eg bruker chilli, pepper, kvitløk, oregano, paprika

Steik karbonadedeig og løk, tilsett tomatpurê, hakkede tomater, vatn og krydder. La det småkoke til en fyldig kjøttsaus, smak til om du ønsker meir krydder.

Fordel over den forstekte pizzabunnen, strø gjerne over litt grønt og topp med ost. Steik midt i ovnen på 200 grader til osten er smelta og gyllen. Server straks med en frisk salat!



TIPS OG RÅD!
♦ Du kan fint lage opp pizzabunner som du forsteiker og fryser ned til bruk. La dei gjerne tine i romtemperatur. 
♦ Ferdig pizza kan også fint fryses, enten om det er heile pizzaen eller stykker. Etter en liten runde i ovnen smaker det som nylaga!





 Måtte det bli en suksess hos enda fleire!

 Perfekt helgeoppskrift, men denne kan man fint nyte til kvardags også.

God helg ♥



#lindastuhaug #søtpotetpizza #søtpotet #søtpotetpizzabunn #glutenfri #melkefri #oppskriftsøtpotet #sunnpizza #pizzabunnsøtmotet #pizzabunnutenheving #matinspirasjon #sunnmatblogg #karbonadedeig #helgepizza 





37 kommentarer

Skrevet av Slimming - Slankeblogg den 06.02.2015 kl.12:23

Den ser så ufattelig god ut! Kanskje jeg skal mekke pizza i dag. Det blir ikke med søtpotet, for det spiser jeg ikke pga karbohydratene.

Skrevet av den 06.02.2015 kl.12:51

hvor lenge er pizzaen i ovnen etter du har tatt på fyllet? :)

Så veldig godt ut!

Skrevet av Synne den 06.02.2015 kl.15:16

Hei! Går det ikke ann å koke søtpoteten? Ser du skriver alltid enten mikro eller bake i ovn.

Skrevet av Lucie den 06.02.2015 kl.16:58

Dette prøvde jeg å lage en gang men endte opp med å ødelegge blenderen :P Hehe, fikk bytta den da :) Har ikke prøvd meg siden, men tror sannelig jeg må få kjøpt en foodprosessor og prøve på nytt :) Har du noen å anbefale kanskje?

Likte forresten ideen om å forsteke pizzaen også fryse den! Man kan jo fryse den med pizzafyll og pakke den inn i plast, så blir det jo like enkelt som en frossenpizza bare 100 ganger BEDRE! :D

Skrevet av karoline solsvik den 06.02.2015 kl.17:59

Dette står på menyen hos oss i kveld, då mamma verken tåler melk eller gluten! Gleder meg!! Prøvd en gang før, men då blei den litt blaut! Trur eg må forlenge forsteikinga litt :D

Ha en fin dag <3

Skrevet av Anja Elisabeth den 06.02.2015 kl.18:14

Hei, hvordan tror du det er å bruke pizzastein til å steke denne pizzaen? Vanlig pizza blir så crisp og god når jeg steker den på pizzasteinen jeg har :) på forhånd; tusen takk for svar :)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 06.02.2015 kl.19:55

Anja Elisabeth:
Det kan eg ikkje svare på, eg har ingen erfaring med å steike pizza på pizzastein. Du må nesten berre prøve :)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 06.02.2015 kl.19:56

smiil:
Bunnen er best når den er sprø og saftig, så forsteik den lenge nok og la den avkjøle seg litt før du tar på fyllet :) God helg til deg <3

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 06.02.2015 kl.19:57

Lucie:
Ødelegge blenderen? Her er jo berre mjuke ingredienser! Haha, spørst om det var på tide å bytte den ut da :) Har inegn foodprosessor å anbefale, den eg har heime er eldgammel og finnes ikkje lengre på markedet. Men den fungerer topp uansett :)

God helg!

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 06.02.2015 kl.19:58

Synne:
Når du koker søtpoteta mister du både smak og sødme, i tillegg trekker den til seg en del væske. Den smaker ikkje like godt og man trenger nok meir mjøl da, men det går jo selføgelig :)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 06.02.2015 kl.19:58

Anonym:
Til osten er smelta og gyllen. Tida varierer fra ovn til ovn, men rundt 15 minutter kanskje ;) Kommer an på korleis du liker osten din også :)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 06.02.2015 kl.19:59

Slimming:
Finnes mange måter å lage pizza på ;) god helg!

Skrevet av projecthealthy den 06.02.2015 kl.21:10

Genialt! Tusen takk for tips :* Har nettopp tatt intoleransetest, og det er ikke særlig mye jeg kan spise av verken melk, korn, egg, ris, nøtter ++ Trenger oppskrifter for å si det sånn!

Er det en slik test du også tok?

Skrevet av Yvonne den 06.02.2015 kl.21:45

Hei! Hva annet mel kan jeg bruke en bokhvetemel? Vet ikke hvor man kan kjøpe det. Hvilke andre typer mel ville du brukt om du ikke hadde havremel eller bokhvetemel ? :) håper på svar, vil gjerne prøve denne pizzaen i Mårgen :)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 06.02.2015 kl.22:08

Yvonne:
Hei! Som det står er det valgfritt mel, så du kan bruke kva som helst. Bruk det du har og foretrekker :) Eg synes den er best med litt smaksnøytral meltype (ikkje kokosmel, peanøttmel eller lignande) - men spelt, fiberfin, kveitemjøl, havregryn osv. er noken alternativer du fint kan bruke. Håper den faller i smak :)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 06.02.2015 kl.22:10

projecthealthy:
Veit ikkje om v har tatt samme testen da det er ganske mange forskjellige, men det var lignande som du beskriver ja :) Eg har dessverre ikkje heilt trua på slike tester lenger, da kroppen min blei ødelagt av å kutte totalt melkeprotein som var min store intoleranse... Håper du merker framgang etter eventuelle endringer i kostholdet ditt :)

Skrevet av projecthealthy den 06.02.2015 kl.22:19

Via eksaktmat.

Oj, huff da? Hva mener du med totalt ødelagt? Veldig spent på dette ja! :) Håper det har effekt for min del.

Skrevet av Camilla den 07.02.2015 kl.01:19

Den ser veldig god ut! Jeg har ikke mikro. Vet du sånn ca.hvor lenge jeg må bake søtpoteten i ovnen? :)

Skrevet av Mina den 07.02.2015 kl.01:52

Hei :) kan man bruke noe annet enn egg ? :) håper du svarer :)

Skrevet av Sonja den 07.02.2015 kl.08:02

Hei

Vil bare først og fremst si at jeg har fulgt bloggen din i lenger tid og du kun fortsetter å inspirere. Finner alltid noe spennede når jeg har lyst på noe godt og er tom for inspirasjon! Stå på!

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 07.02.2015 kl.11:46

Sonja:
Hei Sonja! Så hyggelig kommentar å få, tusen takk :)
Veldig kjekt med slike tilbakemeldinger, det gir meg masse motivasjon. Ha en fin dag :)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 07.02.2015 kl.11:47

Mina:
Egget binder bunnen sammen og gjer den ekstra saftig. Da må du bruke anna bindemiddel, om du ikkje tåler egg har du nok bedre erfaring enn meg på den fronten. Men "no egg" erstatter, fiberhusk, chiafrø er noken alternativer du kan bruke :)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 07.02.2015 kl.11:48

Camilla:
Det varierer fra ovn til ovn og kor store biter du bruker, en plass mellom 30-60 minutter er nok passelig :)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 07.02.2015 kl.11:49

projecthealthy:
Nei, eg hadde masse mageproblemer fra før, og når eg da la om kostholdet mitt blei det berre enda verre. I tillegg mista eg masse energi og gjekk ned i vekt. Eg prøve eit melkefritt kosthold over en lengre periode, men når eg begynte å tilføre melkeproduktet i mindre mengder blei eg brått masse bedre :)

Skrevet av projecthealthy den 07.02.2015 kl.12:29

Interessant :) Godt du fant ut hva som funker for deg, håper du er blitt bedre? :*

Jeg skal ihvertfall følge planen fremover, men da har jeg det i bakhodet å ikke stole blindt på en test :) Takk :*

Skrevet av Lucie den 07.02.2015 kl.20:36

Projecthealthy:

Jeg har tatt en intoleransetest på Fedon, pga. at jeg har slitt (veldig) mye med eksem :) På denne tiden for to år siden hadde jeg eksem så og si OVERALT (bl.a på øyelokkene (!!!)). I følge testen var jeg intolerant mot melk, gluten, eggehvite og havre, og om jeg kuttet ut dette i tillegg til sukker i tre måneder skulle eksemen forsvinne :) Jeg kuttet bare ut gluten (rett og slett fordi jeg ikke klarte å kutte ut det andre, var bare 13 da) i tre måneder og eksemen ble MYE bedre! Ikke helt borte - men VELDIG mye bedre (hadde f.eks ikke lenger eksem i ansiktet) :) Hadde også hatt noen få utbrudd med migreneanfall, som jeg ikke lenger merket noe til etter å ha kuttet ut gluten:))

1,5 år etter oppdaget jeg bloggen til Linda, og ble så og si presentert for en helt ny verden! Jeg ble inspirert til å begynne denne "dietten" på nytt, denne gangen fullt ut, og jeg klarte det! :D (skeiet ut noen ganger da :P).

Nå merker jeg så og si aldri eksem lenger :) Føler meg også generelt penere og bedre enn før :) Absolutt noe verdt å teste ut! Synes det hørtes veldig rart ut at du Linda ble værre av å kutte ut melk, men alle kropper er jo forskjellige :)

Lykke til! :D

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 08.02.2015 kl.16:48

Lucie:
Kjekt du deler egne erfaringer, Lucie! Og ikkje minst superhyggelig å lese at du blei presentert for en ny verden etter du fant bloggen min. Fantastisk, det gleder meg virkelig tvers gjennom :)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 08.02.2015 kl.16:52

projecthealthy:
Ja, eg er absolutt bedre, men det går i berg og dalbaner periodevis.
Lytt til kroppen din, det er det viktigaste! Lykke til :)

Skrevet av Charlotte Tunes den 10.02.2015 kl.12:46

Du er så kreativ og flink!! Dette så virkelig godt ut :-D

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 10.02.2015 kl.23:00

Charlotte Tunes:
Tusen takk, Charlotte :)

Skrevet av Sarah den 12.02.2015 kl.14:57

Når det kommer til melet, er det 120 gram til sammen eller er det 120 gram av havre mel også i tillegg 120 gram av bokhvetemel? :)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 12.02.2015 kl.21:36

Sarah:
Det er tilsammen :)

Skrevet av Aleksander den 10.04.2015 kl.10:26

Bunnen blir alltid veldig bløt, slik at det ikke er noen sjanse for å holde pizzaen i hånden eller ha en fast bunn. Minner mer om semulegrøt. Noen tips?

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 12.04.2015 kl.10:57

Aleksander:
Følger du oppskrifta til punkt og prikke? For da skjønner eg ikkje at den blir bløt. Men som det står, du må fortsteike bunnen heilt sprø, og avkjøle litt før du tar på fyll :)

Skrevet av Ina den 08.06.2015 kl.23:56

Takk for link og fin blogg du har:)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 10.06.2015 kl.18:34

Ina:
Tusen takk :)

Skrevet av Alexandra den 04.11.2015 kl.15:25

Hei! Laget pizzaen i går og den falt virkelig i smak. Men det jeg lurer på er, bunnen min ble litt klissete og jeg sleit litt med å smøre dem ut. Blir din sånn og har du eventuelt noen tips?

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 07.11.2015 kl.09:07

Alexandra:
Hei! Bunnen er klissette, du skal jo kunne smøre den utover :) Den er litt seig å jobbe med.
Besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO
Matprat
Design og koding av
Silje Lien Design
hits