Lompelasagne for alle

 
Hei, og god fredag!

Av og til må ein berre grave fram gamle favoritter i arkivet. Og denne er definitivt ikkje berre en favoritt hos meg, den er blitt en storfavoritt og en av mine alle mest populære middagsoppskrifter hos dere lesere også!

Speltlompelasagne la eg ut oppskrift på for snart eit år sida, så no ønsker eg å dele den på nytt for å kanskje spre oppskrifta til enda fleire. En perfekt helgemiddag for heile familien! Psst - hugs at eg også har posta oppskrift på søtpotetlasagne. 



Å lage lasagne fra bunne går raskere enn man trur. Prinsippet med lompelasagne er å bruke lomper istedenfor pastaplater, her veit eg mange blir skeptiske - men prøv! Det fungerer heilt topp, smak og konsistens er virkelig som det skal. Psst! Du kan bruke dei lompene du foretrekker, om det er potetlomper, speltlomper eller kanskje du vil bruke heimelaga (glutenfri) lomper

I tillegg har eg brukt cottage cheese som eit proteinrikt og lettvint alternativ for kvit saus som hører med i heimelaga lasagne - fortvil ikkje om du ikkje er fan av cottage cheese, for den smaker man ikkje. 


Du trenger, ca 2-3 personer
400 g karbonadedeig
250 g cottage cheese
 2-3 ss tomatpurê
3-4 ss hakkede tomater på boks
1 hakka løk
2 dl vatn
Krydder etter smak - grovkverna chilli, pepper, oregano og paprikakrydder brukte eg 
 3-5 lomper, kommer litt an på formen din
Revet ost

Framgangsmetode

♦ Sett steikeovnen på 180 grader. Steik karbohadedeig sammen med løk, pressa kvitløk og kydder. Tilsett tomatpurê, hakkede tomater, vatn og la det småkoke inn til en tjukk kjøttsaus uten overflod av væske. Smak til med evt. meir krydder. 

♦ Legg kjøttsaus i bunnen av ildfast form. Størrelsen er opp til deg, jo mindre form - jo fleire lag og høgare lasagne.

♦ Legg lagvis slik: kjøttsaus, lomper, cottagecheese i 2-3 lag, før du avslutter med kjøttsaus og topper med ost.

♦ Steik midt i ovnen til osten er smelta og gyllen, ca. 20-30 minutter -  gjerne med grillfunksjon dei siste minuttene for sprøere overflate. 



Bruk gjerne ekstra ingredienser eller doble oppskrifta om den er til fleire. På bildene har eg brukt 600 g karbohadedeig og justert rester av ingrediensene og formen deretter. 



Komplett er det ikkje uten en frisk salat ♥



Håper fleire vil prøve seg!
Du kommer til å bli en fantastisk smaksopplevelse rikare - inn med heimelaga og ut med toro :) 


God helg alle sammen! 


 
#speltlompelasagne #lompelasagne #lasagnemedlomper #oppskriftlasagne #lindastuhaug #sunnmat #middag #middagstips #hjemmelagetlasagne #lasagne #sunnmatblogg #matinspirasjon #helgemiddag #oppskrift 





36 kommentarer

Skrevet av Evelyn den 30.01.2015 kl.12:34

Så veldig godt ut! :)

Skrevet av Iselin Renée den 30.01.2015 kl.13:31

Det ser utrolig godt ut :)

Skrevet av Frida den 30.01.2015 kl.13:35

Har laget den flere ganger og den er alltid en suksess :D

Skrevet av Kamilla Haaland den 30.01.2015 kl.14:47

Så utrolig godt ut!!

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - lidenskap for sunn mat og trening den 30.01.2015 kl.17:40

Kamilla Haaland:
Det er absolutt en av mine favorittmiddager :)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - lidenskap for sunn mat og trening den 30.01.2015 kl.17:42

Frida:
Fantastisk :D

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - lidenskap for sunn mat og trening den 30.01.2015 kl.17:42

Iselin Renée:
Det er virkelig godt! Berre å prøve seg :)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - lidenskap for sunn mat og trening den 30.01.2015 kl.17:42

Evelyn:
Så bra :)

Skrevet av Elise den 30.01.2015 kl.20:53

Prøvde denne til middag i dag, og den blir nok en av favorittene i boka!

Smakte fantastisk:) Har hveteintolleranse, og da passet denne perfekt i forhold til vanlig lasagne med både masse mer fett og usunne ingredienser!

Takk for inspirasjon!:)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - lidenskap for sunn mat og trening den 31.01.2015 kl.10:11

Elise:
Så hyggelig Elise! Setter pris på slike tilbakemeldinger, det er veldig kjekt å lese :)
Sjølv tåler eg lite kveitemjøl og blir dårlig av å spise pasta, så det var dell slik ideen kom opp fra starten!

Ha en fin lørdag :)

Skrevet av den 31.01.2015 kl.14:23

Nam! Pleier du å lage med squash som erstatning for pasta også? Eventuelt noen grunn til at du velger speltlompe eller søtpotet fremfor f.eks squash? :)

Skrevet av Julie @ WolfItDown den 31.01.2015 kl.14:35

Perfekt fredagskos :P x

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - lidenskap for sunn mat og trening den 31.01.2015 kl.14:47

Julie @ WolfItDown:
Så absolutt :)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - lidenskap for sunn mat og trening den 31.01.2015 kl.14:47

Anonym:
Ja, eg har laga med squash fleire ganger før :)
Det er godt det og, men denne smaker jo som "ekte" lasagne med pastaplater, det gjer ikkje den med squash.

Skrevet av Isabelle den 31.01.2015 kl.22:11

Vi hadde denne til middag i dag. Kjempe god!!😊 Fall i smak både hos liten og stor,så denne kjem vi nok til å lage fleire ganger!☺

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - lidenskap for sunn mat og trening den 01.02.2015 kl.11:23

Isabelle:
Så hyggelig tilbakemelding å få, Isabelle :) Det er mange som har sagt at den faller i smak hos liten som stor, så det gledes! Ha en super søndag :)

Skrevet av Camilla den 01.02.2015 kl.21:36

Lagde denne retten i dag! Nydelig var den :-) Falt i smak hos hele familien :-)

Har du noen gode juiceoppskrifter? Har kjøpt meg juicemaskin og trenger litt inpirasjon :-)

Skrevet av Emilie den 02.02.2015 kl.14:12

Gleder meg til å teste ut denne!

Men jeg lurer på, vil det ha noe å si for smaken om man bruker mager cottage cheese i forhold til vanlig?

Skrevet av Mari Alena den 02.02.2015 kl.14:14

En ny og spennende vri på lasagne! Må prøves ut :)

Skrevet av TRINE den 02.02.2015 kl.16:05

Hei!

Har du tips til hva man kan bruke i stedet for cottage cheese for en melkefri variant?

Skrevet av Camilla den 02.02.2015 kl.21:45

Elsker denne lasagnen! Du er superflink, og inspirerer meg til og spise sunt. Stor takk til deg :)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - lidenskap for sunn mat og trening den 02.02.2015 kl.22:48

Camilla:
Så utrulig kjekt å lese, Camilla! Takk for hyggelig tilbakemelding :)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - lidenskap for sunn mat og trening den 02.02.2015 kl.22:51

TRINE:
Skal du lage melkefri variant må jo du også ha melkefri ost, har du eit godt alternativ til det? :)
Grunnen til at eg ikkje skriver alternativt melkefri er fordi eg ikkje har prøvd å lage det sjølv, og her spiller hytteosten en større rolle. Men du kan du alltid prøve med vanlig kokosmelk, evt. kokoskrem :)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - lidenskap for sunn mat og trening den 02.02.2015 kl.22:52

Mari Alena:
Det anbefales, du kommer til å få en god smaksopplevelse :)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - lidenskap for sunn mat og trening den 02.02.2015 kl.22:52

Emilie:
Eg ville ikkje brukt mager, den har så lite fett at den vil skille seg ved høg temperatur :)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - lidenskap for sunn mat og trening den 02.02.2015 kl.22:54

Camilla:
Topp, veldig kjekt å lese at den falt i smak :D
Ja - sjå på juicekategorien under "oppskrifter" :) Ellers blir juice godt nesten uansett, berre å mikse å trikse med frukt og grønt!

Skrevet av Kristin den 03.02.2015 kl.07:38

Jeg vil takke for denne oppskriften, syns den er mye bedre enn vanlig lasagne, som jeg egentlig aldri har vært noe særlig fan av. Jeg gjorde den til tacospeltlompelasagne, da jeg tok altfor mye tacokrydder oppi, hehe, men den ble sinnsykt god. Jeg tok heller hele boksen med tomat og litt mindre vann, og da ble den virkelig helt perfekt. Sausen ble veldig god og tykk. Fikk bare til et lag med cottage cheese og speltlompe, fordi formen var såpass stor, men syns det var greit. Kjæresten min syns den var veldig god. Skulle jo egentlig lage den på fredag, men den passet vel så godt på en mandag, ettersom det var en blåmandag og influensa her, med null trening og null jobb. Igjen, takk for en fin og god oppskrift! :-)

Skrevet av Sigrid den 03.02.2015 kl.22:31

hei :D prøvde denne helga som var. Kjempe god! Var veldig skeptisk til cottage cheese, men det var veldig godt :) typen likte det også! Blir nok en ny hit i huset :)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - lidenskap for sunn mat og trening den 04.02.2015 kl.18:12

Sigrid:
Så hyggelig! Alt for mange er skeptiske og ikkje tørr å prøve, men du er ei av dei som gjorde det - så det er knall :) Takk for tilbakemelding!

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - lidenskap for sunn mat og trening den 04.02.2015 kl.18:22

Kristin:
Tusen takk for en lang og hyggelig tilbakemelding, Kristin! Det setter eg stor pris på :)
Da er det berre å lage lasagne til deg og kjæresten som helgemat framover, eller kva?

Ha en super onsdagskveld :)

Skrevet av Am den 08.02.2015 kl.16:41

Hele formen inneholder 1780 kcal (1736 ved bruk av maager cottage cheese) ved bruk av 4 Buers speltlomper og 200 g vanlig, revet hvitost på toppen.

Dette gir ca. 127 kcal per 100 g

og deles den på 3 pers blir det ca. 600 kcal per pers. (467 g lasagne per pers)

Til å sammenligne har Toro sin lasagne 173 kcal per 100 g og 516 kcal per 300 g's porsjon.

:)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - lidenskap for sunn mat og trening den 08.02.2015 kl.16:55

Am:
Tommel opp :)

Skrevet av Linda den 11.02.2015 kl.18:00

Prøvde endelig denne i dag, og den var kjeempegod! Var skeptisk til hvordan lompesmaken skulle bli i lasagnen, men det var jo akkurat som du skrev lenger opp her; den smaker som ekte lasagne :-D Ha en fin onsdag!

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - lidenskap for sunn mat og trening den 11.02.2015 kl.19:37

Linda:
Så hyggelig at lasagnen falt i smak, Linda :)
Ha en super veke vidare!

Skrevet av Maria Jansen den 26.02.2015 kl.14:48

Heihei! Tenkte å prøve ut denne til middag i dag, da den virker så spennende og god! :)

Men et spørsmål: har laktoseintoleranse og lurte på hva alternativet for cottage cheese kan være? Kesam eller rømme? Eller kanskje noe annet? :)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - lidenskap for sunn mat og trening den 26.02.2015 kl.20:52

Maria Jansen:
Du kan lage en fyldig, kvit saus med laktosefri melk, ellers kan du prøve med rømme :) Ikkje bruk mager laktosefri kesam, den blir for mager og vil skille seg.
Besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO
Matprat
Design og koding av
Silje Lien Design
hits