Sukkerfri vaniljeis med knasande nonstop!


God Lørdags formiddag!

Fleire som skal tilbringe litt tid på kjøkkenet denne helga? Eg har ei lang liste eg ønsker å komme meg gjennom, men må nok velge og vrake fra den. Kunne gjerne stått på kjøkkenet heile dagen, det er ikkje det - men så er det andre ring som skal prioriterast også :)

Som eg har nevnt i fleire innlegg i det siste, så har eg brukt sukkerfri vaniljeis som tilbehør til fleire forskjellige kaker. Is og lun eplekake er jo en klassiker, men det er også is med nonstop! Så idag blir det en liten oppskrifts-reprise, for eg har egentlig gjort litt endringer på oppskrifta, og det er jo berre kjekt å dele den på nytt så fleire kanskje får lyst å prøve seg!

Tidligere har eg posta den sukkerfri vaniljeisen her, isen er basert på vikingmelk som er eit supert og veldig magert alternativ til fløte. Vikingmelk er usøtet, kondensert melk man får i hemetisk boks på dagligvarebutikker. Sukkerfri og mager vaniljeis
1 egg
2 eggeplommer
2 dl vikingmelk
2-2,5 ss sukrin+ *
1 ts ekte vaniljepulver, 
evt. frø fra 1 vaniljestang

* Du kan bruke anna søtning tilsvarande for 4-5 ss sukker, men unngå helst å bruke vanlig sukrin. Ekte vaniljepulver eller frø fra vaniljestang anbefales for å få den djupe, ekte vaniljesmaken. 

Framgangsmetode
♦ Pisk egg, eggeplommer, vaniljepulver og sukrin+ sammen med en handmikser til en eggedosis. 
♦ I en bolle for seg pisker du vikingmelk til en luftig krem med handmikseren. Den blir litt meir rennande enn ekte krem, men skal likevell være luftig. Kan anbefale at vikingmelka har stått i kjøleskap minst eit døgn før bruk, da den er lettere å piske.
♦ Vend inn eggedosisen i blandinga med en slikkepott. Bland så alt er godt blanda, før du heller over i en boks og setter i fryseren i minst 3-4 timer.  Rør gjerne en gang i timen for å unngå at den krystalliserer seg. Du kan absolutt lage den i ismaskin om du har det, sjå tips under!

Isen holder seg i vekesvis i fryseren. La den gjerne stå litt romtemperert før servering. 


Eg lagde meg ei skikkelig godskål der eg toppa isen med sunnere atkins-nonstop! Dei kjøpte eg her på iherb :) Isen passer selfølgelig til det meste av tilbehør, eller som nevnt - tilbehør til ulike kaker og diverse. 

Eg fikk ei sponsa ismaskin i posten for ei lita stund sida, og den brukte eg forrige gang eg lagde isen. Eg har veldig lenge lurt på å kjøpe meg ei ismaskin, så det var berre tipp topp at eg fekk den forespørselen! Ismaskin er veldig greit - for det første så slipper man å tenke på å røre i isen kvar time i fryseren, for det andre så er isen nesten klar på noken minutter, for det tredje er man sikker på at isen ikkje krystalliserer seg. Ismaskina er fra heimesida www.alphageek.no og den kan kjøpes her for 479 kr,- Personlig har eg ingen tidligere erfaring med ismaskin, så eg veit ikkje korleis denne er i forhold til andre. Den var iallefall enkel i bruk og lagde is på noken minutter, veldig lettvint og heilt knall om man får akutt lyst på is og kan lage en heimelaga og sukkerfri variant på null tid :) Alphagekk har litt forskjellig kjøkkenutstyr på heimesida si - ta gjerne en titt eller følg dei på facebook her! Tidligere har eg og posta oppskrift på fleire varianter av isen med grunnoppskrifta overfor, både sjokoladeis her, oreois her og jordbæris her. Djup, ekte vaniljesmak med den perfekte is-konsistens!
Det er greit det begynner å bli høst og is hører gjerne ikkje til for alle, men for min del er is alltid godt :)


God Lørdag til dere alle sammen ♥


#lindastuhaug #sukkerfri #glutenfri #sukkerfriis #sukkerfrivaniljeis #vikingmelk #vikingmelkis #iskrem #oppskriftvikingmelk #suntoggodt #sunnmatblogg #oppskrift #mat #suntsøtt #utensukker #sukrin #xlife #sunndessert #matblogg #matinspirasjon 


 

24 kommentarer

Skrevet av Maria den 04.10.2014 kl.11:25

Åh, det så godt ut!

Skrevet av Thea den 04.10.2014 kl.11:31

Nam det så fantastisk godt ut!

Skrevet av Monica den 04.10.2014 kl.12:13

Nam, det fikk e lyst å prøve å lage i helga ja :D Men har du prøvd å lage is med mandel- eller kokosmelk? Funker det?

Skrevet av Camilla den 04.10.2014 kl.12:21

Nammi, det så godt ut. Oppskriften lagres og skal prøves :D

Skrevet av . den 04.10.2014 kl.12:56

Ønsker deg en fin helg! : )

Skrevet av Julie @ WolfItDown den 04.10.2014 kl.17:34

Så deilig :D Også likte jeg den fine gulfargen iskremen fikk også, snadder :D God lørdag til deg også! x

Skrevet av oda den 04.10.2014 kl.21:07

Hei Linda :) Du som er så kreativ og kunnskapsrik - tror du du kunne eksprimintert fram en isoppskrift uten egg? Hadde vært supert!!

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - lidenskap for sunn mat og trening den 05.10.2014 kl.09:17

oda:
Heisann :) Tja, eg får sjå kva eg får til ;) Får ekstremr mange slike henvendelser og ønsker, men eg har rett og slett ikkje sjangs å kunne gjere alt... men besøk lovelyliller.com - ho har heilt sikkert mange eggefrie oppskrifter på is :)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - lidenskap for sunn mat og trening den 05.10.2014 kl.09:18

Julie @ WolfItDown:
Ja, iskremen blei litt ektsra gul denne gangen - men det gjorde ingenting :) Smaken og konsistensen var nydelig!

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - lidenskap for sunn mat og trening den 05.10.2014 kl.09:18

jegskriveromhverdag:
Takk, og det samme til deg :)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - lidenskap for sunn mat og trening den 05.10.2014 kl.09:19

Camilla:
Så kjekt å lese! Den er knallgod, anbefalast virkelig :)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - lidenskap for sunn mat og trening den 05.10.2014 kl.09:19

Monica:
Hei :) Nei, det har eg ikkje. Det kan nok funke, men da må man bruke ei anna oppskrift på is der man slipper den luftige kremen :)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - lidenskap for sunn mat og trening den 05.10.2014 kl.09:19

Thea:
Det var absolutt knallgodt :)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - lidenskap for sunn mat og trening den 05.10.2014 kl.09:20

Maria:
Takk for det! En nydelig dessert :)

Skrevet av Caroline den 05.10.2014 kl.10:41

Nam! Men tenkte jeg bare skulle skyte inn at Atkins nonstopen ikke er sukkerfri ;) Selvom det bare er 1 gram sukker.

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - lidenskap for sunn mat og trening den 05.10.2014 kl.21:46

Caroline:
Woops ;) Sånn kan det gå! Men 1 g sukker kan vi uansett leve med :)

Skrevet av Elise den 08.10.2014 kl.11:16

Bruker du hele vikingmelken eller skiller du den i kjøleskap først og bruker kun den faste delen?

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - lidenskap for sunn mat og trening den 08.10.2014 kl.12:35

Elise:
Det er ikkje slik at vikingmelka skiller seg. 2 dl flytande vikingmelk får du uansett om boksen står kaldt eller ikkje :)

Skrevet av katrine den 12.10.2014 kl.11:25

Hei! Holder på å lage denne isen akkurat nå, gleder meg veldig til resultatet:) Men lurer på hvor lenge man må piske for å få eggedosis? Så langt har den ikke fått den konsistensen på eggedosis som jeg er vandt med når jeg pisker vanlig sukker og egg, litt tyktflytende. Nå er og forblir den bare tynn. Skal den være slik?

Takk for en fantastisk blogg, har nesten nettopp oppdaget den, og du inspirerer virkelig!:)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - lidenskap for sunn mat og trening den 13.10.2014 kl.20:29

katrine:
Det blir ikkje heilt samme som en luftig eggedosis med egg og sukker da man bruker egg og sukrin+ , men litt luftig skal den bli altså! Den er også litt meir rennande enn vanlig, så det er nok riktig håper eg :)
Korleis blei sluttresultatet?

Tusen takk for hyggelige ord, det setter eg stor pris på! Klem :)

Skrevet av katrine den 17.10.2014 kl.09:22

Sluttresultatet ble fantastisk! Lagde sjokoladeisen også, må si jeg holder en knapp på den:) Ble litt for mye vaniljesmak for min del, men siden det var første gangen jeg brukte vaniljestang virkelig skrapet jeg stanga for alt frø som fantes, så mulig det ble litt for mye, neste gang bruker jeg litt mindre:) Men kjempegodt var det i alle fall, også så enkelt! :D

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - lidenskap for sunn mat og trening den 17.10.2014 kl.16:35

katrine:
Sjokoladeis er etter min meining alltid det beste! Vaniljeisen er god til ulike kaker da, men eg er eit sjokolademenneske som alltid har en knapp på sjokoladevarianten :) Takk for tilbakemelding, heilt supert at iskremen falt i smak! God helg til deg :)

Skrevet av Christel den 01.12.2014 kl.13:17

Laget denne i helgen, men med laktosefri fløte. Hadde ismaskinen gjemt inni skapet så den fikk børstet støvet av seg. Kjempegod fløteis! God vaniljesmak, og ikke minst, lett å lage. Maskinen blir ikke satt bakerst i skapet nå lengre, nå skal alle smaker prøves :) Til middag ble det blomkålpizza, det bør du prøve :)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - lidenskap for sunn mat og trening den 02.12.2014 kl.08:38

Christel:
Hei Christel! Så utrulig hyggelig at iskremen falt i smak, takk for tilbakemelding :)
Hørt masse om blomkålpizza, men som du sikkert har skjønt liker eg å lage egne varianter (søtpotetpizza osv).. eg skal nok gi blomkålpizza eit forsøk en dag den også :)
Besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO
Matprat
Design og koding av
Silje Lien Design
hits