Heimelaga, sunn pizza med SØTPOTETbunn!


Den fantastiske søtpoteta, eg liker den bedre og bedre for kvar einaste dag som går!
Håper virkelig dere lesere er like stort fan av søtpotet som meg altså, for det våre mange utadisjonelle oppskrifter der eg har brukt søtpotet i det siste. Det er ingen tvil om at eg er inni en periode der eg har totalt dilla på denne grønnsaken (ja, søtpotet er en grønnsak, ikkje potet), og eg elsker å eksprimentere meg fram til ulike oppskrifter med søtpotet i fokus.

Idag er det Fredag, straks helg og det passer perfekt å dele min siste suksessoppskrift med superingrediensen: søtpotet-pizzabunn! Hallelujah, eg har ikkje ord for en eksemplarisk smaksopplevelse, denne MÅ dere berre prøve folkens! 

Søtpotet-nachos og søtpotet-moussaka er to tidligere oppskrifter med mange av dei samme smakene, med tanke på det tomatbaserte kjøttfyllet. Har desse falt i smak vil garantert pizzaen også falle i smak. Herlighet, eg blir heilt gira av dette her altså!



Søtpotet-pizzabunnen mikser man sammen på null tid. Den trenger ingen elting eller heving, er glutenfri og smaker digg! 



Pizzafyllet kan man selfølgelig variere, men eg skriver oppskrifta på heile pizzaen som eg har laga. Det er med tomatbasert kjøttfyll, som tradisjonell pizza, og smakskombinasjonen med søtpoteta er magisk god ♥ Eit anna alternativ kan vere kvit pizza, som eg har posta oppskrift på HER - det skal eg prøve neste gang! Pesto, spekeskinke, skinke, søtpotet, smelta ost... Sikker på det er knall!


Dette er en liten oppskrift. Eg hadde ikkje så tjukk bunn, og fikk en ca. grandiosastørrelse. Oppskrifta kan gjerne dobles eller triples. 

Søtpotet pizzabunn

♦ 350 g søtpotet
♦ 1 egg
♦ 100 g mel, eg brukte bokhvetemel og havremel
♦ Litt krydder

Først må søtpoteta bakes. Det gjer eg i hurtigversjon ved å dele den opp i 4 og mikrobake til den er mør. Du kan naturligvis bake den i ovnen også, gjerne 200 grader - men det vil ta litt lengre tid. Fjern skallet, ha i en foodprosessor og miks til en klumpfri søtpotetmos. Tilsett egg og tørrvare, miks til alt er godt blanda. Smør røra over en langpanne med bakepapir etter kor tjukk du ønsker bunnen, forsteik midt i ovnen på 200 grader i 10-15 minutter, Avkjøl litt før du tar på fyll. Hugs at alle ovner er forskjellige - min blei sprø etter 15 minutt forsteiking, men steik gjerne bunnen litt lengre kanskje nederste rille om du vil sikre deg en sprø bunn.

Tomatbasert kjøttfyll
♦ 1 pakke karbonadedeig, 400 g
♦ 1 hakka løk
♦ 2 ss tomatpurê
♦ 3-4 ss hakkede tomater
♦ 1 fedd pressa kvitløk
♦ Litt vatn, 1-2 dl
♦ Masse krydder

Steik karbonadedeig og løk. Tilsett tomatpurê, hakkede tomater, vatn og krydder, la det purte og godgjere seg til en fyldig og kjøttblanding. Av krydder bruker eg oragano, paprikakrydder, urtesalt, pepper, grovkverna chilli (hadde brukt fersk om eg hadde hatt det), og kvitløkspulver. Smak ti. Fordel over den forstekte pizzabunnen, strø gjerne over litt grønnsaker, topp med ost og steik midt i ovnen til osten er smelta og gyllen. Server!



Aller best smaker pizza med en frisk salat ♥ 
Litt kvitløksdressing av kesam, pressa kvitløk, salt og pepper hadde eg på sida etter bildene blei tatt! 



Pizzaen smaker faktisk hakket bedre dagen etterpå, så sørg for å lage nok så du har rester til lunsj, kveldsmat eller kanskje middagen!

Håper fleire prøver seg på denne, for det er den aller beste pizzaen eg har laga og smakt! Danker lett ut tunfiskpizzaen!
Kom gjerne med tilbakemelding om kva dere synes, det er alltid spennande på slike oppskrifter :)

God Fredag!



#søtpotet #søtpotetpizzabunn #glutenfripizzabunn #pizzabunnmedsøtpotet #søtpotetoppskrift #sunnpizza #glutenfripizzabunn #pizzabunnutenheving #mat #oppskrift #lindastuhaug #raskpizza #glutenfri #mat #matinspirasjon #matblogg #sunnmatblogg #søtpotetpizza 





147 kommentarer

Skrevet av Mina den 05.09.2014 kl.13:49

Nam, denne skal prøves! :)

Har du tips til hvordan bake potenen i vanlig ovn? hvor mange grader og ca hvor lenge? :) Har ikke mikroen min her jeg bor nå.

Skrevet av Caroline den 05.09.2014 kl.14:11

åhh herregud nam!

Skrevet av Kamilla den 05.09.2014 kl.15:02

Heisann:-)

Den hørtes virkelig gid ut! Men maler du bare glutenfri havre?:-)

God helg!

Skrevet av Andrea den 05.09.2014 kl.15:19

Hei! For en fantastisk inspirasjonskilde du er :-)

Kan du forklare hva som skiller søtpotet fra vanlig potet og hvorfor den er så bra å spise?

Skrevet av FRA FEIT TIL FIT den 05.09.2014 kl.15:30

ååh, nam, den pizzaen så supergod ut! Det må nok prøves en gang! :D

Skrevet av Angelica den 05.09.2014 kl.15:48

Åh, nam! Så godt ut. Dette må prøves. Jeg prøvde meg på de hjemmelagde lompene dine og lagde en stor lompe som jeg brukte som pizzabunn. Det er en av de beste pizzabunnene jeg har smakt. Blir jo som speltlompepizza, bare i større og ikke minst bedre!!

Skrevet av Marte Hopstad den 05.09.2014 kl.15:55

Mm, namnam!!

Skrevet av Malene den 05.09.2014 kl.16:04

Den så kjempe god ut, ha en fin helg :)

Skrevet av Kamilla den 05.09.2014 kl.17:22

Nam, denne skal jeg teste ut til uka! :) Ser at det er ett egg i denne oppskriften, som det ikke var i lompene dine. Går det fint uten egg tror du, er det noe jeg burde erstatta egget med eventuelt? :)

Skrevet av Anne-Sofie den 05.09.2014 kl.17:24

Blir bunnen sprø?:-) så helt nydelig ut! Du er så dyktig :)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 05.09.2014 kl.17:34

Anne:
Den blei sprø i kantane ja, men heile bunnen blei ikkje crispy om du skjønner ;) Det vil gjerne komme an på kor lenge du forsteiker bunnen. Tusen takk, Anne Sofie :)

Skrevet av Elin Slåen den 05.09.2014 kl.17:35

Oi, wow- utrolig hva du greier å få til med søtpotet :D

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 05.09.2014 kl.17:35

Kamilla:
Egget fungerer som bindemiddel og gjer bunnen meir saftig, No Egg erstatning vil kanskje fungere istedenfor :)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 05.09.2014 kl.17:35

Malene:
Tusen takk, Malene :) God helg til deg også!

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 05.09.2014 kl.17:35

Marte Hopstad:
Nydelig!

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 05.09.2014 kl.17:36

Angelica:
Det kan godt sammenlignes ja! Søtpotetsmaken er magisk som pizzabunn :)
Håper denne faller i smak også! God helg, Angelica :)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 05.09.2014 kl.17:36

FRA FEIT TIL FIT:
Det anbefales virkelig :)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 05.09.2014 kl.17:38

Andrea:
Tusen takk, så hyggelig :)
For det første smaker søtpotet hundre ganger bedre enn potet, det er kun derfor eg liker det så godt og bruker det så masse. Søtpotet er også meir næringsrik, inneholder blant anna betakaroten, kostfiber, vitaminer og antioksidanter :) Kort og greit!

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 05.09.2014 kl.17:40

Kamilla:
Ja, eller så kjøper eg glutenfritt havremel på innvandrerbutikk :)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 05.09.2014 kl.17:40

Caroline:
Heilt fantastisk godt!! :)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 05.09.2014 kl.17:41

Mina:
Så bra :) Du kan selfølgelig bake søtpoteta i ovnen. 200 grader til den er ferdig :)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 05.09.2014 kl.18:17

Elin Slåen:
Eg berre elska den ingrediensen!
Skal love deg at fleire varianter kommer etterkvart :D

Skrevet av Caroline den 05.09.2014 kl.18:49

Wow, så supert!

Skrevet av Elin Slåen den 05.09.2014 kl.18:56

Jeg gleder meg :D

Skrevet av Lucie den 05.09.2014 kl.20:02

Ny konkurrent til tunfiskpizzaen? :)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 05.09.2014 kl.20:08

Lucie:
Haha, veit du kva - eg måtte endre siste del av innlegget! For JA - denne danker ut tunfiskpizzaen - iallefall slik denne kombinasjonen var :D

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 05.09.2014 kl.20:08

Elin Slåen:
Alle tomler opp :)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 05.09.2014 kl.20:08

Caroline:
Så absolutt :)

Skrevet av Monika den 05.09.2014 kl.20:31

Åhh, dette hørtes MAGISK ut Linda!! :D skal absolutt prøves en dag jeg får anledning <3 God Helg! :))

Skrevet av Julie @ WolfItDown den 05.09.2014 kl.21:06

Deilig da! Ikke ulik tunfiskpizzabunnen som og er veldig god :) God fredag! x

Skrevet av Malin den 05.09.2014 kl.21:07

Elskar bloggen din! Du motiverer og inspirerer gong på gong :D Alle oppskriftene eg har prøvd har vore fantastiske :D

Kan ein skrelle søtpoteta før ein bakar den?

Skrevet av Ray den 05.09.2014 kl.23:20

Hvordan er det med ost når du har melkeallergi? Finner lite alternativer til ost egentlig :(

Skrevet av mkde den 05.09.2014 kl.23:38

Utrolig hva man kan lage pizza av altså, kan jo nesten bare kaste sammen alt mulig rart :)

Skrevet av Siv den 06.09.2014 kl.00:41

Gleder meg til å prøve denne:) Har tro på at den blir kjempegod:):)

Skrevet av siril den 06.09.2014 kl.11:00

Kor monge porsona blir de av oppskrifta? :)

Skrevet av Navn den 06.09.2014 kl.12:19

Denne ble prøvd hjemme i går. Super. Jeg stekte bunnen litt på forhånd og da ble den sprø. Bare noen minutter

Skrevet av Hege den 06.09.2014 kl.13:54

Linda, takk for at du tar deg tid til å blogge og dele disse fantastiske oppskriftene til oss! Hvordan skulle jeg klart meg uten deg på kjøkkenet? Hehehe! Når jeg blar gjennom oppskriftene er jeg ofte på jakt etter noe som går raskt. Kanskje et tips kunne vært å skreve hvor lang tid det tar å tilberede maten? Bare et lite tips. Ellers er jeg innom bloggen din daglig for å finne gode oppskrifter. Idag tror jeg det blir søtpotet moussaken til middag! Mmm

Skrevet av OSLOFRU den 06.09.2014 kl.17:32

Så himla gott det ser ut! Nu blev jag ruskigt sugen på pizza ikväll! Hoppas du får en fortsatt fin lördag! Kram :)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 07.09.2014 kl.09:11

OSLOFRU:
Tusen takk! Pizza på en Lørdagskveld er aldri feil :)
Håper du får en fin Søndag!

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 07.09.2014 kl.09:14

Hege:
Tusen takk, så hyggelig å høre Hege :)
Når det kommer til kor lang tid man bruker på å tilberede maten, så er jo det veldig individuelt. Eg lager ofte fleire ting på en og samme tid også, så da er det litt vanskelig å skrive... Men eg skal tenke litt på det, i noken tilfeller kan det hende eg kan skrive det :)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 07.09.2014 kl.09:15

Navn:
Bunnen skal forsteikes, som det står i oppskrifta :) Så bra den falt i smak :)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 07.09.2014 kl.09:16

siril:
Det er en liten, mellomstor pizza - på størrelse med en grandiosa. Kor mange porsjoner det blir kommer veldig an på og vil variere etter sult, kem som spiser osv. Den er mektig og holdt til 3 voksne personer her heime :)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 07.09.2014 kl.09:17

Siv:
Så bra, Siv! Trur absolutt den kommer til å falle i smak :)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 07.09.2014 kl.09:17

mkde:
Det er heilt sant :)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 07.09.2014 kl.09:17

Ray:
Eg har ikkje melkeallergi, men melkeintoleranse ;) Eg spiser litt mozarella innimellom, det går fint for min del.

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 07.09.2014 kl.09:21

Malin:
Tusen takk, Malin! Virkelig kjekt å høyre :)

Det kan du absolutt :)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 07.09.2014 kl.09:21

Julie @ WolfItDown:
Det samme til deg, Julie - god Søndag <3

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 07.09.2014 kl.09:21

Monika:
Håper eg du gjer! Eg er såå hekta på denne :D
God Søndag <3

Skrevet av Marianne den 07.09.2014 kl.10:03

Denne pizzaen var berre HEILT FANTASTISK!! Tusen takk for alle oppskriftene du deler :)

Skrevet av Karina Dale den 07.09.2014 kl.10:47

Ååååh gjett om ditte blir middag ila neste veke!!! Du e fantastisk, Linda :D

Skrevet av Silje Anine den 07.09.2014 kl.13:45

Denne skal testes i dag, og gjett om jeg gleder meg!? :-D Alt av oppskrifter jeg har prøvd som du har lagt ut på bloggen din har smakt helt fantastisk! :-D

Lørdagskosen i helga ble forresten vaniljefudge og Sjokolade/peanutt fudge, de smakte AMAZING :D æventyrikjæften!

Skrevet av MaritaS den 07.09.2014 kl.19:28

Den søtpoteten altså.. NAMmmm :)

Skrevet av Kristine den 07.09.2014 kl.21:41

Hei! Et lite spm ang melet: hvilket forhold hadde du da du blandet meltypene? 50/50? På forhånd takk for svar!

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 07.09.2014 kl.22:50

Kristine:
Det stemmer, eg hadde 50/50 :)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 07.09.2014 kl.22:55

MaritaS:
Ikkje sant? Heeeilt i hundre av heile greia :D

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 07.09.2014 kl.23:00

Silje Anine:
Så utrulig hyggelig å lese, Silje! Det gleder meg virkelig :)
Håper eg kan inspirere deg masse vidare :D

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 07.09.2014 kl.23:01

Karina Dale:
Tusen takk, Karina :D Håper (og trur) pizzaen vil falle i smak hos deg også :)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 07.09.2014 kl.23:01

Marianne:
Fantastisk, Marianne - det gleder meg virkelig å lese :D

Skrevet av Lene den 08.09.2014 kl.20:35

Hei . Tusen takk for all den fantastiske maten du lager . Jeg lager masse av dine oppskrifter :) men jeg lurer ? Hva kjøkken maskin har du? På bildene dine er den samme om og om igjen? Har du 1? Jeg må ønske meg en til bryllupet vårt <3 mvh Lene :)

Skrevet av den 08.09.2014 kl.21:14

Nam, det så fantastisk ut!

Tror du jeg kan fryse pizzaen?

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 08.09.2014 kl.22:45

Anonym:
Det kan du absolutt - det har eg allerede gjort med suksess :D

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 08.09.2014 kl.22:49

Lene:
Heisann Lene :)
Takk for hyggelige ord - en glede å inspirere! Eg bruker berre en heilt vanlig, enkel foodprosessor. Den er fra merket Phillips og er sikkert 5 år gammal - funker som berre det :D

Skrevet av Oda Karina den 09.09.2014 kl.19:54

Genialt! Så helt herlig ut:)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 09.09.2014 kl.20:53

Oda Karina:
Den er totalt magisk! Fått enormt mange gode tilbakemeldinger allerede, det er så kjekt :)

Skrevet av Anette den 09.09.2014 kl.21:49

Dinna pizzaen ser heilt fantastisk god ut, den skal garantert prøvast her til helga:) Prøvde meg på speltlompe-pizza i dag, heilt fantastisk godt den og. Synd enn ikkje får tak i speltlompe her i Sverige. Veldig inspirerande blogg du har.

Skrevet av Anita den 10.09.2014 kl.18:45

Måtte teste den til middag idag og resultatet ble NYDELIG!! :) tusn takk for en inspirerende og kreativ matblogg!! :)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 10.09.2014 kl.19:29

Anita:
Tusen takk for tilbakemelding, Anita! Veldig kjekt den falt i smak :D
Eg elsker å bruke kreativiteten, så det kommer nok fleire varianter framover!

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 10.09.2014 kl.19:40

Anette:
Tusen takk, Anette! Det setter eg pris på å høre :)
Søtpotetpizzaen er blitt en virkelig suksess på kort tid - håper den faller i smak hos deg også! God Onsdagskveld :)

Skrevet av Ida den 10.09.2014 kl.22:48

Meget godkjent! Kjøkkenet ser ut som ein krigssti. Mykje på grunn av at eg kun hadde stavmiksar disponibelt til å lage deigen med. For et rot! Men det gjekk HELDIGVIS :)

Skrevet av Lena Walstad den 10.09.2014 kl.23:21

Så flink du er! Denne skal absolutt prøves. Det ser kjempe godt ut :-D

Skrevet av Astrid den 11.09.2014 kl.11:47

Hei

Kan jeg bruke kokosmel i stedet for bokhvetemel?

Tusen takk for super oppskrift!!

Skrevet av Caroline den 12.09.2014 kl.16:25

Nydelig pizza! Savner forresten veldig en søkefunksjon i menyen din :)

Skrevet av Heidi den 12.09.2014 kl.22:33

Lagde i kveld og den ble utrolig god! Hadde bare bokhvetemel ,men gikk supert det.

Skrevet av John den 13.09.2014 kl.20:13

God smak, men ble ikke så sprø som jeg hadde håpet på. Kan det ha med at jeg brukte rug og hvetemel? Har du noen tips for at bunnen skal bli sprø?

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 15.09.2014 kl.08:47

John:
Bunnen blei ikkje heil sprø hos meg heller ;) Evt. kan du bruke litt meir mel og forsteike enda lenger.

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 15.09.2014 kl.08:54

Heidi:
Ja, du kan bruke forskjellige typer mel - eller en av dei ;)
Supert at den falt i smak :)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 15.09.2014 kl.08:54

Caroline:
Blogger HAR søkefunksjon, og har hatt det lenge! Sjå over instagram-bildene.

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 15.09.2014 kl.08:59

Astrid:
Hei! Ja, det skal nok gå fint :)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 15.09.2014 kl.09:02

Lena Walstad:
Tusen takk! Denne er en storfavoritt :)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 15.09.2014 kl.09:03

Ida:
Haha - ler!
Men det høres ut som det var verdt strevet :D

Skrevet av Trine den 15.09.2014 kl.18:09

Hei! Gleder meg til å teste ut denne! Ser at du baker søtpoteta før du lager søtpotetmos. Er det mulig å koke søtpoteta mør for så å lage mos?

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 15.09.2014 kl.22:09

Trine:
Eg vil ikkje anbefale å koke søtpoteta, for den trekker til seg så masse vatn - då blir den litt meir "vassen" i smaken og blautare i konsistensen. Du kan selfølgelig gjere det, men i tilfelle må du kanskje bruke litt ekstra mel :)

Skrevet av Selina den 17.09.2014 kl.16:46

Heisann! jeg lagde nettopp denne pizzaen og den ble sinnsykt god! absolutt verd å prøve!

Skrevet av Julie Claussen den 17.09.2014 kl.18:34

Hei! Hvor lenge må jeg bake sørpotetene i ovnen? :-)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 17.09.2014 kl.21:36

Julie Claussen:
Til den er ferdig :) Det vil variere etter størrelse og ovn.
Del den gjerne opp, så går det fortare :)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 17.09.2014 kl.21:39

Selina:
Alle tomler opp, Selina! Tusen hjertelig for tilbakemelding :)

Skrevet av Aurora den 22.09.2014 kl.17:52

Så herlig! Kan man lage denne uten foodprosessor? mulig å bruke stavmikser eller evt andre redskaper?

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 22.09.2014 kl.21:46

Aurora:
Absolutt :) Du kan mose søtpoteta med stavmikser eller i blender, for å så røre godt inn resten av ingrediensane!

Skrevet av Annette den 25.09.2014 kl.11:04

Viss ein snur oppstida på bunnen ned når du steiker den blir den meir crispy:-) eg har brukt eit par spiseskeier med creme fraiche å litt spekeskinke. Og ost på toppen sjølsagt/-:-)Den salte spekeskinka fungerer godt mot den søte bunnen:) takk for fantastisk oppskrift på bunn:-D

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 25.09.2014 kl.20:56

Annette:
Så kjekt å lese at bunnen har falt i smak hos deg også! Min bunn har alltid blitt sprø, men det vil jo variere fra ovn til ovn kor lenge den må forsteikast. Men takk for tipset :):)

Skrevet av Randi den 02.10.2014 kl.17:08

Hei! Jeg lurer på hvilke krydder du brukte i bunnen og i fyllet? Og ca hvor mye? Håper på svar :) Skal ihvertfall lage denne asap! :) Såg skam god ut!!

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 02.10.2014 kl.21:28

Randi:
Heisann! Eg brukte vell salt, pepper, grovkverna chilli og paprikakrydder om eg hugsa riktig. Mål tar eg sjelden - berre å slumpe i vei ned i røra :)

Skrevet av Lena den 04.10.2014 kl.10:47

Dette var gårsdagens middag, og den smakte fantasktisk:) Jeg brukte en blanding av hvetemel, mandelmel og sesammel, og det funket bra. Til og med samboeren min som alltid er veldig skeptisk til sunne varianter elsket den. Denne pizzaen skal vi helt klart lage igjen

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 05.10.2014 kl.09:20

Lena:
Så kjekt å lese, Lena! Heilt topp at den falt i smak hos dere begge to :)
Ha en strålande Søndag!

Skrevet av Elisabeth den 08.10.2014 kl.19:06

Nå er jeg stappmett etter å ha spist pizza etter oppskrift fra deg (litt annet fyll). Utrolig godt! Takk for så godt tips til en spennende vri som metter i hvertfall dobbelt så mye:D

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 08.10.2014 kl.20:58

Elisabeth:
Så herlig å lese, Elisabeth! Tusen takk for tilbakemelding :)

Skrevet av Maria den 20.10.2014 kl.21:41

Hei! Denne så veldig god ut!! Har du et forslag til en vegansk variant av bunnen? Altså uten egg?

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 21.10.2014 kl.12:48

Maria:
"No egg" kan kanskje vere en erstatter? :) Egget fungerer jo som bindemiddel, så det kan hende at chiafrø kan ha samme nytten, uten at eg tørr å vere sikker...

Skrevet av Marianne den 23.10.2014 kl.11:12

Jeg tenkte jeg skulle lage bunnen i dag? Kan den stå i kjøleskapet til i morgen eller skal jeg fryse den? :) Når du fryser pizzabunnen, tiner du den før du har på fyll da? Eller kan man ha på fyllet når den er fryst? :)

Ble kanskje mange spørsmål, men har så lyst til å teste ut denne oppskriften :)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 23.10.2014 kl.22:02

Marianne:
Bunnen kan fint stå i kjøleskap til imorra :) Den kan også fryses både med og uten fyll, men skal du fylle den etter frysing ville eg ha tint den opp først.
Ingen problem med spørsmål - du må ikkje vere redd for å spørre :) håper pizzaen faller i smak!

Skrevet av Hege den 15.11.2014 kl.21:16

Mange gode oppskrifter du har her!! :) har du prøvd å lage pizza med søtpotetmos til bunn? Nyydelig godt!! :)

Skrevet av Trine den 16.11.2014 kl.14:49

Driver å lager denne nå ! Kjempe spent 😊

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 16.11.2014 kl.17:18

Trine:
Åh, håper den faller i smak! Det blei Søndagsmiddagen her i hus idag :)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 16.11.2014 kl.17:18

Hege:
Det blir jo så og sei som denne pizzaen, berre at det er noken få ekstraingredienser ;) tippe smaken er nokså lik :)

Skrevet av Christel den 17.11.2014 kl.08:41

I går hadde jeg og en venninne linda-kokkeleringsdag! Da laget vi denne fantastiske pizzaen, søtpotetpaien og sjokoladedrømmen. Alt ble kjempegodt! Denne pizzaen slår vanlig pizza langt ned i støvlene! Så enkelt, og så utrolig godt :) Takk for mange gode oppskrifter, neste på listen er søtpotetpannekaker med vaniljeis :) Vi gleder oss.

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 17.11.2014 kl.11:52

Christel:
Linda-kokkeleringsdag hørtes jo berre kanon ut! Virkelig kjekt at dere tar så godt imot oppskriftene mine, ikkje minst at dei faller i smak :) Og takk for tilbakemelding, det betyr masse og er veldig motiverande!

Ha en kjempefin dag :)

Skrevet av Marit den 20.11.2014 kl.17:24

Fantastisk god!! Utrolig inspirerende blogg, med MASSE mat jeg tåler <3

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 20.11.2014 kl.20:14

Marit:
Så hyggelig å lese, Marit! Tommel opp :)

Skrevet av Hege den 22.11.2014 kl.10:08

Hvor lenge har du søtpotetene i mikroen ca for å bake drm, på hvilken effekt?

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 23.11.2014 kl.09:21

Hege:
5-10 minutter, tida vil variere fra mikro til mikro ;) Effekt veit eg ikkje, det har heller ingen betydning :)

Skrevet av May Linda den 28.11.2014 kl.11:27

Eg har intoleranse mot melk, kveite og egg. Har du noko erfaring m produktet no egg i denne/dine oppskrifter?

Skrevet av Randi den 28.11.2014 kl.14:29

Hei :) kan man bruke mandelemel?

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 28.11.2014 kl.19:08

Randi:
Hei :) Du må nesten berre prøve, har aldri brukt mandelmel sjølv i denne oppskrifta. Men det går nok sikkert fint :)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 28.11.2014 kl.19:09

May Linda:
Hei! Nei, det har eg ikkje. Men No Egg har funka for veldig mange, trur det går fint i denne oppskrifta :)

Skrevet av Tea den 09.12.2014 kl.17:19

Tusen takk for fantastisk oppskrift! Denne ble en kjempesuksess:) Jeg hadde kun havremel, men det gikk veldig fint.

Ser det var en som spurte ang. mandelmel. Det går sikkert fint å bruke, men en bør ikke røre mer enn nødvendig etter at melet er tilsatt. Mandelmel som røres for mye lager ofte en marsipanaktig smak på deigen;)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 10.12.2014 kl.08:27

Tea:
Hei Tea! Så kjekt å lese at middagen blei kjempesuksess :) Eg bruker ofte berre havremjøl sjølv, synes resultatet blir heilt knall med det! Takk for informasjon om mandelmelet, sjølv bruker eg det svært lite og har ikkje slike erfaringer :)

Skrevet av Maria den 06.01.2015 kl.19:50

Tusen takk for veldig god oppskrift. Falt i smak for hele familen og skal absolutt lages igjen :)

Alle oppskriftene dine som jeg har prøvd har vært utrolig gode, så fortsett den gode jobben! Gleder meg til å prøve flere :D

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 07.01.2015 kl.08:43

Maria:
Så hyggelig tilbakemelding, Maria!
Veldig kjekt pizzaen falt i smak hos dere også :-)

Skrevet av Kristin den 09.01.2015 kl.11:51

Pizzaen ser utrolig god ut! Har et litt dumt spørsmål, men kjæresten min har mange allergier og tåler bla ikke søtpotet. Går det an å bruke vanlig potet i stedet eller blir det helt kræsj? (Vet at søtpotet og potet er ganske forskjellige..)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 09.01.2015 kl.23:05

Kristin:
Heisann! Den er virkelig god og anbefales å prøve. Eg trur dessverre ikkje potet vil gjere samme susen, men det kan du vere verdt eit forsøk :)

Skrevet av Anne-Stine den 14.01.2015 kl.18:56

Hei! Trur du det går an å bruke vanleg miksmastar til å lage botnen? Såg veldig godt ut, har lyst til å prøve ein dag! :)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 14.01.2015 kl.22:55

Anne:
Ja, det kan du fint :) Men du må få en søtpotetmos før du blander inn resten av ingrediensane!

Skrevet av Marie den 17.01.2015 kl.18:10

hvor mange porsjoner beregner på per pizza?

Skrevet av Marte Hopstad den 18.01.2015 kl.14:13

Hei! Jeg hadde tenkt å prøve meg ut på denne pizzaen i morgen også lurer jeg på om 350 gram søtpotet er vekten før eller etter skallet er tatt av? :)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 18.01.2015 kl.21:42

Marte Hopstad:
Vekta er før skallet, da eg mikrobaket den med skall :)
Håper det smaker!

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 18.01.2015 kl.21:46

Marie:
Det kjem heilt an på. Som det står er det grandiosastørrelse av en porsjon, så 2-4 kanskje, alt ettersom :)

Skrevet av Marte Hopstad den 18.01.2015 kl.21:50

Okei, takk for svar! :) Gleder meg!

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 19.01.2015 kl.09:35

Marte Hopstad:
Berre hyggelig! Håper det faller i smak :)

Skrevet av Stine den 20.01.2015 kl.13:39

Hei Linda! :-)

Først og fremst vil jeg si at dette er en fantastisk oppskrift! Har laget denne pizzaen et par ganger og den faller i smak hver gang.

Det eneste som jeg synes er vanskelig er bunnen. Den blir ofte altfor myk og det går ikke an å skjære "normale" pizzastykker. Bunnen faller bare fra hverandre og bunnen blir så bløt at bakepapiret går i oppløsning. Har du noen tips til å få den fastere? :-)

Mvh Stine.

Skrevet av den 20.01.2015 kl.18:10

hva er kaloriinnholdet i denne retten? TRENGER RASKT SVAR:))))) Du er utrolig flink, elsker alle oppskriftene dine! Stå på!

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 20.01.2015 kl.22:34

Anonym:
Det må du nesten rekne på sjølv, for kalaorier rekner eg aldri (svært sjelden), og da skriver eg det i tilfelle i innlegget :) Tusen takk for det!

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 20.01.2015 kl.22:36

Stine:
Heisann! Så bra at pizzaen har falt i smak.
Tipset eg har med bunnen er rett og slett å steike den lenger, til den er sprø som det står i innlegget. Alle ovner er forskjellige, så om det tar 10 eller 30 minutter kan jo variere. Steik den godt sprø, avkjøl litt før du tar på fyll :)

Skrevet av Elise den 30.01.2015 kl.15:30

Hei! Har laget pizzaen flere ganger allerede, og elsker den! Lurte bare på en ting: tror du det vil gå an å lage flere bunner, stekte de for så å fryse de? Hadde vært så lettvindt å bare ta opp en ferdig pizzabunn fra fryseren på travle dager :-)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 30.01.2015 kl.17:40

Elise:
Så kjekt at pizzaen har falt i smak!
Du kan absolutt forhåndssteike bunner og fryse ned, det har eg gjort fleire ganger sjølv også :)
God helg!

Skrevet av Birgitte-Louise Solvang den 14.02.2015 kl.17:30

Kan man bruke fiberfin i denne oppskriften? Har du prøvet det?

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 15.02.2015 kl.16:25

Birgitte:
Ja, det har eg brukt mange ganger - berre å bytte ut litt av tørrvarene med fiberfin :)

Skrevet av Juliane den 18.02.2015 kl.17:48

Lagde denne pizzaen i dag, den var supergod!! :-)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 18.02.2015 kl.21:31

Juliane:
Fantastisk! Kjekt med tilbakemelding, Juliane :)

Skrevet av Rita den 20.03.2015 kl.11:48

Kan ikke takke deg nok for en super blogg, har prøvd mange av dine oppskrifter og alt har falt i smak hos både meg og de jeg har laget det til! :D Tenkte å prøve å lage denne i helgen, men lurer på hvis jeg skal bruke fiberfin hvor mye jeg kan bytte ut da med vanlig tørrvare? Kan jeg bruke kun fiberfin? Og hvis ikke hvilke mengder er best å bruke? 50/50 fiberfin og bokhvete/havremel f.eks? :) Er det forresten noen stor forskjell på egenskapene til bokhvete og havremel når man bruker det i matlaging??

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 20.03.2015 kl.16:22

Rita:
Hei Rita :) Tusen takk for hyggelige ord!
10-20 % av tørrvarene kan vere fiberfin, så da er det berre å justere mengdene deretter - 50/50 vil ikkje fungere.

Bakeegenskapene til bokhvete og havremel er litt forskjellige, alt etter kva man skal lage. Bokhvetemel synes eg er en super erstatning for kveite/speltmel, fordi den er lys, nøytral i smaken og tynger ikkje baksten. Havremel aleine kan gi litt kompakt og tungt resultat - men igjen, det kommer heilt an på kva oppskrift det er :)

Skrevet av Tina den 04.05.2015 kl.14:29

Denne pizzaen er kjempegod, synes bunnen er bedre enn vanlig :) Stå på! Kjempefin og nyttig blogg du har :)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 05.05.2015 kl.08:49

Tina:
Tusen takk, så kjekt å lese Tina! Eg personlig liker også denne bunnen bedre enn vanlig, men no har eg og søtpoteta eit relativt godt forhold ;-) Ha en fin dag :)

Skrevet av Trine Asora den 30.05.2015 kl.21:34

Hvordan baker du søtpoteten i makronene?:)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 31.05.2015 kl.15:39

Trine Asora:
Ikkje noke meir hokkus pokkus enn det som står in innlegget ;) Deler i fire og har den i mikroen til den er mør.

Skrevet av Rebecca den 04.12.2015 kl.21:17

Dette må jeg prøve! Jeg lurte på om du har noen erfaring med om det går an å lage opp flere bunner og fryse dem?

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 20.01.2016 kl.08:54

Rebecca:
Ja, det gjer eg ofte :)

PS! Eg driver ikkje denne bloggen lengre! Min nye blogg er:
WWW.LINDASTUHAUG.NO! Besøk meg gjerne der :)

Skrevet av Mats Thomas Arnesen den 01.02.2016 kl.22:52

fy f - beste pizzan jeg har smakt. tusen takk for dette :)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 13.03.2016 kl.11:04

Mats Thomas Arnesen:
Hei! Eg bruker ikkje denne bloggen lenger. Besøk meg på www.lindastuhaug.no :-) Her svarer eg på spørsmål og lignande også.
Besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO
Matprat
Design og koding av
Silje Lien Design
hits