Bakt avokado med egg & lompe-vaffeltoast

 
Hei!

Det er kjøttfri Mandag igjen, og idag kommer eg med enda en kanongod smakskombinasjon - nemlig bakt avokado med egg! Det blei litt masse egg på bloggen no om dagane, men eg må berre dele denne middagen med dere idag. Egg er en jo real næringsbombe, og omtales som naturens vitaminpille - for det einaste vitaminet man ikkje finner i egg er vitamin C. Det har eit høgt innhold av sunne fettsyrer og protein. Når kjøttfri middag står på agendaen er jo egg heilt supert, og det kan lages i så mange forskjellige varianter.

Avokado er jo full av funne fettsyrer, samtidig som den er rik på folat, jern, vitamin C og kalsium. Så dette er eit måltid som er tipp topp for hode og kropp. Gla'mat!Juster mengdene etter deg, dine behov eller kor mange som skal spise. Kommer litt an på tilbehøret, men eg vil anbefale to halvdeler med bakt avokado per person, altså en heil avokado. Bakt avokado med egg
 Avokado
 1 egg pr. halvdel
Krydder

♦ Del avokadoen på langs og ta ut steinen. Er halvdelen veldig bua på undersida kan du godt skjære den litt flat så den står stabilt. Skrap ut litt av innmaten med ei skei
 ♦  Klekk egget over  en kopp og la eggekvitten renne litt av. Hell plomma i avokadoen og etterfyll med eggekvitte til kanten. 
♦ Strø over litt krydder etter smak. Eg brukte maldonsalt og grovkverna chilli.
♦ Steik midt i ovnen på 200 grader til egget har satt seg, og etter korleis du ønsker egget ditt. Stiv plomme? Blaut plomme? Sjekk underveis. Min var en plass midt imellom og stod rundt 20 minutter. 

Mens avokadoen godgjer seg i ovnen kan man lage til tilbehøret! Mulighetane er mange for kva man kan velge som tilbehør.
Bakt avokado med egg & salat kunne våre nok, eg lagde berre en halvdel, og da skulle eg ha laga en til. Derfor lagde eg nydelig lompe-vaffeltoast - 

 Lompe-vaffeltoast lager man av to lomper. Ta valgfritt pålegg på eine lompa, klaff den andre over og steik i vaffeljern til en gyllen farge. Mitt pålegg blei heimelaga pesto og litt ost. Det er også godt med salt skinke i lompa, men det passer ikkje når det er kjøttfri middag - og det var like godt uten!

Eg brukte mine heimelaga, glutenfri lomper - men du kan også bruke kjøpte lomper (vanlige lomper, speltlomper, havrelomper etc) eller heimelaga søtpotetlomper :) Fantastisk godt! Eg lagde masse av dette for nokre år siden, og no har eg fått smaken på det igjen. Sunt, enkelt, raskt, lettvint., og heilt supert på kjøttfri Mandag :) 


Blir det kjøttfri lunsj/middag på deg idag?
Fortell meg gjerne kva som står på din meny!
#kjøttfri #kjøttfrimiddag #kjøttfrimanag #eggbaktavokado #baktavokadomedegg #avokadobaktmedegg #eggavokado #middag #middagstips #lunsj #lunsjtips #matinspirasjon #mat #oppskrift #matblogg #sunnmat #sunnmatblogg #livsstil #speltlompetips #lompetoast #glutenfri #utengluten #glutenfrilomper #lindastuhaug #xlife 

14 kommentarer

Skrevet av Anette den 30.06.2014 kl.12:53

Wow, dette så fantastisk godt ut! Har lovet sønnen min at han skal få bestemme middag i dag, men i morgen står dette på menyen. Gleder meg :)

Skrevet av Julie @ WolfItDown den 30.06.2014 kl.12:54

Så fiffig! Dette så godt ut, og med middagsvafler attåt, nam! :D

Jeg prøvde for ikke så lenge siden og ha an godt moden avocade med bare litt kanel og honning, og vet du? Det gikk nesten an! Eller, jeg synes det var godt iallefall :P En gang før jeg skulle på ferie og tømme kjøleskapet, hadde jeg også en halv avocado med majones, nesten alt går an, hihi :P Men foretrekker guacamole - fylt avocado ser også ut som en hit!

God mandag Linda :) x

Skrevet av Siv den 30.06.2014 kl.15:24

Looking good:):)

Skrevet av Jannicke den 30.06.2014 kl.18:40

spennende

Skrevet av Sofie den 30.06.2014 kl.22:40

Hei Linda!

Dette er eit litt anna spm. Eg prøvde meg på å lage vaflene du har laga men då eg skulle steike dei hang det veldig fast i vaffelhjernet eg måtte skrape av det som var steikt. Har du noen tips her ?

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - lidenskap for sunn mat og trening den 30.06.2014 kl.22:50

Sofie:
Heisann :) Da må du nok bruke steikefeitt i vaffeljernet ditt. Ekte smør eller cocosa/kokosolje er til å anbefale da :)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - lidenskap for sunn mat og trening den 30.06.2014 kl.22:50

Jannicke:
Så absolutt :)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - lidenskap for sunn mat og trening den 30.06.2014 kl.22:51

Siv:
Og smakte utrulig digg :D

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - lidenskap for sunn mat og trening den 30.06.2014 kl.22:53

Julie @ WolfItDown:
Ja, må ha litt snadder tilbehør også veit du ;)
For en spennande kombinasjon du nevner her, Julie! Det skal eg absolutt prøve meg på en dag. Eg er ikkje redd for å prøve nye ting, og sprø kombinasjoner er ofte dei beste :)

Ha en super Mandagskveld!

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - lidenskap for sunn mat og trening den 30.06.2014 kl.22:53

Anette:
Så hyggelig, Anette! Da håper eg middagen faller i smak hos dere begge :)

Skrevet av Marielle den 01.07.2014 kl.18:21

Skal prøve meg på dette! Steker du lompene helt uten stekefett i vaffeljernet?

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - lidenskap for sunn mat og trening den 01.07.2014 kl.19:49

Marielle:
Det stemmer, steikefett trenger vertall ikkje eg på mitt vaffeljern :)

Skrevet av Knut Eirik den 08.01.2015 kl.14:46

Avokado er utrolig godt! Dette med egg i var en ny vri som må prøves! :)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - lidenskap for sunn mat og trening den 08.01.2015 kl.21:42

Knut Eirik:
Det anbefales, kombinasjonen er uslåelig :)
Besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO
Matprat
Design og koding av
Silje Lien Design
hits