Lag dine egne, heimelaga lomper!


Thooojei - LompeLinda er tilbake!
 Eg er og forblir ei lompeguri og russenavnet mitt "LompeLinda" er ett av bevisene på det. I 4 år har eg våre speltlompens største fan, og det er ingen tvil om at eg merka veldig godt desse 3-4 vekene speltlomper har måtte blitt utelukka fra kostholdet. Men hei - da er det ingen anna utvei enn å lage sine egne, glutenfri lomper vell? 

Eg visste ikkje at det var SÅ lett å lage heimelaga lomper!
Hadde eg visst det før hadde eg definitivt laga speltlomper for mange år siden. Men som ordtaket seier: bedre seint enn aldri ;) Eg er vertfall veldig glad for at eg fekk laga desse, og har hatt lompefest til mange måltider dei siste dagane. Strålande fornøgd fyller eg lomper, nyte måltidet og smiler for meg sjølv med tanken i bakhodet: det er jammen ikkje så verst å leve gluten- og melkefritt altså!

 Så, eg rekner med det er oppskrift dere er ute etter.
For å lage lomper trenger man kun 3 ingredienser: poteter, mjøl og salt. 
Mjøltypen bestemmer kva lomper du får: bruker du speltmjøl får du speltlomper, bruker du glutenfritt mjøl får du glutenfri lomper. Så du bruker rett og slett den mjøltypen du foretrekker etter kva lomper du ønsker.  




Eg brukte bokhvetemel i mine lomper.
Bokhvetemel får man kjøpt på dagligvarebutikker med godt utvalg, helsekostbutikk eller innvandrerbutikker til en billig penge. Bokhvete er ikkje teknisk sett en korntype, men kommer fra gressfamilien. Bokhvete har høge verdier av jern, magnesium, fosfor, kaluim og flour. Høgverdig protein og relativt lav GI. Det er glutenfritt og egner seg godt til baking. 



Da til oppskrift og framgangsmetode!
Forholdet mellom potet og mjøl må man ta litt på "feelingen" - men en gyllen regel er: jo mindre mjøl, jo bedre lomper. Bruker man for masse mjøl vil lompene bli harde. Eg prøvde meg berre litt fram, men mitt forhold blei 650 g ukokte poteter, som blei 550 g etter koking og rensing av skall. Tilsammen i deiga og til utbaking brukte eg 150 g bokhvetemjøl. Dette vil gjerne variere litt etter kva potettype og mjøltype ein bruker. 
 


Kok poteter med skallet på. La dei avkjøle seg, skrell dei og ha i en bolle. Tilsett 1 ts salt og kjør med hansmikser til det bilr en potetmos. Tilsett deretter litt og litt mel som blander seg godt inn i potetmosen. Tilsett så masse mjøl at deiga akkurat kan formes, eg lagde ei lang pølse som eg kutta i passelige biter.



Del deigen i emner som du trykker litt flate med hendene først. Bruk mjøl til utbaking på kjøkkenbenken, så den ikkje klisterer seg. Deretter kjevler du dei så flate og runde som mulig, og steiker dei på middels varme i en tørr panne - du kan også bruke steiketakke. Lompene skal få lysebrune flekker på begge sidene, da er dei ferdige. Stable under ett fuktig kjøkkenhandkle så dei ikkje blir harde og bevarer saftigheten. Dei første lompene kan vere litt prøveprosjekt på steikepanna, men etterkvart vil det gå som en drøm!



Eg fikk ca. 20 lomper av denne oppskrifta.
Tynne, smakfulle og nydelig gode - men ikkje alle blei like runde og fine! Lompene kan gjerne fryses - bruk da bakepapir mellom kvar lompe så dei ikkje klistrer seg heilt fast. Ellers så oppbevarer du dei i rompemperatur - eg har dei innbakka i kjøkkenhandle med en plastpose rundt. Dei vil holde seg 3-4 dager.



Så er det berre å bruke kreativiteten til alt lomper kan brukes til. 
Mitt første måltid med ferske lomper blei to stykker fylt med deilig pålegg:


Eine med røykt laks, avokado, rødløk, spinat, lettmajones og pepper. Den andre med heimelaga pesto, skinke, spinat, paprika og pepper. Bruk gjerne litt philadelphia som basis under!





Les gjerne mitt lompe-innlegg HER med 11 tips til kva man kan bruke lomper til! Vi snakker både frukost, middag, lunsj, kvelds, dessert og mellommåltid. Dette innlegget kommer snart oppdatert, vi er vell oppe i over 20 tips og oppskrifter no etterkvart!

Så - eg håper DU er inspirert til å lage dine egne, heimelaga lomper! Neste gang skal eg ta fram steiketakka og lage minst dobbel oppskrift, så eg kan ha lompefest i mange veker framover. Tar meg sjølv i å sitte å smile her eg sitter, det er rart kor takknemlig man plutselig blir når man kan inkludere nokre lomper i kostholdet igjen. Matglede, folkens!



#lomper #hjemmelagdelomper #lomperoppskrift #glutenfrilomper #glutenfrilomperoppskrift #bokhvetemel #oppskrift #mat #lompetips #lunsj #lunsjtips #sunneoppskrifter #sunnmatblogg #matblogg #lindastuhaug #matglede #utengluten #utenmelk #melkefri #utenglutenblogg #glutenfri #frukost #frukosttips





81 kommentarer

Skrevet av theresekristina den 20.05.2014 kl.18:00

Så utrulig genialt :D

Skrevet av Marie den 20.05.2014 kl.18:16

Tuusen takk for oppsrift!! Er så trist å ikke spise speltlomper så dette skal prøves :-D Jeg smiler bare av at du skriver at du smiler hehe, gleder meg sånn til å smake! :-)

Skrevet av Beret den 20.05.2014 kl.18:38

Tror du det går an å lage de med f.eks søtpotet? Jeg er allergisk mot både potet, hvete, melk og peanøtt ;/

Du er flink as!

Skrevet av Renate den 20.05.2014 kl.18:42

Spennade oppskrift som skal testast ut! :-)

Eit lite tips; bruk ei skål til å trykke ut slik at du får runde lomper :-)

Skrevet av Anne den 20.05.2014 kl.18:43

Tusen takk for oppskrift. Gleder meg til å prøve

Skrevet av Karoline S den 20.05.2014 kl.18:59

Dette er jo rett og slett genialt! Trur eg skal lage meg ein porsjon så snart eksamen er over! Dei ser jo så søte ut når dei er heimelaga :-)

Skrevet av Camilla den 20.05.2014 kl.19:09

Så lett, nam! Genialt med noe så lett og raskt :)

Skrevet av Mari :) den 20.05.2014 kl.19:10

Nam, nam, nam, naaaam !!!!

Skrevet av Lene den 20.05.2014 kl.19:28

Så utrolig glad for at jeg oppdaga bloggen din!! Dette skal definitivt prøves! :D

Skrevet av Marianne den 20.05.2014 kl.19:50

Oi!! Denne må prøves!! Ser jo så enkelt ut!!

Men ett spørsmål om noe helt annet: fikk mine første iHerb-pakker forrige uke... Bestilte blant annet Questbar, den med doble chocolate chunk, men ble litt skuffet! Den var grå/hvit i fargen, akkurat slik som "gammel"sjokolade, og den var veldig tørr og melete.... Skal den være sånn??

Har bestilt masse annet, og det var helt supert! Ny bestilling er allerede lagt inn 😉

Skrevet av Sonja den 20.05.2014 kl.20:18

Kjekt.... Jeg har en samboer som har cøliaki, så oppskriftene dine vil komme godt med. Har ikke prøvd å lage gf lompe, men har ordnet med vanlig mel, og det synes jeg er kjempevanskelig. Men kanskje det er enklere med bokhvetemel?

Skrevet av Tina den 20.05.2014 kl.20:22

denne må prøves :)

Skrevet av camilla den 20.05.2014 kl.21:03

ser godt ut!! :) har du forsøkt å lage søtpotetlomper? evt gulerotlomper?? hehe...ble litt nysgjerrig på andre varianter nå ;) fortsett å blogge så bra som du gjør! ;)

Skrevet av Lovelylillers sunne oppskrifter den 20.05.2014 kl.21:09

MMm hjemmelaget er alltid best :D

Skrevet av Emilie den 20.05.2014 kl.21:51

Wow, du er best! dette skal virkelig prøves! takk for oppskrift:)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 20.05.2014 kl.22:13

Emilie:
Så hyggelig å høre, tusen takk!
Håper dei faller i smak :)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 20.05.2014 kl.22:14

Lovelylillers sunne oppskrifte:
Heimelaga lomper var utrulig godt, og hakket bedre enn ferdigkjøpte speltlomper! Begge tomler opp :)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 20.05.2014 kl.22:15

camilla:
Eg har tenkt på søtpotetlomper, det er neste prosjekt :) Gulrotlomper har eg overhode ikkje tenkt på, men det hadde våre spennande å prøvd det også! Takk for det, Camilla - skal prøve å fortsette i samme løpet :)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 20.05.2014 kl.22:16

Tina:
Anbefalast! Så godt, så enkelt :)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 20.05.2014 kl.22:17

Sonja:
Så hyggelig å høre, Sonja!
Eg veit ikkje korleis forskjellen mellom kvitemjøl og bokhvetemjøl er, men det gjekk som en drøm å lage desse lompene :) Kva sort poteter du bruker kan også ha betydning for resultatet!

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 20.05.2014 kl.22:19

Marianne:
Det er såå enkelt, eg måtte berre knipse bilder gjennom prosessen så leserene mine kunne sjå det :)

Hm, Questbaren er ikkje utgått på dato vell? Har du prøvd fleire stykker?
Den skal verken vere grå/kvit, tørr eller melette - Questbaren er brun og saftig som alle dei andre smakane. Eg har ikkje opplevd en Questbar slik iallefall! Eg venter sjølv på 7 (!) bestillinger i posten, gjett om eg gleder meg til pakkelykke :)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 20.05.2014 kl.22:20

Lene:
Så utrulig hyggelig å høre, Lene :) Håper lompene faller i smak!

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 20.05.2014 kl.22:20

Mari:
Så absolutt! Prøvprøv :)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 20.05.2014 kl.22:20

Camilla:
Ja, det er veldig fort gjort når man først setter i gang :)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 20.05.2014 kl.22:21

Karoline S:
Ja - ta deg ei velfortjent bakerunde når eksamen er over :) Heimelaga lomper har en sjarm, det er eg heilt enig i!

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 20.05.2014 kl.22:21

Anne:
Så hyggelig å høre, Anne :)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 20.05.2014 kl.22:22

Renate:
Takk for tipset, Renate!
Eg synes dei var litt sjamerande når dei ikkje var heilt "perfekte" i kantane, men eg skal prøve meg med ei skål neste gang :)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 20.05.2014 kl.22:23

Beret:
Søtpotetlomper har eg faktisk tenkt å prøve sjølv - det er neste prosjekt!
Eg er ganske sikker på at det fungerer heilt ypperlig å bytte potet med søtpotet :)
Tusen takk, Beret :)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 20.05.2014 kl.22:24

Marie:
Versegod, Marie! Å lage lomper som man kan spise uten å få mangeknipe er jo berre perfekt :)
Så hyggelig at du smiler, då sitter vi å smiler begge to skal eg fortelle deg :)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 20.05.2014 kl.22:24

theresekristina:
Ingen tvil om det :)

Skrevet av Camilla den 20.05.2014 kl.22:34

Hei!

Elsker bloggen din! Du er kjempe flink!! Pleier flere ganger i uken og bruke noen av oppskriftene på bloggen din. Idag lade jeg pistasj-isen og den falt virkelig i smak :D

Håper du kommer til å fortsette med bloggen leeeenge :)

Ellers har eg et spørsmål. Jeg lurer på hvordan havregryn/havremel det er best å bruke? F. eks når du lager havregrynsgrøt.

Skrevet av Marianne den 20.05.2014 kl.22:45

Hei igjen!!

De har ikke gått ut på dato, så da må det nok være noe annet feil med de!! Hm... Jeg bestilte kun ett slag denne første gangen, men da får jeg prøve igjen!!

Takk for svar!! 😃👍

Skrevet av Kine S den 20.05.2014 kl.22:57

Dette skal definitivt prøvast! :) Du er flink!

Ser du har heimelaga pesto på eine, har du god oppskrift på den som du vil dele? Synest ikkje kjøpt pesto er på langt nær det same som ein heimelaga restauranttype :)

Skrevet av Lorena Andrea Caceres den 20.05.2014 kl.23:57

Nydelig bra oppskrift, skal prøves. i dag prøvde jeg matmuffins, en skikkelig suksess her hjemme =)!

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 21.05.2014 kl.08:17

Lorena Andrea Caceres:
Så kjekt å lese at matmuffinsene falt i smak! Håper lompene også blir en suksess :)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 21.05.2014 kl.09:15

Kine S:
Tusen takk, Kine :)
Heimelaga pesto kommer oppskrift på ja! Den er absolutt masse bedre enn kjøpt :)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 21.05.2014 kl.09:16

Marianne:
Har du prøvd å åpne fleire stykker? :)
Det kan jo vere at du var uheldig med 1-2 stykker i pakken. Håper resten av Questbarene er spisende, kjedelig å måtte kaste! Berre hyggelig, Marianne :)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 21.05.2014 kl.09:18

Camilla:
Tusen takk, Camilla - så hyggelig å høre at du bruker mange av oppskriftene mine!
Kjekt å lese at pistasje-isen også falt i smak :)

Når eg lager havregrøt så bruker eg alltid store havregryn, synes dei er best. Tar litt lengre tid å koke, men er absolutt verdt det! Havremel får jo ett anna bruksområde igjen, men da fungerer havremel på butikken heilt ypperlig :)

Skrevet av Julie @ WolfItDown den 21.05.2014 kl.10:26

*ser lyset* Ja! Disse vil jeg prøve og lage! Foe en utrolig lett oppskrift da gitt! Og de holder seg godt sammen når man bare bruker poteter, mel og salt? :) x

Skrevet av Madelen den 21.05.2014 kl.13:56

Spennende, men selv har jeg aldri likt potet, og kommer neppe til å gjøre det heller.. Derfor lurer jeg på om denne oppskriften kan lages i samme forholdet med søtpotet istedenfor?

Skrevet av Marianne den 21.05.2014 kl.18:39

Hei igjen!!

...bare lurte på om det er en spesiell type potet du bruker??

Skrevet av Mari den 21.05.2014 kl.19:38

Hjemmelagde lomper er nydelig! Selv bruker jeg litt fiberhusk i deigen for at den skal bli enklere å arbeide med, og nå jeg er dårli til å planlegge hender det at jeg lager en lyn-deig av potetmos-pulver + 3 dl vann pr pose! :)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 21.05.2014 kl.20:43

Mari:
Her blir det heimelaga fra bunnen uansett - potetmospulver er ikkje heilt Linda-Style ;) Men sikkert ikkje dumt å bruke det heller :)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 21.05.2014 kl.20:43

Marianne:
Eg tok potetene vi hadde i hus - aner ikkje om det er noke spesiell type! Dei var vertfall store og lyse, hehe :)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 21.05.2014 kl.20:49

Madelen:
Lompene smaker ikkje potet altså, det må eg berre få sagt ;) Men du kan nok bruke søtpotet ja, eg har tenkt å prøve det sjølv også :)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 21.05.2014 kl.20:50

Julie @ WolfItDown:
Det er så enkelt å lage egne lomper ja - det må fleire få augene opp for :) Deiga holder seg fint sammen med kun dei tre ingrediensane, ja! Eg hadde vertfall ingen problemer :)

Skrevet av Marianne den 21.05.2014 kl.21:30

Takk takk!! 😉

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 21.05.2014 kl.22:55

Marianne:
:-)

Skrevet av Linn Therese den 22.05.2014 kl.09:17

Går det ann å bruke søtpotet i staden for vanleg potet trur du?:)

Skrevet av Kjernesunn mat den 22.05.2014 kl.10:28

Enda en oppskrift jeg må teste ut! Har lagd tortillalefser før, men lomper vil jeg tro er enda mykere. Og med potet har jeg aldri prøvd! Det er så inspirerende å stikke innom bloggen din! Tusen takk for at du deler :D

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 22.05.2014 kl.17:14

Kjernesunn mat:
Lompene er tynne og mjuke på samme måte som vanlige lomper! Eg liker at dei ikkje er så krafige som tortillalefser :)
Tusen takk, så hyggelig å høre :)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 22.05.2014 kl.17:15

Linn Therese:
Det er mangemange som har spurt om, men eg kan ikkje svare på det før eg har prøvd sjølv ;) Eg har tenkt å prøve det - søtpotetlomper er neste prosjekt :) Men det kan jo hende det må justeringer inn, men eg tippe det går an å berre bytte om!

Skrevet av Linn Therese den 22.05.2014 kl.17:39

Okei, det hadde jo vore fantastisk! :)

Skrevet av momoiro-chan (@jannemnaess) den 22.05.2014 kl.18:51

Lompelaging på gang her nå! Spent på resultatet! Bilder kommer garantert :)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 23.05.2014 kl.19:55

momoiro:
Håååper dei blir vellukka :)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 23.05.2014 kl.19:55

Linn Therese:
Absolutt :)

Skrevet av Eline den 24.05.2014 kl.23:17

Disse var helt fantastiske!! Har virkelig savnet lomper etter at jeg begynte å spise glutenfritt. Folkens; lag dobbelt opp når dere først er i gang - dere vil ikke angre :)

Skrevet av Katrine den 25.05.2014 kl.21:33

Hei! Såg kjempe go ut!! Men kan eg erstatta vanlig potet, med søtpotet her? :)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 25.05.2014 kl.22:15

Katrine:
Veldig mange har spurt om det ovenfor, men det må du rett og slett berre prøve ;) Eg har ikkje prøvd det sjølv, men har planer om å gjere det :)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 25.05.2014 kl.22:21

Eline:
Så hyggelig tilbakemelding da, Eline! Tusen takk :D
Neste gang blir det definitivt dobbel porsjon her også - veldig greit å fryse ned også :)

Skrevet av Rebecca den 28.05.2014 kl.20:10

hei! hvordan er kaloriinnholdet i disse i forhold til ferdigkjøpte speltlomper/lomper?

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 29.05.2014 kl.14:00

Rebecca:
Har ikkje peiling, kaloritelling driver eg ikkje med :)

Skrevet av jannicke_hansen9@hotmail.com den 30.05.2014 kl.14:10

Digger siden din og har blitt veldig inspirert av deg! Stå på, du er kjempe flink :) Lagde meg søtpotet lomper med spelt og bokhvete i dag, knall godt!!

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 30.05.2014 kl.19:09

jannicke_hansen9@hotmail.com:
Tusen hjertelig, Jannicke - så hyggelig kommentar å få! Lagde sjølv søtpotetlomper ikveld og gleder meg til å smake :) Håper eg kan inspirere deg videre!

Skrevet av Cato den 22.08.2014 kl.22:27

Du redda kvelden, jeg hadde så lyst på pølser i lompe, og det er både sent og langt til butikken. Men siden jeg er en latsvålk brukte jeg potetmos og litt mel og vann. Fungerte perfekt :)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 23.08.2014 kl.16:59

Cato:
Så hyggelig at eg redda kvelden din! Fantastisk :D

Skrevet av Tone den 17.09.2014 kl.21:09

Er disse lompene sunne? Vil du anbefale grovt mel også? :)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 17.09.2014 kl.21:29

Tone:
Ja, det er ingenting usunt i lompene ;) Kommer an på kva grovmel du sikter til :)

Skrevet av Navn den 07.10.2014 kl.15:08

Spelt er ikke glutenfritt. Bare snakk med en ernæringsfysiolog

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 07.10.2014 kl.22:35

Navn:
Hallo, det veit no eg veldig godt sjølv. Det står heller ingenting i innlegget om at spelt er glutenfritt ;)

Skrevet av Anette den 05.05.2015 kl.15:18

Vet jeg er vanskelig nå, men hvordan kan man regne ut hvor mange kalorier lompene inneholder per 100 g? Hvis man bruker bokhvete slik du har gjort.

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 05.05.2015 kl.16:01

Anette:
Det er ganske vanskelig å rekne ut konkret, da eg har brukt mel til utbaking som ikkje er vegd opp. Men du må rekne kalorier i poteter og mel, samle det og dele på antall lomper. Korleis det blir pr. 100 g veit eg ikkje ;)

Skrevet av Anette den 05.05.2015 kl.17:39

Det jeg tenkte på var hva som var sunnest av hjemmebakte eller kjøpte lomper.... Får prøve å regne på det. Takk for en inspirerende blogg, fant MASSE jeg har lyst å prøve ut her 😊

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 06.05.2015 kl.14:09

Anette:
Heimelaga er selfølgelig eit sunnare alternativ, da du slipper unna tilsetningsstoffer og lignande :) Kalorier kan ikkje måle sunnheten av en vare.

Skrevet av Christina den 16.05.2015 kl.19:36

Hei!

Hvilket mel er det du bruker til disse lompene? Har du bilde eller en link?

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 16.05.2015 kl.21:41

Christina:
Bokhvetemel fra merket Risenta :)

Skrevet av Birgitte den 22.10.2015 kl.14:06

Hei,

Bør jeg bruke noe som bindemiddel når jeg bruker hvetefritt mel? Tåler ikke spelt eller bokhvete så jeg tenkte å evt bruke havremel eller potetmel?

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 07.11.2015 kl.09:13

Birgitte:
Nei, du trenger ikkje bindemiddel. Eg bruker det aldri, men eg har aldri bakt med kun potetmel. Anbefaler havremel i tilfelle!

Skrevet av Thea den 12.12.2015 kl.20:21

Hei Linda! Jeg prøvde nettopp oppskriften din så langt som til 650g poteter, men jeg måtte bruke over 400g bokhvetemel for å såvidt håndtere lompene :( Og det ble bare 9 lomper..de raknet med en gang, og ble fort våt igjen. Uansett hvor mye mel jeg brukte, så gikk det lissom ikke...oppskriften din er veldig enkel, så hva er det jeg gjør galt? Hva slags poteter bruker du og hvilket merke er det på melet ditt?

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 20.01.2016 kl.08:54

Thea:

Hei! Eg driver ikkje denne bloggen lengre! Min nye blogg er:
WWW.LINDASTUHAUG.NO! Besøk meg gjerne der :)

Skrevet av Randi Annette den 20.02.2016 kl.16:20

Hei. Jeg har nå prøvd denne oppskriften to ganger, men deigen blir skikkelig klissete og jeg må bruke mye mel. Det går ikke an å kjevle, jeg må trykke med fingrene. Det blir fem lomper til meg, og med masse mel. Potetene var ikke 100% kalde da jeg brukte stavmikser, men var kald da jeg hadde i melet.

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 13.03.2016 kl.11:03

Randi Annette:
Hei! Eg bruker ikkje denne bloggen lenger. Besøk meg på www.lindastuhaug.no :-) Her svarer eg på spørsmål og lignande også.
Besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO
Matprat
Design og koding av
Silje Lien Design
hits