Sukkerfri, sprø havrekjeks


Påska nærmer seg slutten, og vi tar snart fatt på kvardagen igjen. 

Hytteliv, fjellturer, venner, uteliv, familie, kjæreste, trening, sol og norsk natur, påskegodt er noken ord som beskriver mi påske. Bloggen har komt litt i andre rekke, men den tar såpass stor del av kvardagen min ellers at noken fridager i slike høgtider tar eg med den beste samvittighet :) Eg har heller ikkje stått noke særlig på kjøkkenet, påskeværet har rett og slett blitt utnytta for fullt! Idag er det Mandag, ny veke og back to basic. 

Desse havrekjeksene passer like godt på ostefatet som tilbehør til kaffien, mellommåltid, snacks eller dessert. Dei er sukkerfri, fulle av fiber og grove karbohydrater. Uten egg, nøtter, kan enkelt lages glutenfri og melkefri (ved melkefritt alternativ til melk og smør). 



Havrekjeks
3 dl havregryn, evt. glutenfrie
1 dl melk
30 g smelta smør
1 ss sukringold / sukrin
1 ts bakepulver
1 ss valgfritt mel, eg brukte spelt, bruk evt. glutenfritt
En klype salt
Kanel og kardemomme

Slå melka over havregrynene og la det trekke i 15 minutter. Bland inn alle tørrvarene og deretter det smelta smøret, og rør så du får eg jevn og fin deig. Dryss litt valgfritt mel på kjøkkenbenken kjevle deiga ut før du stikker ut kjeks i ønskede former. Eg kjevla deiga ca. 30 mm tjukk, men det kan du bestemme sjølv ettersom kor tjukke / tynne du ønsker dei. Steik på 200 grader midt i ovnen til de er gyllenbrune, ca. 12-15 minutt. Lat opp døren, slipp ut en del varme og la kjeksene deretter stå i ettervarmen i 30 minutter. Da sikrer du deg sprø havrekjeks. 



Kjempegode til både salt&søtt pålegg!



~ Brunost & heimelaga, sukkerfritt syltetøy ~
~ Lett kvitost, paprika & agurk ~ 



Desse havrekjeksene er en smule søte, men eg synes det er veldig godt. Vil du ha en nøytral versjon dropper du rett og slett søtning, kanel og kardemomme. Dei er blitt laga en gang før jul i dette innlegget, posta som ei juleoppskrift - men dei kan lages og spises når som helst, og det beste er at dei holder seg kjempelenge i glasskrukke i romtemperatur!



Håper alle har hatt en fin påske, nyt siste fridagen ♥
Sola skinner inn vinduet, og eg gleder meg til å ta fatt på dagen!



#lindastuhaug #oppskrift #sukkerfri #glutenfri #havrekjeks #sukkerfrihavrekjeks #havrekjekssunne #havregryn #sunneoppskrifter #matblogg #sukkerfrioppskrifter #suntoggodt #funksjonellmat #utensukker #ostekjeks  //sponsede lenker





49 kommentarer

Skrevet av Lovelylillers sunne oppskrifter den 21.04.2014 kl.08:58

Så kjempegode ut! Havre er jo faktisk meget godt om man preparerer den på rett måte. Så veldig godt ut med pålegg på! Ha en fin 2. påskedag!

Skrevet av maren sørum den 21.04.2014 kl.09:24

de så kjempegode ut! Er det mulig å byte ut havregryn med fibrex? :-) HA en fin 2.påskedag, og kos deg masse! Og et spørsmål, har du noen gang prøvd å lage bønnekjeks? det er kjempe godt faktisk, deler gjerne oppskriften hvis du ønsker :-)

Skrevet av Kaisa Elise den 21.04.2014 kl.09:56

Ser knall godt ut :)

Skrevet av Nina den 21.04.2014 kl.10:04

Så fine :)

Skrevet av Julie @ WolfItDown den 21.04.2014 kl.10:16

God mandag!

Så koselig du har hatt det! Har hatt en veldig fin påske her også, solen skinte for fullt!

Disse kjeksene ser nydelige ut! Skulle hatt meg et glass med sånne og en liten pakke brunost, mmm er jo rene snopet jo! :D x

Skrevet av Camilla den 21.04.2014 kl.11:40

Så veldig gode ut! Men du mente kanskje 3 mm? De så ikke akkurat 3 cm tykke ut, haha :)

Skrevet av Marie den 21.04.2014 kl.15:52

Disse var veldig gode, hadde ikke kardemomme og smør så byttet det ut med nellik/ingefær og kokosolje😊

Skrevet av Pernille den 21.04.2014 kl.20:09

Nam! Hvor mange kjeks gir oppskriften? :)

Skrevet av TheVanillaMonologues. den 21.04.2014 kl.20:13

Du har gjort det igjen frøken! Disse er jo geniale :) Skal tipse farmor om dem!

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 21.04.2014 kl.20:26

TheVanillaMonologues.:
Så koselig, kjære deg! Dette er typiske kjeks man gjerne får servert hos farmora si :)
Håper du har hatt en strålende påske!

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 21.04.2014 kl.20:27

Pernille:
Eg fikk vell rundt 20 kjeks av oppskrifta - i hjertestørrelsen som bildene viser :) Kommer litt an på form og tjukkelse!

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 21.04.2014 kl.20:28

Marie:
Så kjekt å høre, Marie :) Neste gang skal eg prøve med kokosolje!

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 21.04.2014 kl.20:29

Camilla:
Woops! Bra eg har oppmerksomme lesere :) Der har det visst sniket seg inn en null, eller så har hodet mitt tatt matte-ferie rett og slett. Haha ;)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 21.04.2014 kl.20:30

Julie @ WolfItDown:
Så absolutt! Avslutta heile ferien idag med ski på beina - for første gang i år :) Virkelig fantastisk!

Kjeksene er kjempegode, og aller best med brunost på... Mmm ;)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 21.04.2014 kl.20:30

Nina:
Takk for det :)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 21.04.2014 kl.20:30

Kaisa Elise:
Søte og gode :)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 21.04.2014 kl.20:33

maren sørum:
Eg aner ikkje kva fibrex er, eller korleis det egner seg i bakst. Så det må du rett og slett berre prøve deg fram med, det går nok heilt sikkert fint :) Kan hende du må justere med meir tørrvare, ettersom havregrynene tiltrekker seg væske.

Nei, det har eg aldri prøvd før! Del gjerne oppskriften, det er berre hyggelig :) Kan godt sende på mail, det er så fort at dei forsvinner inni alle kommentarene her: linda_stuhaug@hotmail.com :)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 21.04.2014 kl.20:33

Lovelylillers sunne oppskrifte:
Det er heilt sant, og havre kan man lage så mangt av :) Takk for det - håper du har hatt en fin dag!

Skrevet av Monica den 21.04.2014 kl.20:51

Slike pleier jeg også å lage, men bruker Cocosa istedet for smør...og vann istadenfor melk. Det funker også veldig bra. Har ikke prøvd med kanel i, det må jeg teste neste gang. :)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 22.04.2014 kl.08:28

Monica:
Tenkte eg skulle prøve med cocosa neste gang. Sikker på dei blir like gode :)
Kanel synes eg gir en veldig god smak!

Skrevet av Cathrine den 22.04.2014 kl.18:38

Hei :-)

Har nettopp satt mine kjeks i ovnen, men har et spm. Min deig ble sinnsykt klissete, har fulgt oppskriften fra punkt til prikke.. Tilsatte til slutt mye mer mel men det hjalp ikke særlig det heller.. Med andre ord, min deig kunne ikke kjevles så jeg måtte trykke kjeksene flat for hånd.. Hva tror du jeg har gjort galt?

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 22.04.2014 kl.19:20

Cathrine:
Heisann!
Deiga til kjeksene skal vere litt klissette, men ikkje slik at den ikkje kan kjevles. Brukte du store eller lettkokte havregryn? Vanskelig å sei kva som er gale, må nesten sjå an sluttresultatet ditt på kjeksene. Blei dei gode? Sprø?

Gi meg gjerne en lyd når du har fått avkjølt og smakt :)

Skrevet av Cathrine den 22.04.2014 kl.21:25

Takk for så kjapt svar :) jeg brukte store havregryn, skal jeg bruke lettkokte kanskje? Deigen var kjempe klissete, det var helt umulig å kjevle den, til og med når jeg hadde masse mel i :( men de ble gode på smak altså, men litt kompakt og tung, men regner med det er på grunn av alt melet :) jeg må prøve meg på de en gang til :)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 22.04.2014 kl.22:52

Cathrine:
Prøv gjerne med lettkokte havregryn neste gang :) Dei skal gjere deiga litt mindre klissette. Ellers kan det vere mulig at du har glippa med væska - så prøv gjerne igjen! Bra dei blei gode på smak i det minste - men eg skjønner at dei sikkert er litt kompakte og tunge.
Satser på bedre resultat neste gang :D

Skrevet av Sigrid den 23.04.2014 kl.16:12

Kan mel byttes ut med vaniljeproteinpulver, tror du? Har ikke mel i huset ...:O :p

Skrevet av Maria den 23.04.2014 kl.21:51

Disse var kjempegode!! laget de i kveld og selv om det ble brukt en del mer mel enn oppskriften sa pga den var klissete og helt umulig å kjevle så ble kjeksene kjempegode! Så fire kjeks med gulost, paprika og agurk, sitronvann og kaffe ble kveldssnacken i kveld! :)

oppdaget bloggen din her om dagen og syns du har veldig veldig mye fint! Det blir bounty til helgen :) Det fineste syns jeg er at du skriver at man må prøve seg frem. jeg har nemlig aldri giddi det før, men nå gjør jeg det :)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 24.04.2014 kl.13:43

Maria:
Så hyggelig med tilbakemelding på kjeksene! Supert at dei falt i smak. Brukte du kanskje store havregryn? Da må man nok tilsette litt meir mel som du gjorde, men bra at du prøvde deg fram med meir mel :)

Tusen takk for fine ord! Håper eg kan forsette å inspirere deg til matlaging litt uttafor "komfortsona" :)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 24.04.2014 kl.13:48

Sigrid:
Ja, det trur eg skal gå fint :)

Skrevet av Marit N den 01.05.2014 kl.22:20

Nydelige kjeks altså (selv om noen ble litt brent)! :)

Er så glad i sånn som er lettvint og fort gjort - og likevel tryller man frem kaffemat/kveldsmat osv :)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 02.05.2014 kl.22:20

Marit N:
Så hyggelig å høre, Marit!
Det er heilt sant - desse kan man oppbevare lenge i boks og man har sunn kaffimat / lettvint kveldsmat tilgjengelig :)

Skrevet av Eli Mari den 06.05.2014 kl.19:52

Hva mener du med en "jevn og fin deig". Min ble så klissete, så jeg tilsatte mer mel. Håper dette går greit, eller tror du de blir veldig tørre? De står klare til å kjevles ut nå, før jeg setter de i ovnen.

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 06.05.2014 kl.22:00

Eli Mari:
Neida - det skal nok gå fint! Min blei slik at eg kunne forme deiga til hjerter med litt mel på benken. Bruk gjerne litt ekstra mel om den blei veldig klissette :)

Skrevet av Marie den 13.05.2014 kl.14:16

Hei! Står og baker disse, og plutselig ser jeg at vi ikke har smør... Går det ann å erstatte smøret med et egg eller noe annet tror du? :)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 13.05.2014 kl.16:00

Marie:
Du kan prøve, men det vil gi ett anna resultat. Smøret gjer kjeksene sprø og gir samtisig en god smak ;) Mar du margarin eller kokossmør?

Skrevet av Marie den 13.05.2014 kl.16:37

Hei, takk for tips! Hadde dessverre ingen av delene tilgjengelig, så jeg tok oppi et egg! Resultatet ble egentlig overraskende bra, de smakte godt og ble fin og sprø! Men hadde nok smakt bedre med smør... ;)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 13.05.2014 kl.23:10

Marie:
Så bra at dei blei gode uansett :)
Dei hadde nok gjerne blitt hakket bedre med smør ja, men egg er jo en god erstaning!

Skrevet av Bernice den 14.05.2014 kl.23:34

Mmm... Har havrekjeksene i ovnen, og det luter kjempe godt! Ser du har masse fine oppskrifter på bloggen din, og jeg gleder meg til å prøve ut disse! Er glad i trening og sunn mat. (men ikke så flink til å finne på gode løsninger i en travel hverdag med familie og jobb. Så da er jeg glad noen kan gjøre det for meg ;) )

God 17 mai :)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 15.05.2014 kl.08:23

Bernice:
Så utrulig hyggelig å høre, Bernice!
Virkelig kjekt å inspirere, og at du også er opptatt av trening og sunn mat :)
Eg elsker å spre lidenskapen min, og det er fantastsik at responsen er så god!

Ha en din17.Mai du også :)

Skrevet av Aleksandra den 03.07.2014 kl.21:28

Hei!

Kjempe gode kjeks - kollegaer var forsøkskaniner og de elsket de! Neste gang skal jeg prøve med cocosa :D

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 03.07.2014 kl.23:50

Aleksandra:
Så hyggelig! Kjekt å bruke kollegaer som forsøkskaniner, og hyggelig dei falt i smak :)

Skrevet av marthe den 15.11.2014 kl.07:46

skjønner ikke hvordan du fikk så mangen kjeks ut av den oppskirften...:/ Jeg f¨r bare ni-ti

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 15.11.2014 kl.15:53

marthe:
Det kommer jo veldig an på størrelse og tjukkelse. Hugser ikkje eksakt kor mange eg fekk av oppskrifta, men mine kjeks var veldig små :)

Skrevet av - badc den 29.11.2014 kl.00:36

Tusen takk for oppskriften, de var utrolig gode! Ekstra godt med ekte geitost på :D

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 29.11.2014 kl.12:31

badc:
Elsker desse med geitost / brunost! Kjekt dei falt i smak :)

Skrevet av Iselin den 15.10.2015 kl.14:26

Hei, jeg lurer på om det er mulig å bruke kokosolje i stede for smør? :)

Skrevet av Andrine den 19.10.2015 kl.21:52

Jeg lagde de no og de var helt fantastiske gode

Spesielt med brunost👌🏼

Og til og med er de uten sukker det er helt supe dupert👍🏼💗💜💛💚

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 21.10.2015 kl.15:52

Andrine:
Så kjekt å lese, takk for tilbakemelding Andrine :)

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 21.10.2015 kl.15:53

Iselin:
Det har eg ikkje prøvd sjølv, så du må nesten berre prøve det. Rekner med det går greit :)

Skrevet av Celina den 10.01.2016 kl.14:26

Er det mulig å erstatte sukringold/sukrin med sukrinmelis?

Skrevet av Linda Marie Stuhaug - besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO den 20.01.2016 kl.08:48

Celina:
Det går nok fint :)

PS! Eg driver ikkje denne bloggen lengre! Min nye blogg er:
WWW.LINDASTUHAUG.NO! Besøk meg gjerne der :)
Besøk min nye blogg: WWW.LINDASTUHAUG.NO
Matprat
Design og koding av
Silje Lien Design
hits