LINDA STUHAUG - LIDENSKAP FOR SUNN MAT OG TRENING

Sukkerfri panna cotta med bringebærcoulis


Det er endelig Fredag igjen!
Dagane, vekene og månedane flyr avgårde for tida. Men det er berre positivt, for det er jo ett tegn på at man har det ganske så bra, eller kva? :) Dagens oppskrift er en gjenganger noken av dere sikkert har sett og kanskje prøvd før, oppskrifta er tidligare posta blant anna her. Vanilje- panna cotta som er sukkerfri og naturlig proteinrik, med frisk bringebærcoulis som saus. Ei veldig rask og enkel oppskrift med få ingredienser, som passer både som dessert, kveldskos eller om man har lyst på noke søtt, men samtidig friskt ♥  Panna cotta, 2 porsjoner
2 dl melk - eg brukte ekstra lett
2 dl mager kesam/kesam/gresk yoghurt
1 vaniljestang
3 ts sukrin +,  du kan bruke anna søtning som tilsvarer 6 ts sukker
3 gelatinplater

Ha melka i en kjele. Del vaniljestanga på langs, skrap ut frøa og ha dette i melka sammen med vaniljestanga og sukrin+/anna søtning. Varm opp på svak varme, og sett kjelen til side i det det begynner å koke. Bløtlegg gelatinplatene i ca. 5 minutt, mens melkeblandinga står å trekker ut mest mulig smak. Deretter klemmer du vatnet ut av gelatinplatene, smelter dei i den varme melkeblandinga og siler det over i en bolle. La den avkjøle seg litt før du rører inn mager kesam/yoghurt. Hell i 2 porsjonsformer, og sett kaldt 3 timer kjøleskap/ 1 time frys + kjøleskap. Kan oppbevares i kjøleskap noken dager. 

Eg dobla altså oppskrifta for å få 4 porsjoner som bildene viser. Mellom 110-130 kalorier per porsjon med saus. Bringebærcoulis, 4-5 porsjoner
Du kan erstatte bringebær med jordbær om du heller vil ha jordbærcoulis
300 g fryste bringebær
1,5 dl vatn
30 g sukrin+, eller søtning som tilsvarer 60 g sukker

Ha alle ingrediensene i en kjele og sett plata på middels varme. Rør godt og knus bærene innimellom med en sleiv, etterkvart vil bæra bli møre i og jevne seg ut som en tjukk saus. Bringebærcoulisen trenger ikkje å koke, då er det fort at det smaker kokte bær. Mos coulisen med en stavmikser til en jevn saus og avkjøl. Så skjønner dere vell prinsippet. Før servering heller du over litt bringebærcoulis i porsjonsformene, gjerne med litt friske bær på toppen! En fantastisk god dessert med den gode kombinasjonen mellom søtt, friskt, vanilje og bær ♥ Den falt i smak hos både venner, familie, svigers og kjæreste!Kanskje denne faller bedre i smak?
Sukkerfri bringebær- og lime panna cotta - fått SÅ mange gode tilbakemeldinger på den!For min del blir det full jobbehelg, men henger absolutt ikkje med hodet fordiom. Eg stortrives virkelig i min nye jobb, det er så kjekt å jobbe med så mange treningsglade mennesker! I helga har eg resepsjonsvakt, men det er en fryd å sjå alle lykkelige, endorfinfylte sjeler som er slitne etter helgeøkta, som går forbi med ett smil og ønsker deg en fin dag videre på jobb. Ett smil her, ett "Hei" der - små gleder i kvardagen :-) 


Kva er dine planer i helga? Skal du bake, kanskje?
Eg krysser fingrane for å få tid til å skvise inn litt aleinetid på kjøkkenet med en eller fleire av mine ekspriment-ideer!  
Ønsker alle en strålende dag videre, og ikkje minst god helg :)


#sukkerfri #glutenfri #pannacotta #utensukker #lavkalori #suntoggodt #dessertutensukker #sukkerfridessert #sukkerfripannacotta #sunneoppskrifter #matblogg #sunnhet #livsstil #helse #oppskrift #kosthold #trening #funksjonellmat #lindastuhaug #pannacottaoppskrift #sukkerfribringebærsaus #bringebærsausoppskrift #bringebærcoulis //sponsede lenker

50 kommentarer

Helena Lam

07.03.2014 kl.11:19

nam nam!

Rebekka

07.03.2014 kl.11:19

Panna Cotta er så utrolig godt! Absolutt en av mine favoritt desserter! Synes både den første og den siste oppskriften din ser utrolig god ut :)

ISELIN LARSEN

07.03.2014 kl.11:30

Så deilig!! Elsker at det er så enkelt å lage også :-D Sunne desserter tar mindre tid enn de usunne, for en fest ;-)

Renate

07.03.2014 kl.11:32

Du er så utrolig flink! Fikk helt vann i munnen av og se nedover bloggen din. Er så mye jeg har lyst og lage :) Takk for gode oppskrifter :D Ha en superfin helg :)

Studentdiary

07.03.2014 kl.11:35

Så utrolig deilig ut :-))
elsker panna cotta.)

Kaisa Elise

07.03.2014 kl.11:57

Nam nam :)

Cecilie Marie

07.03.2014 kl.12:45

Åh de så veldig gode ut, i helga skal jeg jobbe :)

minverdensomungdom

07.03.2014 kl.13:14

NAM! ser deiliiig ut! Skal prooves <3

toril

07.03.2014 kl.13:38

Hei Linda. Jeg lurer på om dette http://www.iherb.com/Truvia-Nature-s-Calorie-Free-Sweetener-40-Packets-3-5-g-Each/34533 tilsvarer sukrin+ ? :) Ut fra det jeg leser så er det en blanding mellom stevia og sukrin? :)

Vilde Juul

07.03.2014 kl.14:31

Denne er kjempegod! Super oppskrift :)
Jeg elsker panna cotta og lager det hele tiden. Skal "seff" bake litt i helga, og chille :D

matogtreningtidsklemme

07.03.2014 kl.17:35

Panacotta er jo nesten like stor favoritt som sjokolade. Nam nam
Så herlig ut, nam nam ! Flinke søte deg <3 Nå som familien min er på besøk så blir det vel dem som baker, haha...De er gode på matlaging generelt. Blir vel en del shopping i helga med familien . Så er det tilbake til trening neste uke. Ønsker deg en fantastisk helg ;))
cathrinehenriksen:
Tusen takk, Cathrine :) Ikkje feil å få baksten servert heller ;) God helg, det høres ut som du har ei kjekk ei forran deg :)
matogtreningtidsklemme:
Såpass! Det er godt med litt variasjon fra sjokoladen innimellom, ingen tvil om det :)
Lovelylillers sunne oppskrifte:
Panna cotta er nydelig :) Ei stund sida eg har laga det no, men det blir nok ikkje lenge til neste gang! God helg :)
Vilde Juul:
Takk for det :)
toril:
Det tilsvarer nok ikkje heilt sukrin+, men en god erstatter ser det ut til at det er :) Eg har ingen erfaring med det og veit ikkje korleis det egner seg i forhold til sukrinvariantene, sånn at du veit det! ;)
minverdensomungdom:
Så kjekt å høre, håper det smaker :)
Cecilie Marie:
Takk for det!
Kaisa Elise:
Absolutt :)
Stine Erichsen:
Då er vi to! En nydelig dessert :)
Studentdiary:
Det er det absolutt altså :D
Renate:
Tusen hjertelig, Renate :D
Så utrulig kjekt med slike tilbakemeldinger, det gjer meg superglad! God Fredagskveld til deg <3
ISELIN LARSEN:
Ja, å lage sunne desserter er gjerne raskere og enklere enn å lage dei som er fulle av sukker! Både munn, kropp og hode er fornøgd :D
Rebekka:
Ja, heilt sant - panna cotta er utrulig godt! Og så enkelt å lage ;)
God fredagskveld til deg :)
Helena Lam:
Nydelig :)
Det har jeg <3
cathrinehenriksen:
:-)

Veronika

07.03.2014 kl.20:49

Såg utrolig godt ut, den må testes:) Takk for tipset!

Silje T Moan

07.03.2014 kl.21:40

ÅÅ, de ser så godt ut, du er super flink! fantastisk fin blogg du har ;)

Kamilla

07.03.2014 kl.23:15

hei Linda :)

Jeg lagde den panacottaen med vanilje i kveld, din ser så god ut. men min ble desverre veldig veldig kompakt og ekkel i konsistensen.. ble din også slik, eller ble din mer luftig? :) Jeg har jo spist vanlig panacotta som ikke er sunn før og da har de vært mer luftige og ikke kompakte slik som min ble :S

Har du ide om hva det kan skylles? :)

God helg til deg!
Kamilla:
Heisann!
Panna cotta skal litt vere kompakt i konsistesen, litt som en pudding på en måte. Den sunnifiserte versjonen blir gjerne enda meir kompakt enn den tradisjonelle, men ikkje meir enn en pudding om du skjønner kva eg meiner. Kva type melk og yoghurt brukte du? Du hadde også 3 gelatinplater? Kan hende du kan prøve med 2 neste gang :) ^
God helg til deg også!
Silje T Moan:
Tusen takk, Silje :)
Veronika:
Versegod, håper det smaker :)

Kamilla

08.03.2014 kl.10:30

Tusen takk for tilbakemelding :)

JEg brukte laktosefri lettmelk og mager kesam :) og jeg brukte 3 gelantinpalter, men får kanskje prøve med 2 :)

skal hvertfall prøve med et nytt forsøk i dag allerede :)
Kamilla:
Det høres bra ut! Prøv med 2 gelatinplater så håper eg resultatet blir som du ønsker :)
Ha en fin Lørdag!

Kristine

08.03.2014 kl.11:05

heil! Du bruker å lage grønnsakssmoothie, ja? Jeg har prøvd det flere ganger, men får ikke grønnsakene til å bli helt most, så blir ikke "Juice"... Bruker stavmikser. Tips?

Amalie Ness

08.03.2014 kl.11:14

Ååh, nam så god!
Kristine:
Eg lager juice av grønnsaker, men ikkje så masse grønnsakssmoothie ;)
Når eg lager juice bruker eg juicepresse, da får man kun ut safta. Skal du få grønnsakene heilt "most" må du nok bruke noke kraftigere enn stavmikser :)
Amalie Ness:
Så absolutt :)

Mina N

08.03.2014 kl.21:38

Lagde denne i kveld og den var nydelig!!

Monica

08.03.2014 kl.22:09

Nok ei nydelig lekker oppskrift fra deg!! Du inspirerte meg til å prøve denne idag, med en egen vri. Tilsatte litt kaffipulver og ekte kakao for en moccavariant...og et lag oppå der med vaniljekrem/fromasj...før jeg toppa med knust sukkerfri sjokolade. Aldeles nydelig!! :) takk for hjelp og spark i rompa til å prøve meg frem!!
Monica:
Denne varianten fikk eg med meg på instagram - det såg virkelig nydelig ut! Kjekt å vere til inspirasjon, men at du likevell lagde din egen vri :) Det er ikkje så masse som skal til for å gjere desserten til en ny smaksopplevelse, og det har du definitivt klart :D
Mina N:
Så kjekt å høre, Mina :) Takk for tilbakemelding!

Kristine

09.03.2014 kl.11:17

Har nettopp lagd disse, blir dessert senere! Ble dessverre ikke bringebær, da jeg bare har frosne jordbær... *luksusproblem*. Tok bare på ca øyemål da, men synes det ble veeeldig mye saus på bare de to porsjonene slik det ser ut nå (har jo sausen i en egen bolle på kjøling samtidig). Ble rundt 250-300 g bær tror jeg, å brukte bare 1 dl vann.
Kristine:
Sausen i oppskriften er jo til 4-5 personer, så om du lagde enkel oppskrift av panna cotta så er det muligens en del til overs ;) Men den står seg i kjøleskapet, så kan den brukes som saus til andre typer desserter også! Korleis blei smaken med jordbær, forresten? :)

Kristine

10.03.2014 kl.21:36

Herregud, så det nå... jaja, sausen var god så eeekstra mye på panna cottan skadet ikke! :-D

Jo jordbærsausen var veldig god, vet at kompisen min liker best jorbærsaus fordi han ikke liker så godt bringebær. Jeg selv skulle ønsket jeg hadde bringebær, da smaken på pannacottan var såpass mild og "myk" at den trenger en litt skarp-søt saus ved. Jordbær er jo ganske mild, så savnet den skarp-smaken!
Kristine:
Nei, sausen gjer susen den :-)
Eg er litt som deg - generelt liker eg bringebær best, blant anna fordi den har en skarpare smak :) Jag bort kompisen din neste gang så du får laga bringebærsausen ;) Hehe, neida (joda...) :D

Skriv en ny kommentar

Profilbilde
Hei!

Mitt navn er Linda Marie Stuhaug og eg er 20 år gammel. Eg har en brennande lidenskap for sunn livsstil om eg ønsker å spre her på bloggen: helse, kosthold, trening og matglede. Du finner tips og oppskrifter til sunne alternativ til både frukost, lunsj, middag, kveldsmat, bakst, kaker, desserter, tilbehør, konfekter, drikker med meir.

Eg har tidligere gått to år på kokk- og servitørlinja, men valgte å gå vidare innan helse framfor kokkeyrket. Eg er utdanna Personleg Trenar og starter på ernæringsstudie høsten 2015.

Håper du finner oppskrifter som frister!

+ Venneforespørsel
+ KontaktMatprat

Matbloggtoppen
Matbloggsentralent

Design og koding av Silje Lien Design
hits